Overgrown & Abandoned

Overgrown & Abandoned

Abandoned, old and worn vehicles that no longer fulfill their function while nature slowly but surely takes over.

Somewhat scary!
I don’t want to know the history of all these vehicles. They may be useful as photo objects for me to create another post. On second thought, I’m not so happy about this, but after all, this is how it looks in reality, this is what I saw. Guess it’s just my imagination that haunts.


Publicerat

i

, ,

Etiketter:

Comments

21 responses to “Overgrown & Abandoned”

 1. walkaboutsweden Avatar

  Sådana där (foto)miljöer har vi alltid varit svaga för, lite mer förr än numera.
  Att gå omkring på den typen av övergivna områden, se rostiga fordon och/eller gamla ödehus skapar alltid en speciell känsla. Spännande, fantasieggande och lite vemodigt – på en och samma gång.
  Som du skriver, bilder från hur verkligheten kan se ut…också.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla för din kommentar Barbro.

 2. Jag Avatar

  Den nedersta bilden visar väl en bil som har brunnit? Otäckt! Men helt klart är det spännande att gå runt med kameran när man får syn på bilvrak. Är det ett avgränsat område, som en bilkyrkogård, går det an, tycker jag, men jag gillar inte när folk bara lämnar bilar och andra fordon hipp som happ i naturen istället för att transprotera bort dem. Det görs ibland i skogarna vid vårt torp. intressant och läcker bildserie där man ser att naturen tar över. Jag väljer bilden på den roströda bilen som favorit och tycker att det är just lite skrämmande bilder, de på bilen med det brunna innanmätet.

  1. Anita Avatar

   Visst syns det att det brunnit i en av bilarna och jag ryser lite vid tanken på vad som kan ha hänt. Kände mig tveksam till att alls lägga ut de där sista bilderna men som sagt, det var ju det jag såg och som jag fotograferade. Två av fordonen står ensamma och övergivna ute i naturen. Den översta bara ett par hundra meter från där vi nu bor så jag ser den varje dag, den där naturen helt tagit över. Även första bilen i kollaget är ensam och den ser jag också varje dag när jag går med hundarna på långpromenad. Den roströda står tillsammans med några övergivna traktorer på en ödetomt här i byn. Resten av bilderna tog jag på ett avgränsat område där det fanns massor av skrotbilar, i närheten av där vi bodde i somras, i Polis.
   Tack så jättemycket för att du delar med dig av dina tankar och åsikter.

   1. Jag Avatar

    Jag lyckades tydligen hitta på en ny stavning på “transportera”. Jag tycker som Claes att det inte finns någon anledning att inte visa bilderna även om de är lite skrämmande. Skrotade bilar är intressanta fotoobjekt och din bildserie får en dessutom att fundera över vad som kan ha hänt. Jag hittade fler bilder som jag fastnade för.

    1. Anita Avatar

     Tack, roligt att du återkom!
     Att lyckas med att stava fel hädner oss alla ;))

 3. bpz3 Avatar

  Frågan är om det var en bilskrot eller en bilkyrkogård som den vi har i Kyrkö mosse utanför Ryd i Tingsryds kommun, Småland. Håller helt med dig, att dina bil-lik är något alldeles extra för en fotograf, men det som finns inuti bilarna ser mindre tilltalande ut. Japp, som i en skräckfilm med en massa zombies.

  1. Anita Avatar

   Frågan om bilskrot eller inte finner du svar på bland de övriga kommentarerna. Tack snälla för din kommentar Beate!

 4. claesbilder Avatar

  Gillar bilderna, som är både fascinerande och skrämmande. De väcker många tankar, både om vad som kan ha hänt och vad skrotbilarna kan orsaka i naturen. Men jag tycker inte det finns någon anledning att inte visa dem.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket för din kommentar Claes och visst har du rätt, inget fel med att visa verkligheten.

 5. Blogs-R-Us Avatar

  Yes, this is a sad reality. Can’t decompose themselves. There are many such graveyards around the world, mostly seen in USA possibly Utah and neighbouring areas where its no man’s land.

  1. Anita Avatar

   Hi Ranjit, thanks for your comment!!

 6. Bless Setor Avatar

  So good to be back and seeing your beautiful images again

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind comment Bless and welcome back! Though the pictures in this post may not be so beautiful 😅

   1. Bless Setor Avatar

    😅I have visited all your posts from January this year. They are beautiful

    1. Anita Avatar

     😊☺️

 7. RV John Avatar

  I bet some of these old vehicles have an interest story behind them. Most seem to make it to scrape yards here in the US, but it takes a while for some to get there.

  1. Anita Avatar

   Some may have a too scary story behind that I would rather not know anything about. 🙃

 8. wetanddustyroads Avatar

  It does make some good pictures … but I also have a strong imagination, so I would rather not go to deep into how the vehicles ended up there 👀. But isn’t it amazing how nature just goes on growing in and around these old vehicles?

  1. Anita Avatar

   Thanks for your thoughts, and I agree. And I’m sure that when man dies out, nature takes over and all wild animals can live in harmony.

 9. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Sometimes trash is beauty
  ;;
  ;;
  ;;
  Keep laughing

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d