Me and my dog

In this post I show some images from my recent walks with my dog in various Nature parks here in Malta. Thanks to Fanny, I’ve discovered amazing sceneries on this tiny island in the Mediterranean.

The greenery, the narrow paths and the deep slopes of Victoria Lines.The barren landscape along the sea in Pembroke.The steep clay slopes in Ghajn Tuffieha.Together we have made adventurous climbs in Il-Majjistral Nature Park.

Besides Fanny, I also photograph the variety of wild plants and insects found in our nature, more of that will come in a later post. And don’t worry, Fanny is visible also in the first image, but you have to look closely.

Comments

23 responses to “Me and my dog”

 1. Roadtirement Avatar

  Looks like you had the whole island to yourself! Is the wall part of an old fortification? I did find Fanny in the first photo. You have great pictures, thanks for sharing.

  1. Anita Avatar

   Sometimes it actually feels like I really have the whole island by myself when I walk my dog 😀
   Yes, you are right and the area of Victoria Lines has a long history https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Lines
   Thank you very much for your comment!!

 2. Prior... Avatar

  Fanny is super fit! Nice 😉
  And think I saw the first photo location – is fanny near the center ?

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your kind comment Yvette and for visiting my site. Fanny 🐕 is almost invisible in the first picture but her ears and tail are visible behind the stone to the right in the picture. 😀

   1. Prior... Avatar

    Oh-// nice search and find for us –
    Have a great day

 3. bpz3 Avatar

  Bra att du skrev att Fanny även syns i första bilden. Det hade jag missat totalt. Hon smälter in fint där, bra kamouflerad;-)
  Jättekul att du upptäcker så många nya områden efter alla dessa år på Malta. Det är fascinerande att man aldrig sett allt, trots att Malta bara är en liten ö. Min favobild var den med klipporna i Ghajn Tuffieha. Otroligt mäktigt, då klipporna har en helt annan färg än de “vanliga” klipporna.
  Fanny har blivit riktigt stor. Är hon fullvuxen nu eller?

  1. Anita Avatar

   Ja, det är faktiskt lite märkligt att vi efter så många år här på ön som är så liten har missat riktiga guldkorn för den som gillar att vandra i naturen. Utan Fanny hade vi (jag) inte kommit ut i naturen så mycket som nu och utan viruset som härjar hade jag nog aldrig efter tjugo år börjat köra bil igen! Fanny fyller tre i juli så hon är fullvuxen fast hon uppför sig fortfarande som en valp. Så fort jag tar fram kopplet som visar att vi ska gå ut springer hon iväg och börjar busa. Bara ett exempel 😉

 4. sussiejoh65 Avatar

  Det ser så fantastiskt vackert ut, ljuvliga vyer 🙂 …och fina närbilder på växterna och snäckan. Jag missade Fanny i första bilden, fick titta lite extra noga för att hitta henne 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack för din fina kommentar Sussie. Ja, Fanny är nära på osynlig på första bilden 😀

 5. gsilvosa63 Avatar

  I wish I can find similar places where I can also walk my dogs without any leash. It will be fun for them to run around freely. Wonderful pictures!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly George for your comment and for visiting my site. Yes, dogs have to run without a leash sometimes, some breeds more others less. Watching them play while exercising is a joy to see.

 6. Anki Avatar

  Vilken fantastisk miljö! Jag får erkänna min okunskap, men jag var tvungen att googla på Victoria Lines … men nu vet jag 🙂
  Som alltid fantastiska bilder … och jag ser fram emot fler!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! När det gäller kunskap om Victoria Lines så är det väldigt få som känner till platsen. Till och med många av Malta’s egna invånare vet inte var det ligger eller vad det är och jag som bott här i 20 år hade ingen aning om många av de naturområden som jag efter att vi skaffade Fanny nu har upptäckt. Din kunskapsnivå är väldigt hög när det gäller mycket och jag önskar att jag själv hade mer av den varan 😕 Uppskattar verkligen att du googlade vilket visar ett intresse och nyfikenhet. Det är genom det man lär sig och därmed ökar på sin kunskap. 😀
   Ha en fin fortsatt tisdag!!

 7. Kristallina Avatar

  Det är ett fantastiskt landskap. Om jag tänker på alla dina bilder över åren så verkar det finnas precis allt på den ön. Från berg och dal till nästan djungel och fina parker. Ett paradis för alla som älskar naturen. Hoppas att inte för mycket av det är hotat. Väldigt vackra bilder och ja, jag hittade Fanny i första bilden 😀
  Ha en trevlig tisdag kväll!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina. Ja, du har så rätt, det finns många fantastiska naturområden här på ön och jag gissar att jag och Fanny har mer att upptäcka. Gozo till exempel, fast dit får man inte åka nu om man inte bor där. Nu ser vi fram emot att Covid-19 nått sin kulmen och att vi snart kan gå tillbaka till vår naturliga vardag och frihet.
   Ha en fortsatt fin kväll!

 8. Susanne Avatar

  Så vackert! Så fina bilder! Vilket landskap!
  Scrollade tillbaka till första bilden och då såg jag henne! Snacka om välkamouflerad 🙂
  Var rädd om er!

  1. Anita Avatar

   Tack och detsamma till dig och din man.

 9. Jag Avatar

  Det måste vara härligt med alla promenader med Fanny i dessa vackra landskap. Hon blir ju också en fin blickpunkt i fotona där hon står mot en blå himmel eller en klippa. Jag fastnar extra för fotot på lersluttningarna i Ghajn Tuffieha, så annorlunda och mjukt böljande former och vackert med Fannys brunröda färg mot det grågröna. Jätterfina växtbilder också!

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket för din fina kommentar. Ja, Fanny är ett underbart sällskap och tack vare henne har vi ju hittat så många fina naturområden.

 10. lilahmargaretha Avatar

  Finns det nåt bättre än att vara ute i naturen med hund och kamera och inte ha bråttom någonstans. Tror husse/matte och hunden njuter lika mycket!<3

  1. Anita Avatar

   Absolut, det är verkligen en glädje att ha sin hund som sällskap, att se hur hon njuter av att springa fritt och utforska naturen på sitt sätt medan jag gör det på mitt sätt. Tack snälla för både besök och kommentar.

 11. Manja Mexi Mexcessive Avatar

  This is lovely. So good to be on your pages again. I will slowly work through your blog until the present moment. 🙂 I hope you’re well.

  1. Anita Avatar

   Thank you Manja for your kind word! ❣

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d