Look at This!

Trodde jag gjort en revolutionerande upptäckt när jag var ute med hundar och kamera igår. Fann en fjäril som jag aldrig tidigare sett! Många bilder blev det i väntan på att den skulle breda ut sina vingar. Men de förblev slutna tills den kvickt flög iväg.

…och inte var det något särskilt unikt jag upptäckt utan en “vanlig” mal, närmare bestämt en Utetheisa pulchella. Malar förknippar jag med lukten av malpåsar som vissa hade i garderoben när jag var barn och som sen spred sin tunga doft när vinterkläderna kom på. Hahaa… idag har kanske doften förfinats.

I almost thought I found a new kind of butterfly but no, this is just an ordinary moth, Utetheisa pulchella. Though unique to me who have never seen this kind before.

25 replies to “Look at This!

 1. En mal är det, men vanlig vet jag inte om jag skulle kalla den. I alla fall inte hos oss i Sverige. Den hittades 2020 på Öland och än så länge har man observerat bara enstaka exemplar. Hur det är där nere har jag inte koll på. Kattunspinnare heter den på svenska och det namnet känner jag igen. Så väldigt spännande mönster och färger, jag skulle rysa av lycka om jag fick syn på en. Och underbara bilder. Lyckost.

  Liked by 1 person

  1. Tack så jättemycket för din fina kommentar och visst blev jag lycklig när jag fann den och att den dessutom satt kvar när jag närmade mig med kameran. Gick tillbaka till samma ställe dagen efter i hopp om att se den igen, vilket jag naturligtvis inte gjorde.

   Like

 2. Kollade nu och läste att den kan uppträda mycket talrikt på Cypern. Men norröver är den ytterst sällsynt. Den vilar på dagen och flyger på natten som väl malar gör, tror jag.

  Liked by 1 person

 3. Vilken skönhet! Inte visste jag att malar kunde vara så vackra. Har samma associationer som du vad gäller malar, men jag kan inte påstå att jag någonsin sett en irl. Klart jag inte har , malpåsarna gjorde uppenbarligen sitt jobb;-)
  En helt underbar bild. Du verkligen dras till extraordinära motiv:-)

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star