Flower of The Day

Flower of The Day

Hibiscus, this lovely flower is now blooming in my garden here in Cyprus.

With freedom, books, flowers, and the moon, who could not be happy.”
— Oscar Wilde

Cee’s Photo Challenge Flower of The Day

Post 22 / Day 29 of 365

Comments

9 responses to “Flower of The Day”

 1. bpz3 Avatar

  Vilken klok författare – Oscar Wilde:-)
  Nu vet jag också hur en hibiskus kan se ut;-)

  PS. Kollade inte kommentarerna vad gällde gissningen av tomatblomman. Är visserligen en asfaltbonde, men även asfaltbönder kan plantera tomater på balkongen. Gjorde det en enda gång – och se, jag mindes utseendet av blommorna;-) DS.

 2. Pepper Avatar

  A beautiful hibiscus. 😊

  1. Anita Avatar

   It’s indeed a lovely flower growing in our garden. Thanks a lot for your comment Pepper.

 3. wetanddustyroads Avatar

  It is one of the first flowers I was introduced to when I was little girl. We played that the little stem in the middle was the ballerina and the flower petals her dress (the tiny yellow flowers were her crown). Oh, the imagination of a small kid 😀. Lovely images.

  1. Anita Avatar

   What a lovely memory to think back on when you see Hibiscus. Thanks a lot for your comment Corna!

 4. Jag Avatar

  Även min röda hibiskus har just blommat med en enda blomma, men det är ju mitt i vintern så jag blev glatt överraskad. Min har fyllda blommor och härstammar från min mormor via min mor. Här fastnar jag för bilden på blomman som har krullat sig så vackert.

  1. Anita Avatar

   Vår hibiscus verkar tåla låga temperaturer. Den blommar för fullt trots att nätterna är som kallast nu. Roligt att ha en blomma som härstammar generationer tillbaka.

 5. claesbilder Avatar

  De är verkligen praktfulla. Gillar särskilt den första med kontrasten mellan rött och grönt och kronbladens glänsande baksida.

 6. Anita Avatar

  Tack Claes. Då skulle du se våra Pelargonior, har aldrig sett några så storslagna och bladen är stora som foten på en elefant och de bara växer och växer!!!

  Lite roligt är det att jag som inte alls varit intresserad att växter och blommor tidigare annat än som fotomotiv nu är helt såld på att odla och gräva i trädgården. Nåt måste man ju göra på ålderns höst. 😂 Fyller 64 i juli, så nu vet du det 😁

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d