168 Livet på en pinne (108/366)

Den här till synes harmlösa ormen levde verkligen sitt liv på en pinne.
Under de tre dagar vi var i Tabin Wildlife Reserve såg vi den ligga och lura i samma träd på samma gren hela tiden.
Ibland rörde den långsamt på sin viga kropp. Kanske ligger den kvar ännu i väntan på lämpliga byten för sin överlevnad.

Eftersom vissa har ormskräck så är bilderna små men klickbara.
🙂

2016_grön

31 thoughts on “168 Livet på en pinne (108/366)

 1. Är avundsjuk på dig, som får möjlighet att ta bilder på ormar i paradiset. När jag var i tonåren var min önskan att besöka tropikerna, och kolla alla djur. Nu skulle jag inte klara den fuktiga värmen. Vackra bilder på en vacker orm.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. Tack tjejen för varningen om ormskräck! För det har jag verkligen. Men du verkar inte vara det minsta rädd för ormar. Å detta monster hade jag då verkligen inte velat möta irl. Det räcker gott och väl med att titta på din bild – å den är suverän. Det måste jag medge, trots att jag bävar inför åsynen av ormar.

  Svar: Om ni kommer tidigt till Stockholm på lördag så är det en stor grej på G i Kungsträdgården: Körsbärsfestival mellan klockan 13:00-17:00, arrangerad av Stockholms Stad och Japanska föreningen. Uppträdanden och en massa till. Om ni kommer hit sent är det ju bara att kolla körsbärsträdsblomningen (vilket ord!) på söndag i stället. DS.

  Liked by 2 people

 3. Fantastiska bilder på den vackra ormen! Jag måste erkänna att jag är avundsjuk på dig som gjort en av mina drömresor… men jag är såå glad att få se dina härliga bilder därifrån!
  Vet du vad det är för art? Jag älskar ormar och hade en gång en tigerpyton – sen träffade jag Lasse och var tvungen att välja. jag valde Lasse och det är över 40 år sedan 🙂

  Liked by 1 person

 4. perfekt till temat o den smälter fint in i lövverket, färgena e ton i ton. bra jobb ! Jag väntar på en huggorm i sommar, på avstånd o med kameran. det e allt va vi har,

  Liked by 1 person

 5. hua……det här gick ju bra att titta på ormen 🙂 mycket vackra bilder på ormen och visst blir man fascinerad av hur naturen är skapad genom att djuren har färger som flyter in i den rätta miljö dom är födda i. Verkar vara en cool orm som ligger och väntar där på sitt byte, brrr…..:) Var det ingen giftorm för människan ?
  Du har fångat ormen på bild utan att skaka på handen 🙂 Underbara färger i allt. Vackert bra ljus.

  Liked by 1 person

 6. Fint fotat men jag skrollade ner fort:=)) För mig skulle dessa bilder passa på temat fobi………… Tack för att du gjorde bilder små och jag har varit upp och tjuvkikat lite igen:=)) Kan inte låta bli för dom är ju så fina.

  Liked by 1 person

 7. Vilken tillvaro. Glida runt på en pinne i väntan på något att sätta tänderna i. Härliga naturbilder med en grönska intensiv som bar djungeln kan uppvisa. Ormar är vackra på bild. Känner lite annorlunda för ett verkligt möte.

  Liked by 1 person

 8. Jag gillar ormar, men jag är inte så duktig att jag kan artbestämma den. Men hur som helst så är landormar slöa energisparande varelser som nästan alltid bara väntar på att maten ska komma till dem. Havsormar däremot söker upp sina byten.

  Fina bilder.

  /Skvitt

  Like

 9. Hjälp 😮 Just den där sorten, gröngula, ganska smala ( i alla fall i förhållande till pytonorm) är de värsta tycker jag. De ser så snabba ut. Väldigt modigt att fota den, särskilt när den ser på dig! Riktigt snygga bilder, trots min ormskräck kunde jag inte låta bli att titta på dem allihop och klicka upp dem så jag kunde se ordentligt 😉

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s