What did I do??

What did I do??

What did I do with all my tomatoes I grew? There were too many for me to eat and my dear husband doesn’t like tomatoes?? Although I can eat them as candy, it turned out to be a little too much candy. So, what did I do?

The red, ripe ones I froze whole as they were, piece by piece, to later decide how to use them.

I decided to get rid of six of my tomato plants, which means about a third are gone. As there were quite a few green unripe tomatoes left on the thin twigs, I made a chutney.

For the chutney I used apple, cinnamon stick, hot chili pepper, ginger, apple cider vinegar, garlic, yellow onion, brown sugar and a pinch of salt. It turned out delicious, an excellent accompaniment to grilled food.

My dear husband is the one who cooks in our home, so it could have been a surprise for him. Although there was no surprise. He stood by, had opinions and probably wanted to do everything himself. We ended up making the chutney together, although at least the idea from the beginning was my own :))


Publicerat

i

, , , ,

Etiketter:

Comments

18 responses to “What did I do??”

 1. walkaboutsweden Avatar

  Kul inlägg Anita!

  1. Anita Avatar

   Tack Barbro!

 2. Minton Avatar

  Tomater i olika former är gott.
  Kramar

  1. Anita Avatar

   🥰🐕🐕

 3. bpz3 Avatar

  Hahaha! Alltså din man är nog den första människan jag “känner” som INTE gillar tomater. Precis som du äter jag mini-tomater som godis. Men jag är impad över din chutney-idé. Helt otippat! Gissar att din man var aningen “chockad” han med, så han assisterade – hahaha:-)
  Dina bilder är så läckra att det bara vattnas i munnen på mig:-)

  1. Anita Avatar

   Hade jag fått göra den själv hade den blivit mer smakrik, det vill säga mer hot chili och mindre vatten, haha…
   Tack BP!!!

 4. Anna i Portugal Avatar

  Ja nu är det tomatskörd… varannan dag plockar jag 6-8 kg. Konserverar till vinterns alla grytor, Roger gjorde chutney, typ med samma ingredienser som ni använde. Jag torkar många också, för det är så himla gott. Och så lagar jag mat med färska tomater i nästan varje dag. Imorgon ger jag bort några kilo till ett par kompisar.

  1. Anita Avatar

   Oj, det var väldigt vad mycket tomater du har. Mina plantor har nästan slutat att ge några alls, kanske för att det börjar bli för varmt.

 5. lisaonthebeach Avatar

  Beautiful! When I have extra of anything (fruit or veggies) I freeze them. Veggies are good in soups! Fruit, well I love them in oatmeal, or maybe a smoothie! …I too LOVE tomatoes!! If only I could grow them, but it is just crazy hot here in the summer. I tried once…🥹

  1. Anita Avatar

   Thank you for your lovely comment Lisa. It’s getting too hot here too, almost no tomatoes left to pick.

 6. Jag Avatar

  Det är nu det börjar, skördandet, man tar till vara, tänker till och hittar på. Fina matstilleben, den med skålen på stenen med skuggan och den med snäckskalet speciellt. Kreativt! Här har jag skördat fläderblom och saften står och drar sig i matkällaren. På tur står skuggmorellerna och väntar på att kokas till sylt.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket. Fläderblom!! Låter himmelskt gott. Mina plantor ger inte så mycket längre, kan bero på värmen. Fast jag vet inte…

 7. Toonsarah Avatar

  That chutney sounds delicious!

  1. Anita Avatar

   Thanks for commenting Sarah 😁

 8. Kristallina Avatar

  Det låter lika gott som dina bilder är vackra. Äter också tomater som godis. Bra gjort, Anita! 👏🍅

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina 😁

 9. bushboy Avatar

  Tomato chutney is yum 🙂

  1. Anita Avatar

   Totally agree 😀 Thanks for commenting Brian!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: