Some Butterflies

Some Butterflies

Below are some of the few butterflies I managed to capture so far here in Cyprus. Some live among the plants in our garden and I look forward to exploring more of these amazing creatures. Although there are other creatures as well, today I found a huge hairy spider in our kitchen!! But I guess it was just a friendly tarantula.

A beauty in all its simplicity.

The blue ones were the first butterflies I saw this spring, they were many, small as a thumbnail, constantly in motion and not easy to catch.

I guess this is a Small Copper Butterfly (Lycaena Phlaeas) A common and widespread species, often seen both here and in Malta.

Moving House Update:
We’ve now been living in our house in Zelemenos for almost two weeks. Our belongings has arrived and there is a lot to unpack, a little too much. When seventy-two boxes in different sizes plus other things wrapped in plastic were delivered to our house, I realized that we have brought too much stuff from Malta. I take one day at a time, a couple of boxes a day and slowly but surely, I will finally feel at home.

“If you know you’re going home, the journey is never too hard.”  
Angela Wood

Comments

28 responses to “Some Butterflies”

 1. Minton Avatar

  Så vackra fjärilar. Vi har haft kyligt ett tag så jag har inte sett några på länge. Längtar till varmare väder.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! ❣️❣️

 2. Greta DH Avatar

  These are lovely captures, Anita!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Greta!

 3. mic Avatar

  👌👌👌📷🦋🌹

  1. Anita Avatar

   Thank you Mic!!

 4. bpz3 Avatar

  Vilka underbara bilder på fjärilarna. Den understa finns nog här också, däremot har jag aldrig sett den blåa skönheten är. Å den översta skulle kunna vara in citronfjäril, men som vanligt är jag inte säker.
  Det går framåt! Så ni har landet i ert hus till slut och redan fått oväntat besök av en fågelspindel. Hoppas att du och din man inte har spindelfobi… Konstigt nog gillar jag tarantulas – att titta på alltså. De är vackra spindlar, nästan så att man vill klia dom på mage. Så mina första och sista fågelspindlar i Gambia, och de var inte liten kan jag säga.
  Det är ju alltid samma sak – istället för att slänga/sälja saker när man flyttar tar man med sig alldeles för mycket. Varför? Ingen aning. Hoppas verkligen att ni kommer att trivas i Zelemenos.

  1. Anita Avatar

   Tack för din långa kommentar Beate. Nej, någon spindelfobi har vi inte men det känns bäst när insekterna håller sig ute istället för inomhus :))
   Ja, undrar varför tog vi med så mycket som vi nu istället tänker sälja/skänka bort. Dyrt att frakta och det var samma sak när vi lämnande Sverige år 2000. Man lär så länge man lever men det här var nog sista gången vi byter land och bostad.

 5. walkaboutsweden Avatar

  72 !!!
  Herregud Anita. Förstår att du/ni har fullt upp.
  Härligt att se de fina fjärilar som finns på Cypern.
  Sakta men säkert bygger ni upp ert hem – lycka till!

  1. Anita Avatar

   Tack Barbro. Ja, det kändes väldigt rörigt när allt levererades men nu börjar bitarna sakta men säkert falla på plats. Fast vi tog med på tok för mycket från Malta, för de pengarna hade vi kunnat köpa mycket nytt istället.
   Du/ni…? maken fick för sig att bygga en bastu på tomten så det är mest jag som stökar runt bland alla kartonger. Haha… typiskt, men fin blir den :))

   1. walkaboutsweden Avatar

    Haha – typiskt! (klart man ska ha en bastu också). Fullt upp alltså, fast med olika saker. 😉

 6. blhphotoblog Avatar

  Beautiful captures Anita, well done!

  1. Anita Avatar

   Thank you Brian!

 7. Amy Avatar

  What a beautiful butterfly series!!

  1. Anita Avatar

   Thank you Amy!

 8. Kristallina Avatar

  Fint att se fjärilar från andra breddgrader. Naturens uppfinningsrikedom fascinerar mig alltid. De är väldigt vackra!
  Du gör alldeles rätt, lite i taget. Det blir nog bra till slut. Jag tror vi har alla svårt att göra oss av med saker. Först när man inte har haft dem på länge inser man att man egentligen inte behöver eller använder dem.
  Skönt att veta att ni i alla fall är på rätt plats nu. Ha det så gott det bara går!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina. För varje dag som går känns det bättre och alltmer känns det som hemma. Tar bara hand ett par kartonger om dagen… ;))

 9. Mr. Ohh's Sideways View Avatar

  Great captures
  ;;
  ;;
  ;;
  Laughter is like sunshine!!

  1. Anita Avatar

   Thank you my friend!!🌞

 10. Jag Avatar

  Blåvingarna är nog lättast att fota efter regn, då sitter de stilla länge länge och torkar sina vingar. Men regn har ni väl inte så mycket av där nere. Jättevacker serie, fastnar för den helblå och för den nedersta där axen (?) ger liv och balans i bilden. Men den lilla ihoprullade sugsnabeln på nästsista bilden är också lite extra. Lycka till med uppackningen!

 11. wetanddustyroads Avatar

  A ‘friendly’ tarantula … hmm, I wonder 😉. But I do like your colourful butterflies – that blue one, is beautiful!
  And so happy to hear you’ve moved into your new home … it must be a great feeling to be surrounded by your own stuff.

  1. Anita Avatar

   Thank you but hmm… yes, we are surrounded by our own stuff but still, much is unpacked, much we regret that we brought and while I mess around the house, my husband has decided to build a sauna and a fish pond in our garden!!!! Hahaa… 😂 But after all, we have moved into our new home and everything will surely be in order soon.

   1. wetanddustyroads Avatar

    Ha 😁, a sauna and fish pond sounds … sounds like you’re going to have great outdoor entertainment area! I say, leave the boxes in the house and join him outside in the garden!

 12. […] Some Butterflies […]

 13. claesbilder Avatar

  Underbara fjärilsbilder 🙂

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för dina besök hos mig och alla fina kommentarer.

   Hoppas komma ikapp snart med både bloggen och mer regelbundna besök hos dig och andra som jag följt under åren. Vi har flyttat in i huset nu här på Cypern men det är fortfarande mycket kvar att göra innan jag kan koppla av och känna mig som hemma. Vi packade med på tok för mycket i containern från Malta och nu försöker vi bli av med allt vi inte vill ha. Hahaa.. kan bara konstatera att frakten var dyrare än själva innehållet 😅

   1. claesbilder Avatar

    Jag kan tänka mig att det tar sin tid att bryta upp och flytta till ett annat land. Det är inte alltid så lätt att göra sig av med saker man samlat på sig. Men man behöver egentligen inte så mycket 🙂
    Tack för din kommentar och lycka till med fortsättningen, så du får lite mer tid till fotograferingen och bloggandet 🙂

 14. Susanne Avatar

  Härligt att läsa att ni äntligen landat i ert hus och att all packning kommit, om än att det blev kostsamt och mycket. Det är verkligen inte lätt att rensa och det finns ju så många “bra att ha” prylar som sen hamnar i ett skåp och egentligen aldrig blir några bra att ha 🙂 🙂 Önskar er all Lycka till med bostaden och fina Cypern!!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: