Almonds

The flowers on the almond trees are since long gone, now it’s the nuts’ turn to slowly ripen.
Below is a fruit that differs, it’s rounder and will soon turn into a sweet and delicious apricot.

As mentioned before, we have a large apricot tree in our garden, two newly planted fig trees and one papaya as well as several different kinds of flowers and plants. Speaking of the garden, when will we move into our house? Almost seven months have now passed since we bought it… I’ll let you know in my next post. Until then, here’s today’s quote:

“I think everybody’s nuts.”
– Johnny Depp

Did you understand the point? Neither did I :))

20 replies to “Almonds

 1. Underbara bilder och jag är avis på alla era fruktträd. 😀 Johnny Depp menade kanske: “I think everybody is nuts” 😂
  Håller tummarna att ni kan flytta de närmaste dagarna.

  Liked by 2 people

 2. Helt underbara bilder:-) Det verkar dra ut på tiden – ert husbygge/-renovering. Men jag hoppas det ordnar sig. Okej, det går ju ingen nöd på er, ni har ju tak över huvudet, men sju månader är lång tid att vänta på inflyttning.

  Liked by 2 people

 3. There’s so much one can do with almonds … but it must be a difficult process to get it to almond flour (and you surely need a LOT of almonds for that)! Ah, juicy apricots … you can make apricot jam!
  I hope you will move into your new house soon – can’t believe it’s already been 7 months ago that you bought it!

  Liked by 1 person

  1. Thanks for your lovely comment. I love apricots as they are, and so does our neighbors. 🤣 There will probably not be much left to make jam 😁
   Yes, we will move in very soon ☺️

   Liked by 1 person

 4. Rolig bild på nötknäckarhanden, men den frukten är väl redan uppäten, ser ut som en persikokärna? Härliga gröna bilder på mandelträden men det är aprikosen som jag får riktigt habegär efter. Lyckost! Hoppas att flytten pågår nu, förstår att ni längtat.

  Liked by 1 person

  1. Nötknäckarbilden är en mandelnöt som fallit till market och som maken tyckte det var kul att skoja med. Har fler bilder efter den hade knäckts men de kom inte med. Ja, du kan inte ana vad jag blev glad när jag insåg att vi har ett stort aprikosträd på tomten. De är ju så otroligt goda och jag brukar köpa kilovis när det är säsong. Nu kan jag snart plocka mina egna, ren lycka.
   Flytten pågår, nästa torsdag ska vi ut från huset vi hyr här i Tsada och det känns riktigt bra. Fast vi får nog leva lite spartansk tills vidare. Containern från Malta har fastnat någonstans på vägen och det verkar dra ut på tiden, men vi klarar oss bra ändå, får köpa det nödvändiga. För min del får den gärna dröja ett tag så vi hinner bo in oss. Känns lite påfrestande att veta att vi har 72 kartonger att packa upp. Haha… tror vi tog med lite för mycket med tanke på vad det hela kostat.
   Tusen tack för din kommentar och trevlig helg från Cypern!!

   Like

 5. Nötknäckarbilden är en mandelnöt som fallit till market och som maken tyckte det var kul att skoja med. Har fler bilder efter den hade knäckts men de kom inte med. Ja, du kan inte ana vad jag blev glad när jag insåg att vi har ett stort aprikosträd på tomten. De är ju så otroligt goda och jag brukar köpa kilovis när det är säsong. Nu kan jag snart plocka mina egna, ren lycka.
  Flytten pågår, nästa torsdag ska vi ut från huset vi hyr här i Tsada och det känns riktigt bra. Fast vi får nog leva lite spartansk tills vidare. Containern från Malta har fastnat någonstans på vägen och det verkar dra ut på tiden, men vi klarar oss bra ändå, får köpa det nödvändiga. För min del får den gärna dröja ett tag så vi hinner bo in oss. Känns lite påfrestande att veta att vi har 72 kartonger att packa upp. Haha… tror vi tog med lite för mycket med tanke på vad det hela kostat.
  Tusen tack för din kommentar och trevlig helg från Cypern!!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star