Hermann’s Tortoise Turtle

Hermann’s Tortoise Turtle

This is a land turtle, also known as tortoises, that I saw when I was out with my dogs a while ago. It was next to the roadside and quickly hid in its shell when I got close. I have only seen turtles twice here in Cyprus, once also in our garden, but I didn’t manage to photograph it before it disappeared.

I’m not too happy with the pictures but wanted to show them anyway.
These amazing reptiles, I hope to meet one again soon.

I have been lucky enough to dive among turtles in Borneo, and I’ve also seen them go ashore to lay their eggs and later when hatching. But that’s another story. I’ll see if I can find some more photos.

Sea Turtles & Land Turtles
The difference between those who live in the oceans and those who live on land is quite simple. Sea turtles have flippers, and cannot hide inside their shells like land turtles, which live on land, have legs and can retract into their shells.


Publicerat

i

, ,

Comments

17 responses to “Hermann’s Tortoise Turtle”

 1. Toonsarah Avatar

  In the UK these are always called tortoises but we only see them kept as pets, not in the wild!

  1. Anita Avatar

   Yes.. although it’s better to see them in the wild.

 2. John Avatar

  Our Mojave Desert has desert tortoises!

 3. Kristallina Avatar

  Jag tycker mycket om dina foton, De har jag aldrig sett ute i naturen. Endast som husdjur. Ha en trevlig helg!

  1. Anita Avatar

   Verkar vara vanligt att ha en Sköldpadda som husdjur. Det visste jag faktiskt inte. Tack för din kommentar Kristallina och ha en fin ny vecka

 4. 100 Country Trek Avatar

  We saw these tortoise in Cyprus. These images are so amazing. Anita

  1. Anita Avatar

   Thank you Anita! I’m glad you saw the in the wild and not as pets.

 5. bpz3 Avatar

  Det är ju lite skillnad mellan en vattensköldpadda och en landsköldpadda. Inte bara till utseendet utan också vad gäller “levnadssättet”.

  Jag är ju uppväxt med två landsköldpaddor. Mamma gillade varken hundar och katter, så hon investerade i en kanariefågel till sig själv och pappa tyckte att jag skulle få två sköldpaddor. De är så himla roliga att ha att göra med. De är känsligare än vad man kan tro. De älskar att bli kliade på halsen/under huvudet till exempel. De äter allt från sallad till sockerkaka. Vatten dricker de ur en skål.

  Vet inte om sköldpaddan du såg är en “vild” sådan eller om h*n har en ägare. Minns såväl att mina sköldpaddor var aningen rymdbenägna, så pappa märkte upp dom med namn och adress. Det var flera gånger som bonden “nästgårds” kom hem med rymlingarna.

  Om du vill kan du ju ta med henne/honom hem. Det skulle vara roligt att se hur Fanny och Felicia reagerar, och inte minst vad sköldpaddan skulle “säga”. Vet att katter och sköldpaddor INTE går ihop, men hundar och sköldpaddor – värt ett försök…

  PS. Det var just två grekiska sköldpaddor jag hade. Och ja, jag vet att Cypern inte är Grekland;- ) DS.

  1. Anita Avatar

   Vilket roligt minne du har av dina sköldpaddor och kul att du delar med dig.
   De sköldpaddor jag sett hittills har helt klart varit vilda sådana. De bor ju i naturen här på Cypern och det är väl där de egentligen hör hemma. Tack för din kommentar Beate.

 6. Anki Avatar

  Som “farmor” till fyra sköldpaddor så kan jag inte annat än älska dina bilder 🙂 Vet inte varifrån BP fått det att katter och sköldpaddor inte går ihop – barnbarnsfamiljen har som sagt fyra sköldpaddor och två katter 🙂 När sönerna var små hade även jag en sköldpadda, “Edla Sköld”. Tyvärr blev hon överkörd av sopbilen när hon rymde en gång för mycket …

  1. Anita Avatar

   Låter härligt att vara “farmor” till sköldpaddor. Haha.. jag som inte har några barn kan därmed ändå vara “mamma” till mina hundar 😂 Iallafall en rolig tanke.
   Tack snälla för din kommentar Anki!!

 7. wetanddustyroads Avatar

  The detail on the turtle/tortoise’s shell is amazing!

  1. Anita Avatar

   It’s an amazing creature. Thanks for commenting Corna!!

 8. Minton Avatar

  Så fina dom är och väldigt annorlunda.
  Kramar från oss

  1. Anita Avatar

   Jag blev jätteglad när jag såg den, och förvånad. Men de lever vilt här och jag hoppas på att se fler.
   Kramar!!!

 9. Jag Avatar

  Dina bilder väcker saknad, vår dotters Skalman som vi hade i ca tjugo år. Den gick fritt i huset, på somrarna hade den en hage i trädgården som den rymde ur i bland, de är ju duktiga grävare. Det var en rysk landsköldpadda och den fick dottern för att hon hade kompisar med astma så något djur med päls gick inte att skaffa.

  Inget fel på dina bilder, ljuset får skalets mönster att framträda så vackert .

  1. Anita Avatar

   Verkar vara många som har minnen av att ha haft sköldpadda som husdjur. Tjugo år är en lång tid, vart tog Skalman vägen sen? De kan ju bli väldigt gamla. Tack för din kommentar Jag.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: