Today’s Flower

This first day of the New Year I choose Lavender, a plant that attracts butterflies and other insects.

Its soothing scent is believed to have positive effects on humans and its high essential oil content makes it a natural pest repellent. I did not know that, maybe I’ll plant some in our garden.

Zelemenos, Koili – Paphos District Cyprus.
01 January 2023

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

20 replies to “Today’s Flower

 1. Dessa vackra bilder får mej att längta efter våren. Just nu sitter Minton med handduk om sej efter promenaden i regnet.
  Kramar från oss

  1. Hoppas det slutat regna hos er, här skiner solen men vovvarna ligger fortfarande och sover fast klockan är halv tio!!
   Kramar!

 2. Dina bilder är ett ljus i mörkret här 😄 Lavendelolja och te ska man ha hemma och så luktar det så gott också. God fortsättning, Anita!

 3. Rubrikbilden är återigen en riktig höjdare. Visste inte att lavendel var en “pest repellant”. Här köper man ju lavendel bara till sommaren och jag måste säga att blommorna var väldigt poppis för bin och getingar. Doften är ju fantastisk. Den enda “pest repellant” jag testat är tomatplantor. Inte en enda geting kände sig manad att flyga in på vår balkong.

 4. Snyggt!
  Tyvärr hittar jag ingen gillknapp, men det verkar vara strul hos WP för det gäller inte bara här.

  Ha ett fint år!
  /Skvitt

 5. Det dröjer nog innan vi får se några fjärilar i Sölvesborg 🙂 Här regnar det rejält och ska fortsätta så hela dagen. Vindarna blåser uppemot 15 m/s och temperaturen ligger på ca 5 plus. Väderprognosen 10 dagar framåt innehåller inte en enda solglimt. Du verkar ha det bättre där 🙂

  1. Oj, det låter ruskigt ruskigt!! Ja, här söderut är det betydligt bättre. Idag när jag var ute med vovvarna såg jag årets första Vallmo 🙂 Tack för din kommentar Claes 😀

 6. Lavendeln är en av favoriterna. Också den växt som de små älskar att gå och repa blommor av för att ha i sina lekar för att den doftar så ljuvligt. I julklapp av en av dem fick jag en lavendeltvål. Sååå vackra bilder, man kan tro att det är högsommar! Ljuvligt var ordet.

  1. Åhh.. tusen tack för dina fina ord. Köpte två lavendelplantor häromdagen men de har inte kommit i jorden ännu. Oväder satte stopp för plantering.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star