Drakar och annat…

Drakar och annat…

Vi har en fiskdamm. Den fanns inte när vi köpte huset men min käre make ville ha en fiskdamm så han byggde en och den ser idag ut så här. Draken, som från början var vit, har han själv målat.

Blomlådorna som hänger utmed kanterna ska bli fler och näckrosorna som ska flyta så fint på ytan vill sig inte riktigt men fiskarna under ytan mår bra, de har till och med ynglat av sig. Fast det syns inte här.

Att mitt gamla Höganäskrus som hängt med sen vi för 23 år sedan lämnade Sverige och flyttade till Malta skulle komma till nytta som en liten fontän på Cypern hade jag aldrig kunnat drömma om.

Dragonflies.
En fördel med en damm är att vatten lockar till sig sländor men oj vad de var svåra att fotografera. Den blå jagade jag länge, eller snarare satt på kanten av dammen och väntade tills den slog sig ner intill.

I september år 2021 köpte vi huset, i slutet av maj 2022 flyttade vi in. Mycket har förändrats, här är bara ett exempel. Till vänster syns en yta som vi inte riktigt kunde bestämma vad vi skulle göra med, till höger hur det ser ut idag, fast från andra hållet. Här har jag mina tomatplantor medan passionsväxterna frodas.

Det var allt från mig på Cypern idag.
Kändes roligt att be/skriva på svenska, kanske fortsätter jag så och byter helt och hållet.
Till och med ändrar namn på bloggen! Nej, jag har inte myror i huvudet, bara några stycken ))

Anita B’s Vardagsbilder från Cypern????


Publicerat

i

, , , ,

Comments

19 responses to “Drakar och annat…”

 1. Kristallina Avatar

  Jättefint har ni det. Vi hade också en damm som min man byggde och det fanns en hel del Koi som trivdes i den.
  Vi får se vad du kommer fram till. Ha en underbar helg!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina och detsamma till dig. Ha en riktigt fin fortsatt helg i sommarSverige 😁

 2. bpz3 Avatar

  Hej snygging! Vilken selfie:-)
  Ni har flyttat till paradiset. Nu var ju er bostad på Malta himla fin den också, men den kan ju inte jämföras med den här fina lyxvillan med en trädgård som är helt fantastisk. Dessutom “egendesignad”, vilket ju gör den ännu finare.
  Din man är ju inte bara en duktig kock, hans konstnärstalanger har du ju visat upp några gånger. Han är oerhört duktig, och draken är inte skräckinjagande men färgsprakande:-)

  Ja, Maltania var/är ju fyndig. Men nu när ni bor på Cypern är det ju vilseledande för bloggare som INTE har följt dig lika länge som jag. Cypranita kanske är en idé. Hur du gör med engelska/svenska spelar egentligen ingen roll. Alla svenskar kan ju engelska men kommenterar dina engelska inlägg på svenska. Win-win där.

  Mixen som du haft hittills är perfekt – tycker jag då, men det är ju du som bestämmer:-)

  1. Anita Avatar

   Ja, jämfört med vårt penthouse på Malta så är kontrasterna väldigt stora. Inte bara när det gäller själva boendet, på Malta hade jag ju gångavstånd till allt och havet bara några minuter bort. Här kommer man ingen vart utan bil och någon trädgård har jag aldrig haft tidigare. Men jag gillar läget ;)))
   Ja, maken är kreativ och har alltid nya projekt på gång, det är kul.
   Har funderat på det där med Maltanita men kanske är det istället namnet på bloggen som borde bytas från Anita’s Images till något bättre som jag inte kunnat komma på, ännu. Cypranita var ju en kul ide’, fast låter det inte lite vasst ;)))
   Tusen tack för din långa kommentar Beate!

 3. Anna i Portugal Avatar

  Så roligt att få se lite av trädgården, vilken skillnad det blivit. Och vilken härlig utsikt ni har! Avis på passionsfrukterna, vi har försökt men får dem inte att frodas, de gillar inte frost och det har vi ju på morgonen ibland på vintern.

