Look at This One!

I’ve never seen this insect until a few days ago, after searching I guess it’s a Macaronius Owlfly.
A fascinating little find, isn’t it!

Below is another one I haven’t come across before, I think it might be a Green Forester Moth.

It’s amazing how much there is to discover in the world of insects, it’s certainly exciting.
And you can easily search with your image using Google Lens, which means that you also learn a lot.

29 replies to “Look at This One!

  1. Visst är den fin. Det är verkligen roligt när man finner insekter man aldrig sett. Det lär finnas ganska så många 😂 Tusen tack för dina kommentarer.

  1. Visst är naturen fantastisk och insekternas betydelse stor, enormt stor, vilket många dessvärre inte är medvetna om. Tusen tack för din kommentar Leya.

 1. Du har kommit till insekternas eldorado på Cypern. Helt fantastiska makron på de vackra insekterna så verkar hålla sig till varmare breddgrader än våra svenska.
  Sååååå vackra de två gynnarna är:-)

  1. Tusen tack BP! Gissar att det finns mängder av insekter jag missat på Malta. Nu går jag ju i naturen med vovvarna varje dag till skillnad mot på asfalt utmed strandpromenaden i Sliema. Livet har verkligen förändrats och jag stormtrivs :DDD

  1. Ja, numera är det så gott som alltid macro objektivet som gäller eftersom jag går i naturen varje dag med hundarna. Då kan det vara roligt att spana efter insekter och annat smått. 😀

 2. Letade länge efter svenska namn på dessa fascinerande insekter. Den första är, som Kristallina och du skriver en Libelloides macaronius (hittar inget svenskt namn), en fjärilsslända som alltså är ett mellanting. Någon liten klocka ringer om att jag har sett den men inte har hunnit fota den. Den är så läcker med sin getingfärg, sina fläckiga sländevingar och klubbantennerna. Den andra är en metallvingesvärmare på svenska, mycket vacker, gillar speciellt designen på antennerna, som kammar. Underbara macron!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star