Tuesday’s thoughts

At the moment, I feel quite ambivalent and don´t know what to photograph or why I photograph what I actually photograph. Macro, people, architecture, flowers, my everyday life here in Malta. There´s so much I want to share, but sometimes my posts may looks a bit incoherent. That’s life! Hope you enjoy this anyway.

Cactus fruit and fruit on a palm tree. Edible and non-edible.Fisherman in Spinola Bay, San Giljan.

Fishingboat and a church. Click on an image to enlarge.Tourists, I’m sure they are on holiday here on this beautiful island. Or maby not…I enjoy taking photographs of others who taking pictures. Don’t ask me why.Typical Maltese balcony and a beautiful bougainvillea.

Varför skriver jag på engelska kan man undra när de allra flesta kommentarer jag får är från mina svenska följare. Dels behöver jag träna, trots att jag bott på Malta i många år så hakar sig min engelska en hel del. Rätta mig gärna vid påtagliga fel! 😐 Har också fått många nya följare från andra länder runt om i världen tack vare att min blogg blev uppmärksammad av WordPress i “Läsaren” under “Upptäck”. Helt fantastiskt och så roligt! Ja, ni som har WordPress vet vad jag menar medan ni andra får tänka till 😉

Comments

33 responses to “Tuesday’s thoughts”

 1. walkaboutsweden Avatar

  För min del så uppskattar jag ditt varierande bildval.
  Motsatsen är tråkigare.
  Men visst funderar man över sitt fotograferande, och sina bilder.
  Vi pratar en del om just sådant här hemma nu. En del av våra kameror är gamla, vad kommer istället? Efter ett intensivt fotograferande i ca 10 år – vart är vi på väg.
  Träffade en instavän under veckan som gick och som var på Boråsbesök för att fotografera under vår gatukonstfestival No Limit. Hon fotograferar bara med mobilen numera och det verkar fungera bra.
  Kan känna mig lite sugen på den smidigheten faktiskt, och slippa att alltid fundera på vilken kamera man ska ta med sig, eller vilket objektiv man ska välja just den här dagen.
  Istället för ny kamera en riktigt bra mobilkamera kanske…?
  Finns den stora fotolusten kvar fortfarande?
  Ja du ser, mycket att fundera på. 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack för din uppskattning och dina funderingar Barbro. Jag fotograferar aldrig med mobilen och det beror inte på att kameran där på något sätt är för dålig för att vara en mobilkamera. Men det är inte alls min grej, att inte ha kontroll och jag undrar om bilderna verkligen blir så bra eller redigerar man mycket efteråt. Vad jag minns när jag skulle testa att lägga ut bilder på Instagram så frågade jag Tony om just det här med bra bildkvalité direkt från mobilen. Minns att han svarade att de flesta laddade ner sina bilder tagna med en “riktig” kamera till datorn som sen skickades via e-mail så de hamnade i telefonen och därmed kunde läggas ut på instagram. Så gjorde jag alltid. Måste erkänna att jag inte har någon större erfarenhet att fotografera med mobilkameran då jag bara testat några gånger. Att fotografera med en riktig kamera ger så många möjligheter men då måste man också ha kvar sin lust att fotografera. Att fotografera med en systemkamera eller en kompaktkamera tycker jag nog är en bättre jämförelse än att ens blanda in mobilen. Vad jag menar är att en lite enklare kamera utan flera olika objektiv och som lätt får plats i handen måste väl ändå vara ett bättre alternativ än telefonen. Ja, du ser, mycket att fundera över även här 😉

   1. walkaboutsweden Avatar

    Tack för engagerat svar Anita! Kul.
    Ja det blir till att “vända & vrida” tills man kommer fram till en slutsats

 2. Mias Mix Avatar

  Vad roligt att din blogg blivit uppmärksammad 👍☺ Grattis! Fortsätt precis som du gör med all variation och ändå din egen stil. Det är just därför jag gillar den ❤ Extra roligt att se bilderna nu när jag känner igen mig.

  1. Anita Avatar

   Tack Mia !

 3. BP Avatar

  “I don’t just enjoy your blog and your pics, I LOVE them!”
  Så himla kul att du har blivit uppmärksammad. Har inte WP och förstår inte vad det innebär, men du får en varm GRATTISKRAM a mig. Har ju tjatat om dig och dina bilder i åratal nu, så det är mig f*n dags att du får cred även av ett stötte forum.

  Å din engelska är så gott som prickfritt!!! Du är fantastisk… men det ha jag ju sagt förut det också.

  PS. Mixen på bilderna är fantastisk!!! Å mina favvon är de två sista bilderna – klockrena båda två:-) DS.

  1. Anita Avatar

   Svarat hos dig 😀

 4. Anki Avatar
  Anki

  Jag älskar din stora variation av bilder, så jag hoppas du fortsätter att vara så mångsidig som du är!
  Grattis till WP:s uppmärksamhet! Det är du värd!

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket Anki!!

 5. Steve Avatar

  Fantastiska bilder och inte det minsta osammanhängande. Jag riktigt sugs in i dina bilder och känner mig inte sällan närvarande. Kul att du blivit “upptäckt” av WP.

  1. Anita Avatar

   Tack Steve för din fina kommentar!!

 6. Violen på Brandholmen Avatar

  Kul att du tittade in hos mig! Bloggandet går lite på haivfart här! Kollar din blogg ibland men skriver ingenting. Dina bilder är jättebra och jag gillar att du blandar.
  Visst minns jag hur gärna du ville ha en hundvalp! Grattis, nu får du äntligen bli matte och kan få trevligt sällskap på promenaderna.
  Det var ett egendomligt sammanträffande igår. Min man och jag satt och pratade om Malta och just då dyker du upp på min blogg! Så det kan bli!
  Ha det gott och lycka till med den lilla valpen!

 7. Aderemi Stephen Avatar

  kindly follow me back please

  1. Anita Avatar

   Sure but I can´t find your site.

   1. Aderemi Stephen Avatar

    craig-enterprises

   2. Aderemi Stephen Avatar

    craig9805.wordpress.com

 8. clairelaminen Avatar

  Love the colors in the balcony/bougainvillea pic!

  1. Anita Avatar

   Thank you for your kind comment Claire!

 9. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Underbara bilder med variation! Engelska kan jag inte hjälpa dig med, då jag är urkass och grammariken är ännu värre 😂😂😂

  1. Anita Avatar

   Tack snälla!! Sjutton också, jag vet ju inte en vad du heter! 😃 Gissar att du är en hejare på Spanska istället 😂

 10. evacarolasvensson Avatar

  Så kul för dig med bloggen! Att fotografera bara en stil kan vara kul att bli originell och hitta sin stil kan säkert vara jättekul och utvecklande, men jag fotar själv med magen. Det som jag får en magkänsla av. Jag gillar att du har varierande bilder så som jag själv gör.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Eva för din givande kommentar 🙂

 11. Kristallina Avatar

  Det är kul om flera bilder har ett gemensamt tema och det är lika kul med variation. “Livet på Malta” räcker väl som gemensam nämnare. Idag kunde jag t.o.m. läsa tidningen på din blogg. Dina turister läser om “livet” och “från människa till människa”. Mannens tidning visar en artikel om “Lyckan kallad Hannover”. Staden Hannover ligger bara 30 minuter från min hemstad i Tyskland. 😀
  Grattis att WordPress uppmärksammade din blogg! Det om nånting visar väl hur bra bloggen är.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina 🌹

 12. enlundabosbetraktelser Avatar

  Grattis till uppmärksamheten. Det är du värd, dina bilder förtjänar att spridas. Jag blir alltid glad av dina bilder. Så härligt att följa tillvaron på Malta. Speciellt nu när det regnar från sidan och stormar hemma då är det extra njutfull med dina bilder.
  jag har börjat att allt mer fota med min mobil. Tycker det är mycket roligare med systemkameran men mobilen har jag alltid med mig. Mycket lättare med ögonblicksbilder. Mina instagrambilder är alltid tagna med min mobil och som regel helt oredigerade. Gillar inte när bilder blir för manipulerade.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla Annika för din så fina kommentar. Håller med när det gäller manipulerade bilder men att fota med mobilen, det klarar jag helt enkelt inte av 🙂

 13. Christrog Avatar

  Klart du ska fortsätt plåta som du gör! Gillar verkligen dina bilder. Det är roligt att se dem. Fina och varierade.

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket! Blir verkligen glad över dina så positiva rader.

 14. annicaaktiv Avatar

  Vackra bilder och motiv! Du har så fina färger i dina bilder 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica!

 15. claesbilder Avatar

  Tycker det är fascinerande med den färgrika tillvaron på Malta, som du skildrar med dina bilder. Så fortsätt med det 🙂 Och om du ibland tycker att dina poster är lite “incoherent”, så är det kanske en återspegling av tillvaron, omgivningen eller tillståndet i världen 🙂 Men visst funderar man ibland på vad och varför man fotograferar. Ibland tänker jag att det är själva fotograferandet som är det viktiga, inte bilderna. Andra gånger känns det mera som om resultatet är det som räknas 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack för din intressanta och värdefulla kommentar! För mig är alltid resultatet av fotograferandet, bilderna, det viktigaste.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: