Soldyrkare (263/366)

img_1010-0-psDen här tjejen som ligger på klipporna vid medelhavet i Sliema hemma på Malta får representera temat Soldyrkare.

Själv sitter jag i Stockholm och funderar över mina bilder. Hade redigerat bilden ni ser här vid min dator hemma på Malta. När jag sen såg hur den såg ut på skärmen jag sitter vid nu såg den
inte riktigt ut som på skärmen hemma. Eller rättare sagt, den såg bedrövlig ut och jag redigerade om den. Ser att flera av mina inlägg inte alls är bra med mina ögon mätt och den dator jag
sitter vid nu är mer up to date än den jag har hemma. Slutsats, bilderna kan skilja väldigt mycket beroende på vilken skärm man tittar på och ibland kan det skilja väldigt mycket.
Måste alltså köpa en ny skärm när jag kommer hem och det ska bli intressant att se hur den här bilden, som är redigerad här ser ut på skärmen därhemma.

Men nu är jag i Stockholm, solen skiner om än det inte är så varmt så är det ändå behagligt.
Hoppas hinna ta några höstlika bilder innan det är dags att flyga hem igen nästa lördag.
😀

2016_grön


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

21 responses to “Soldyrkare (263/366)”

 1. Steve Avatar

  En fullödig representant för kategorin soldyrkare. Ha det så trevligt i Stockholm!

 2. John Avatar

  Mysig bild och taget i ett härligt perspektiv. När man redigerar sina foton ska man göra det vid en och samma skärm, inte ändra om du ser bilden på en annan skärm. För att alla ska se bilden som du gör så måste man kalibrera sin skärm. Kolla med någon fotoklubb om du kan låna en bildskärmskalibrator. Fjälkinge Fotoklubb där jag är medlem har en, men jag har inte kalibrerat min skärm, ska väl göra det nån gång, det går snabbt att kalibrera. Så håll det i tankarna, att fotona upplevs olika i olika skärmar, redigera inte om dem om du inte har en kalibrerad skärm, kanske det är den skärmen du sitter vid nu som visar “fel”

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack John för dina tips. Tror inte att det är skärmen jag sitter vid nu som visar “fel”, testade att koppla datorn till Tv-skärmen och den visar iallafall “rätt” och den såg likadan ut där.

 3. 365anne Avatar

  På min skärm ser den riktigt bra ut 🙂 Jag har kalibrerat min skärm idag men är osäker på om kalibreringen blev bra. Tror nog att alla skärmar visar litet olika.

 4. Tony Avatar
  Tony

  På min iPad ser den helt perfekt ut. Väldigt fin bild!

  1. maltanita Avatar

   Tack Tony 🙂

 5. Kristallina Avatar

  Snygg soldyrkare som dessutom läser. Det gillar jag. På min skärm ser bilden också perfekt ut. Alla färger verkar helt rätt. Ha det gott i Stockholm!

 6. mallan Avatar

  Ja, inte tycker jag att dina bilder ser tokiga ut på något sätt, någonsin! Alltid härliga fina färger!

 7. bpz3 Avatar

  Det finns inte två skärmar som är sig lika. Redigerare på reklambyråer kalibrerar såväl sina datorer som sina skärmar för bästa resultat. Dessutom sätter de en slags kåpa runt skärmen så att inget direkt ljus faller på bilden/skärmen. Det verkar vara en hel vetenskap.

  Tycker din bild är jättefin, och jag tittar på den på en bärbar dator.

 8. Kort och gott Avatar

  Tycker att bilden är mitt i prick, perfekt till temat! Härliga färger… betyder det att min dator är dålig! Hoppas inte det?!!

 9. Lena Avatar

  Perfekt bild till temat, men jag känner inte igen den som typiskt din bild. De brukar vara med färggranna, så kanske den är något lite för ljus?

  1. maltanita Avatar

   Tack Lena, ska bli intressant att se hur den ser ut på skärmen hemma.

 10. fotonörd Avatar

  klockrent !

 11. Mias Mix Avatar

  Kan se väldigt olika ut på olika skärmar. Lika om man skriver ut, svårt att få samma färg på utskriften som på skärmen.
  Hur som helst så är det en härlig bild på en soldyrkare! Smart att fixa ryggstöd av sanden.

 12. Susanne Avatar

  Ser ut som en riktigt soldyrkare du fångat med kameran!

 13. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Ser fint ut på skärmen här. En verklig soldyrkare som för mig är ett minne blott 🙂 Bra perspektiv. Snyggt med skuggan som ena benet ger.

 14. Anki A Avatar

  Klockren soldyrkare … fin bild och snygg vinkel.

 15. Kerstin Avatar

  Å det ser verkligen härligt ut. Hoppas att du har en härlig vecka i Stockholm.

 16. FREEDOMtravel Avatar

  Håller med om att bilder ser väldigt olika ut på olika datorer. Här hemma ser våra bilder HELT olika ut på min och Peters datorer. Jag redigerar dem på ett sätt på min dator, men d ser det konstigt ut på hans dator och tvärtom. Och då blir man ju helt förvirrad…

 17. thyrakristina Avatar

  Klockren tolkning!

 18. enlundabosbetraktelser Avatar

  På min padda ser det bra ut

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: