From our Garden

From our Garden

Några bilder från vår uteplats här i Paphos på Cypern. I naturen börjar det bli riktigt torrt nu medan växterna i vår trädgåden frodas. De får ju både vatten och näring plus en hel del omvårdnad.

Bougainvillea, en favorit jag inte kan få för många av. Räknade häromdagen och kom fram till att vi har sjutton stycken på tomten i varierande storlekar och färger! Fulla av taggar men lättskötta och så vackra.

Jag vet, många bilder är det men det blir lätt så när man inte kan välja ut bara några få.
Klicka gärna i galleriet, till varje bild finns en kort text.

Detaljbild från vår uteplats med vårt papayaträd till vänster där en liten frukt har börjat växa fram :))

Funderar fram och tillbaka på min blogg, tycker den börjar bli en smula “trist” och opersonlig. Kanske dags att börja skriva lite om vardagen här på Cypern och inte bara posta bilder på insekter och växter. Har inte bestämt vilket språk jag ska använda. Svenska känns lättast att formulera sig på, tänker ju på svenska och har svenska följare som kanske blir fler om jag använder mitt modersmål. Tillsvidare, och kanske det bästa, är en kombination av båda. Engelska ibland och svenska när jag känner för att skriva lite mer. Vi får se…


Publicerat

i

, , , , , ,

Comments

23 responses to “From our Garden”

 1. walkaboutsweden Avatar

  Ljuvlig trädgård och vy-bild Anita.
  Jag skulle tycka att det vore riktigt kul om du ville visa mer bilder från dina omgivningar. Vardagstankar gillar jag också.
  Du tar fantastiska bilder – men personligen har jag inte så jättestort intresse för växter och blommor.

  Bloggar med lite mixat innehåll tilltalar mig mest, men jag vet att de som älskar blommor kan se hur mycket sådana bilder/inlägg som helst.
  De där tankarna om bloggandet dyker upp med jämna mellanrum hos de flesta har jag märkt, även mig/oss.
  Det är väl bara nyttigt kan jag tänka.
  Lycka till med funderandet! 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket för dina rader Barbro. Håller med om att ett mixat innehåll är mest tilltalande. Funderar vidare och får se hur det hela utvecklas.

 2. Leya Avatar

  Fantastisk trädgård, Anita! Alltid vackert hos dig. Bloggspråk, ja…det är svårt, men du tänker nog rätt. Jag skrev på båda språken efter ett tag, sen blev det för jobbigt och jag valde engelska. Men visst har man lättare att skriva på modersmålet om man vill skriva långt. Känn dig för – vi är här i alla fall!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för dina rader Leya. När det gäller val av språk så är naturligtvis engelska det bästa, iallafall om man vill nå ut till en större grupp. Några långa inlägg lär jag inte skriva eftersom min blogg har fokus på just bilder. Framtiden får utvisa. 😀

   1. Leya Avatar

    Du finner din egen väg, och den är den bästa!

 3. Kristallina Avatar

  En helt underbar trädgård och lika underbara bilder därifrån. Jag har alltid älskat vår trädgård till månen och tillbaka.
  Kommer inte igång med min blogg igen. Tycker jag har fotat allt redan 100 gånger och upprepar bara. Hoppas det går över men jag är ganska aktiv på MeWe istället. Ha en trevlig ny vecka!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina, kan förstå att du saknar din trädgård. Lite synd att du tappat gnistan för bloggen men roligt ändå att du ett annat socialt nätverk som MeWe. Lägger man ut bilder där eller…??
   Måste säga att du är väldigt generös som kommenterar min och andras bloggar fast du själv inte är aktiv med inlägg. Uppskattar alltid dina kommentarer!! Glad måndag från Cypern 😀

   1. Kristallina Avatar

    MeWe är som Fb eller en blogg. Fast ingen reklam, inga förslag vad du ska titta på som Fb gör hela tiden. Du ser alltid alla följares inlägg och inte bara en liten del som Fb tycker du ska få se. De har som WordPress begränsat utrymme till dina foton. Man kan köpa sig mera om man vill men det räcker långt.