  1. Anita Avatar

   Tack Anna. Det är roligt med passionsplantan för den växer så otroligt snabbt och har nu hur många frukter som helst. Men de är inte mogna ännu. Ja, vi har en fantastisk utsikt över Paphos, 400 m.ö.h. Har aldrig tidigare bott så här, med egen trädgård och utan gångavstånd till annat än naturen. Men jag trivs 😀

 4. bushboy Avatar

  A lovely place to live. You have done well in the landscaping and the water additions are go good. 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you Brian 😊

 5. Susanne Avatar

  SÅ fint ni har det <3 Ni ser ut att bo superfint. Och vilken fantastisk utsikt ni har <3
  Låter precis som en plats som jag skulle gilla. Lite avsides och inte mitt i smeten 😉
  Att ha trädgård är att ha ett ständigt pågående projekt vilket är superkul! Där kan man verkligen få utlopp för sin kreativitet. Superfint med fiskdammen. Superkul att få se mer från ert hem. Ha det gott i sommarvärmen.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack snälla Susanne för din vänliga kommentar ❣️ Ja, det är verkligen givande med en trädgård och sysslolös är man aldrig 😁

 6. walkaboutsweden Avatar

  Vilket jobb ni har lagt ned – så kul med före/efter-bilder.
  Du skrev något om näckrosorna som inte riktigt ville ta sig. Kanske har ni som vi (hade i trädgården tillhörande vårt f.d. hus) en damm med ca 40 cm djup..? På handelsträdgården hittade vi en planta som var just för sådana o-djupa dammar – och den trivdes superbra. Vad trivs egentligen näckrosor med för solförhållanden? Behöver de mer skugga? Har ingen aning – bara funderingar som dyker upp just nu.
  Ha det gott!

  1. Anita Avatar

   Tack för kommentar Barbro. Ja, vi har gjort många stora förändringar både inne och på tomten. De som bodde i huset innan var bara här några veckor på sommaren så mycket var eftersatt. Men nu är det klart 🙂

   Fiskdammen, tror vår är lite djupare än 40 cm men dammen har jag helt och hållet överlåtit till min käre make att ta hand om. Han har varit i kontakt med “kunniga” men det ser inte ut att fungera riktigt som det ska. Solen lyser på dammen hela dagen och de få näckrosor som blommat har bara levt en dag. Vi får se hur det fortsätter…

 7. Minton Avatar

  Dammen är fantastisk och blommorna också. Din trädgård tycker jag om och det är rogivande att pyssla i naturen. Svenska ör bra eftersom jag inte kan engelska..
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack Anki och jag håller med, det är verkligen rogivande med egen trädgård,
   Det där med språket, har inte bestämt ännu hur jag ska göra men det är ett litet dilemma. Om jag skriver på svenska ibland och på engelska ibland så fungerar inte Google översättaren om jag inte ändrar för varje inlägg. Sist jag skrev på svenska så ändrade jag så att de som inte kan svenska kan översätta till engelska. Om jag ändrar tillbaka när jag skriver på engelska försvinner svenska som val. Hmm.. vad krångligt det blev 😁 men du förstår säkert.
   Kramar till dig och Minton

 8. Alittlebitoutoffocus Avatar

  You and your husband have done a wonderful job, your home looks beautiful. Don’t worry about writing in Swedish, my laptop translates it automatically (and pretty well I think). 👍👍😊

  1. Anita Avatar

   Thank you Mike. We are so happy with our home after all the work we have done and that it is finally finished. Although my dear husband always has new projects going on, now he plans to build a Jacuzzi ! He already built the round sauna, the fishpond, two gazebos the carport and… 😂
   It feels good to know that you can read even when I write in Swedish 😁

 9. Jag Avatar

  Ni har det fantastiskt fint och du har dokumenterat allt så snyggt. Rolig idé med krukan som fontän. Min står på trappan vid dörren varje sommar, med vita pelargoner i. Svärmors gamla kruka, gillar den mycket.

  Sländebilderna tycker jag om, har inte fotat en enda denna sommar när vi är kvar i stan. Sländor är retsamma men vilar ibland på varma ställen eller där de vet att de har bra utsikt.

  Kul bild på dig som kliar dig i huvet! Huvudbry.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack snälla för dina rader. Bilderna på sländorna blev inte som jag hoppats men de fick vara med ändå.

 10. claesbilder Avatar

  Om du vill ha en utmaning ska du träna på flygande sländor 😉

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: