Wind gusts are blowing…

Wind gusts are blowing today here in Malta and the rain is pouring.
Some stay fragile, some remain strong.The farmers are grateful as are all the inhabitants of nature. My funny Fanny ​​doesn’t want to go out and I’m happy to be alive, while life goes on…
Take care 💗

Understandably, the pictures above are selected from my huge archive.

22 replies to “Wind gusts are blowing…

  1. Thank you Brian!!I just came back home after a walk with my dog ​​and as soon as we got inside it started to rain. …and now I can hear the sound of hail outside my windows.

   Liked by 2 people

 1. Tusen tack för dessa bilder som inte bara är färgglada utan inger hopp också. Något som verkligen behövs i dessa bistra tider. Skulle säga att fotona är bland de bästa du lagt upp. Ja, jag vet att jag har sagt det förut.
  Första bilden är otroligt “talande”, trollsländan är magnifik och fjärilen sååå vacker.

  Har läst att Malta har agerat ungefär som Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Mitt hjärta blöder när jag tänker på alla restauranger/barer/caféer som nu får kämpa för sin existens. Så är det också här, trots att Sverige är det enda landet i Europa där skolor/förskolor håller fortfarande öppet, och sammankomster med mindre än 500 personer än så länge är tillåtna. Men ingen vågar gå ut ändå.

  Din man lär ju vara i riskgruppen, så jag antar att han har försatt sig i hemkarantän, eller? Hur är det med dig? Får du gå ut och rasta Fanny? Får folk fortfarande gå ut med 1-2 meters avstånd mellan sig (rekommendation här)?

  “Gamlingar”, dvs. 70-plussare rekommenderas att sitta i “husarrest” här hemma. Har trotsat rekommendationen till förra fredagen, men hållit avstånd såklart och jag hade munskydd. Men sedan dess har jag utnyttjat hemkörning av såväl mat som dryck. Min man som är diabetiker är ju också i riskgruppen.

  En sak som är säker – när vi vaknar upp ur denna mardröm, kommer vi befinna oss i en helt ny värld.

  Många kramar!!!

  PS.Ni som har en resebyrå måste väl också har det ansträngt just nu. Hoppas innerligt att ni klarar er. DS.

  Liked by 2 people

   1. Nu svarade jag ju ganska så mycket till Anki så om du läser här så vet du iallafall läget i korthet. Vad som inte framgick är att här är det inte “bara” en rekommendation som det verkar vara i Sverige, här får man böta 3,000 euro om man inte följer vad myndigheterna satt in för åtgärder.
    När det gäller vårat företag så är det en historia för sig men jag är idag väldigt tacksam över att vi inte har några kunder på semester i Malaysia bokad av oss.
    Kram och sköt om dig!!!

    Liked by 1 person

 2. Vackra bilder som behövs i dessa tider. Alla länder har drabbats och man måste vara försiktig. Har blivit rekommenderad att gå på promenad i solen och hålla avstånd. Minton måste ut och jag har skogen vi kan gå i. Trädgården utnyttjas också näe det är så här fint väder.
  Kramar från oss

  Liked by 2 people

  1. Tack Kristallina. Känns lite som upponervända världen just nu. Utanför våra fönster haglar det just nu och det där med det som börjar med C känns som att det kommer att bli långvarigt….

   Liked by 2 people

 3. Fantastiska bilder från ditt arkiv!
  Livet är inte roligt just nu – och man får glädjas åt det man kan – som dina underbara macrofoton!
  Ha det så gott det går – och var rädda om er!
  Kram

  Liked by 2 people

  1. Tusen tack för din kommentar Anki. Nej, livet är inte särskilt lätt just nu. Har läst på din blogg vad som hänt med din Lasse, känner mig handfallen, vet inte riktigt vad jag ska skriva och därför har det heller inte blivit något skrivet. Känner att du fått gå igenom på tok för mycket som belastar din vaerdag just nu. Men du ska veta att jag tänker på dig och jag hoppas innerligt att han snart är hemma igen.
   Här på Malta har vi utegångsförbud från och med imorgon. Alla över 65 år, som min Lasse måste stanna hemma och de som bor tillsammans med någon över 65 år, som jag gör, måste också hålla sig inomhus. Är fortfarande osäker på om jag ens får gå ut med hunden då mycket just nu verkar oklart men med tanke på att det i andra länder är tillåtet med korta promenader ensam så blir det förhoppningvis så även här. Annars vet jag inte vad vi ska göra. Hade Lasse inte varit över 65 år hade han ändå inte fått gå ut eftersom han genomgått en transplantation och äter läkemedel som dämpar imunförsvaret. För allmänheten gäller att fler än fem personer inte får träffas gemensamt och alla måste hålla minst två meters avstånd från varandra.
   Men vi mår trots omständigheterna bra kan inte annat än att rätta oss efter de regler som införs. Allt detta gör man ju för att stoppa spridningen men jag gissar att det hela kommer att ta lång tid, minst ett halvår, tiden får utvisa.
   Kramar och sköt om dig Anki!!!

   Liked by 2 people

   1. Tack allra raraste Anita! Livet är som det är och vi får anpassa oss och hoppas vi kommer ut helskinnade till kropp och själ när det värsta blåst förbi.
    Fick precis ett telefonsamtal från Lasse – han får komma hem redan idag!
    Önskar er allt gott!
    Kram

    Liked by 2 people

 4. Så vackra bilder!! Och fjärilen är verkligen en skönhet 🙂 Tur vi har bilder att kika tillbaka på så man får känna glädje och värme i dessa trista tider. Och så vara ute så mycket som möjligt förstås när vädret tillåter 🙂
  Önskar dig en trevlig helg!! Kram

  Liked by 2 people

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star