Bye Bye Malta

Bye Bye Malta – Hello Cyprus!
We’ve arrived, we’ve been here for exactly a week now and it feels great! We rent a house by the sea in Latchi and we’ll stay here for at least three months while exploring the area around the Paphos district.

All photos in this post are from my archive. Every single picture I’ve taken during my years on the small island in the Mediterranean will be unvaluable memories from a time I’ve now left behind.

Bye Bye Valletta, the capital of Malta and a World Heritage site.

The island of Filfla, a small islet in the most southerly point of the Maltese Archipelago. Symbolically, it could be Malta seen from Cyprus, where the Paphos district is only slightly larger than the island we just left.

A new chapter in life has just begun…

36 replies to “Bye Bye Malta

  1. Hej Anki!! Ja, resan gick bra och jag oroade mig i onödan för att det skulle krångla. Vi har det bra det är så varmt att vi inte får så mycket gjort. Både hundarna och vi tycker att 40+ är lite för mycket men det är bara tillfälligt. Normalt är det som på Malta, strax över 30+ under högsommaren.
   Hoppas allt är bra med dig och lilla Minton. Kramar från Latchi 💚

   Like

  1. Tack så jättemycket Barbro. Ja, det är en spännande förändring och allt känns bra, förutom att det är en värmebölja, inte ens hundarna vill gå ut 😁

   Like

 1. Oh, I remember those buses – on our first visit in 2011 we had the opportunity of a few trips in the old buses and then suddenly one morning, there were new buses … it was a bit chaotic then, but I have fond memories of that time!
  So glad you’re in Cyprus and kind of settled in – enjoy exploring your new surroundings!

  Liked by 1 person

 2. Jättekul med ett livstecken och att ni trivs i ert nya hem. Tänk så många fina bildminnen du har från Malta, dom kan du leva länge på gissar jag. 20 år är ju faktiskt en väldigt lång tid…
  Paphos-distriktet minns jag som jättefint, liksom Limassol-området. Det ska bli spännande att se var ni “settle down” i slutändan. Lycka till och njut av ert nya liv!

  Liked by 1 person

  1. Tack Beate! Att det blir Paphos har vi bestämt men det är ju som sagt nästan samma storlek som Malta. Svårt att veta var vi ska bo efter bara drygt en vecka men vi har sett ett jättefint hus i Tala. Får se hur det slutar…. :))

   Like

 3. Ett nytt kapitel har just börjat … skönt att ni känner att det kommer att bli bra! Härliga minnesbilder från Malta!
  Ha det gott och lycka till med allt det nya!
  Kram

  Liked by 1 person

 4. Så vackra bilder! Och så spännande! Cypern är vi nyfikna på!! (Har varit där för längesedan, men det var en konstig resa av flera skäl så vill gärna resa tillbaka!)

  Like

 5. Så härligt med nytt kapitel i livet! Det känns som ett nytt härligt äventyr med nya vyer för oss också. Hoppas ni kommer att trivas, och att Fanny hittar fina kompisar. Så många vackra minnen du har av Malta att se tillbaka på…men nu öppnar sig en ny värld! Lycka till!

  Liked by 1 person

  1. Tack så jättemycket för dina positiva rader och ber om ursäkt för sent svar. Tiden går så fort här och dagarna går åt till att titta på hus på andra sidan bergen.
   Trevlig helg!❣

   Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star