191 Motvikt (105/366)

Vi lämnar Kuala Lumpur och flyger till Sabah och landar i staden Lahad Datu på Borneo.
Härifrån åker vi med bil på grusväg in i regnskogen där vi övernattar ett par nätter i Tabin Wildlife Reserve.
IMG_1238-0Kontrasten mellan storstaden vi nyss lämnat känns stor då vi vandrar tillsammans med vår duktige guide i hopp om att få se vilda djur.

Skogen är tät där vi strövar runt på de upptrampade och ofta lite snåriga gångstigarna.
Det är varmt, luftfuktigheten är hög och om du klickar på bilderna blir de större.
🙂

Tabin Wildlife Reserv är Malaysias största viltreservat, en fredad oas för natur och vilda djur i den kvarvarande regnskog som ännu inte fått ge vika. Stora delar av skog har dessvärre skövlats för att ge plats åt oljepalmsplantager som ger mer ekonomisk vinning på bekostnad av djurliv och natur.

I reservatet finns elefanter, Sumatra noshörning, leoparder och många arter av primater som orangutang, gibbon, silverlövsapor m.fl. Fågellivet är
intensivt och fler än 300 olika arter häckar här. Bland annat den stora ”hornbills-fågeln” samt ett flertal arter av papegojor och paradisfåglar.

19 responses to “191 Motvikt (105/366)”

 1. Så härligt gröna och frodiga bilder och så söt den lilla apan i trädet är. Större kontrast/motvikt mot stan går väl knappast få. Den första bilden är så bra, det känns verkligen som man står på bron.

  Liked by 1 person

 2. Litet annat än svensk natur, så spännande att få uppleva det, och så spännande att få se för oss! Vad modiga ni var… efter mitt fynd på gräsmattan ser jag ormar överallt i dina bilder :O men det är väl bara grenar, antar jag…

  Liked by 1 person

 3. Wow, så läckra bilder! Tack för att du tog med mig till denna vackra plats. Jag gillar verkligen bron i början, som tar mig med in i djungeln. Det är nästan så att jag känner klibbet på kroppen. 😉 Vi var på en “safari” i Thailands regnskog för många år sen och det var riktigt läckert det med.

  Liked by 1 person

 4. Precis som du säger – kulturkrock är ju bara förnamnet här. WOW! Å jag utgår iskallt ifrån att det var en “tjänsteresa” ni gjorde. Å den reklamen går verkligen inte av för hackor om man säger så. Gimme more liksom:-)

  PS. Jag är ju personligen mera förtjust i balla stadmiljöer, men jag njuter för fullt av dina bilder från naturreservatet också. DS.

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: