Soldyrkare (263/366)

img_1010-0-psDen här tjejen som ligger på klipporna vid medelhavet i Sliema hemma på Malta får representera temat Soldyrkare.

Själv sitter jag i Stockholm och funderar över mina bilder. Hade redigerat bilden ni ser här vid min dator hemma på Malta. När jag sen såg hur den såg ut på skärmen jag sitter vid nu såg den
inte riktigt ut som på skärmen hemma. Eller rättare sagt, den såg bedrövlig ut och jag redigerade om den. Ser att flera av mina inlägg inte alls är bra med mina ögon mätt och den dator jag
sitter vid nu är mer up to date än den jag har hemma. Slutsats, bilderna kan skilja väldigt mycket beroende på vilken skärm man tittar på och ibland kan det skilja väldigt mycket.
Måste alltså köpa en ny skärm när jag kommer hem och det ska bli intressant att se hur den här bilden, som är redigerad här ser ut på skärmen därhemma.

Men nu är jag i Stockholm, solen skiner om än det inte är så varmt så är det ändå behagligt.
Hoppas hinna ta några höstlika bilder innan det är dags att flyga hem igen nästa lördag.
😀

2016_grön

21 replies to “Soldyrkare (263/366)

 1. Mysig bild och taget i ett härligt perspektiv. När man redigerar sina foton ska man göra det vid en och samma skärm, inte ändra om du ser bilden på en annan skärm. För att alla ska se bilden som du gör så måste man kalibrera sin skärm. Kolla med någon fotoklubb om du kan låna en bildskärmskalibrator. Fjälkinge Fotoklubb där jag är medlem har en, men jag har inte kalibrerat min skärm, ska väl göra det nån gång, det går snabbt att kalibrera. Så håll det i tankarna, att fotona upplevs olika i olika skärmar, redigera inte om dem om du inte har en kalibrerad skärm, kanske det är den skärmen du sitter vid nu som visar “fel”

  Liked by 2 people

  1. Tusen tack John för dina tips. Tror inte att det är skärmen jag sitter vid nu som visar “fel”, testade att koppla datorn till Tv-skärmen och den visar iallafall “rätt” och den såg likadan ut där.

   Liked by 1 person

 2. Det finns inte två skärmar som är sig lika. Redigerare på reklambyråer kalibrerar såväl sina datorer som sina skärmar för bästa resultat. Dessutom sätter de en slags kåpa runt skärmen så att inget direkt ljus faller på bilden/skärmen. Det verkar vara en hel vetenskap.

  Tycker din bild är jättefin, och jag tittar på den på en bärbar dator.

  Liked by 1 person

 3. Kan se väldigt olika ut på olika skärmar. Lika om man skriver ut, svårt att få samma färg på utskriften som på skärmen.
  Hur som helst så är det en härlig bild på en soldyrkare! Smart att fixa ryggstöd av sanden.

  Liked by 1 person

 4. Håller med om att bilder ser väldigt olika ut på olika datorer. Här hemma ser våra bilder HELT olika ut på min och Peters datorer. Jag redigerar dem på ett sätt på min dator, men d ser det konstigt ut på hans dator och tvärtom. Och då blir man ju helt förvirrad…

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star