 4. Minton Avatar

  Vackra bilder på blommorna.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!
   Kramar från mig och vovvarna 😀 🐾

 5. bpz3 Avatar

  Ni bor ju som i ett paradis! Å så har ni en bastu på tomten eller är det en badtunna? Ägget älskar jag. Föreställer mig att du sitter i ägget med en bok och njuter av sol och värme.
  Tycket absolut inte att dina inlägg är tråkiga. Så många fantastiska makron du tar – dom kan man ju aldrig se sig mätt på.
  Då du sällan skriver mycket text till dina fina inlägg kan du ju göra inläggen på både svenska och engelska. För du får ju faktiskt många kommentarer på engelska. Och alla svenskar kan ju faktiskt engelska.
  Du gör som du vill:-)

  1. Anita Avatar

   Ja, paradis kan det kännas som ibland men det där ägget har jag inte hunnit sitta i ännu! Hahaa… nu är man istället en fullt upptagen trädgårdsmästare ;))) Nej, men jag har sällan ro att sitta stilla och böcker läser jag helst i sängen innan jag ska sova.
   Tack för dina lovord Beate och det lutar nog åt att engelska blir det primära.

 6. Anna i Portugal Avatar

  Skulle vara jätteroligt att få läsa om din vardag. I kombo med fina macrobilder 🙂 Har ni ingen frostrisk på vintern?

  1. Anita Avatar

   Frost har vi inte här i Paphos, visst kan det bli kallt på vintern men aldrig minusgrader. Iallafall inte ännu. Troodosbergen däremot som ligger 1,950 m.ö.h. har snö på vintern. Det ska visst vara fint att vandra där men vi har inte hunnit med att utforska den delen av Cypern ännu.
   Tack för kommentaren Anna 😀

 7. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Very pretty. Love the beetle 🤣😎🙃

  1. Anita Avatar

   I agree, the beetle is the best, the best in the whole garden!! 🕷😁😂
   Thanks for commenting Mr. Ohh.

   I don’t understand why I have to approve your comment. It should only be needed for those who comment for the first time. Strange 😏

 8. bushboy Avatar

  A lovely garden Anita. 👍😀
  I wonder why your translate doesn’t have English? a bit frustrating as I have no other language skills 🥲

 9. Anita Avatar

  Thank you for your kind comment Brian.
  I understand your frustration, it is not easy for anyone to understand the Swedish language but you missed nothing special. However, I have to try to get English as a choice in the translator, of course it must be there.

 10. Jag Avatar

  En sån härlig samling bilder från er trädgård. Avundas aprikoserna, vi har bara druvor i mängder. Kan inte välja en favorit men den på krukan ligger bra till. Språket, orkar du fortsätta med både och är det kanske bra. Och som någon skrev, funderingar kring blogginnehåll har vi nog alla.

  1. Anita Avatar

   “Bara druvor i mängder”!! Lycko dig, de kan man ju göra så mycket av. Skulle också vilja ha men fler druvor vår lilla ranka kanske växer sig riktigt stor inom några år. Aprikoserna blev nästan alla uppätna av insekter, vi hann inte stoppa dem. Perioden varade bara en vecka, vårt gamlaträd mår inte så bra då ingen har brytt sig om att trimma, vattna eller ge näring tidigare. Vi hoppas på att den överlever, aprikoser är så gott.
   Tack för dina rader!

 11. wetanddustyroads Avatar

  You have such a lovely and colourful garden. Love the bougainvillea!

  1. Anita Avatar

   I love bougainvilleas, they are so beautiful and we have seventeen different plants in different sizes of bougainvilleas in our garden, if I counted correctly 😂

 12. Susanne Avatar

  Oj vilken blomsterfylld och färgrik trädgård. Helt underbart!! Och som många andra skriver kring blogginnehåll och annat gällande bloggen… Då och då blir det många funderingar. Men det skulle vara riktigt kul och spännande att få läsa om er vardag på Cypern 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: