Tänkvärt…

Lördag och dags för veckans citat !
Svårt att välja bland alla tänkvärda rader. Kanske kan det här vara en passande inledning.
“Förr tyckte jag att jag hade svårt för att bestämma mig men nu är jag inte så säker på det längre” 
~ Woody Allen ~
Img_6914 Visst bor det väl en liten filur i varje litet hus. Små och anspråkslösa men ändå så värdefulla i naturen.
Små stjärnor lyser också i mörkret Img_7685-PSP-MCVi har alla våra egenskaper. Det gäller bara att våga vara den man är även när man känner sig lite hängig.
Var dig själv det finns redan så många andra Img_2742-PS2-PSP Kantig, vass, mjuk och rund, färgstark och blek. Urvalet är stort, vill ju ta på alltihop.
Kan bara inte bestämma vilken jag ska välja att känna på och vilken jag ska bära först.
Den som flyttar berg börjar med att bära bort småsten 

  I Love My computer Because My Friends Live in it !!

Tragikomik i vår datoriserade värld där många har sina enda vänner varav få de verkligen känner.
Funnet på fb…. 😉

Slutligen….

 

Lördagstema Citat # 2 / Inspiratör Marie i Skrifvarstugan


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

15 responses to “Tänkvärt…”

 1. Eva (@evatrillian) Avatar

  Så många bra citat!
  Det är skönt att det finns så mycket klokheter redan uttalade som man kan ta till sig 🙂

 2. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Ja så har det nog blivit i människans värld, många nätvänner men annars helt ensam. Många tänkvärda rader och fina bilder 😉
  Ha en skön lördagkväll

 3. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  Välkommen till lördagstemat ! Kul att du vill hänga på. Så många kloka citat du funnit och visst jag tror ibland att vännerna finns i cyberrymden.
  Vilka vackra bilder du lagt in också vid citaten. Toppen !
  Trevlig helg på Malta !
  Kram

 4. Susjos Avatar

  Blomknoppen är fantastisk!!! och ja..många citat finns det!!!
  Idag längtar jag extra mycket till sonen på Malta-som fyller 23 år idag! Ser du honom i faggorna så pussa på honom och hälsa från mamma!!! 😉

 5. Marie i Skrifvarstugan Avatar

  Jag har lagt upp din länk på min sida. Det har varit strul med blogger och kommentarer och annat har försvunnit. Men förhoppningsvis så ska det fungera snart igen och till nästa lördag hoppas jag att jag har kunnat lägga till en knapp med länk som går att klicka på så¨att ni själva kan lägga in er på min sida med citat
  Kram

 6. Kristallina Avatar

  Sista citatet skulle alla ha på kylskåpsdörren tycker jag. Väldigt vackra bilder allihopa. Visst är det så att det virtuella livet också har en social funktion. Ha en trevlig helg!

 7. bpz3 Avatar

  Här har du faktiskt överträffat dig själv – igen! Alla citat är väldigt tänkkvärda och troligen sant också. Å dina bilder är ju så otroligt läckra. Sniglarna vinner nog priset – mitt pris alltså – här. Å blomknopporna är ju bara så läckra. Suveränt att titta på.

  Mitt favo citat är: Var dig själv det finns redan så många andra. Det har jag alltid försökt, visserligen på gott och ont. Men hellre har jag en egen personlighet som kan vara liiiite obekväm ibland än att vara en lagom Svensson som vänder kappan efter vinden.

  Ett underbart och väldigt väl researchat inlägg. Du är verkligen suverän på sådant!

 8. Anki Avatar

  Så kul att du också är med! Fantastiska bilder och så underbara citat! Nu ser jag fram emot nästa lördag och fler citat och bilder från dig!
  Önskar dig en fin söndag!

 9. Anni Avatar

  Så underbart det är att komma in till dig en mulen söndag och få sinnena fyllda av starka färger och tänkvärda ord! Jag bara njuter! Men du får gärna skicka upp sisådär tio grader hitåt, det har du säkert hört från flera. Just nu är det hela 15 grader i Stockholm.

  Det där med vänner i datorn, nog är jag glad att jag har dem! Ett fantastiskt sätt att lära känna nytt folk! Jag har träffat 40-50 kvinnor och några få män tack vare internet. Ja, träffat dem irl alltså! Och det är inte genom någon dejtingsajt utan genom ett helt annat forum. Men när de nu bor i andra delar av landet är datorn ett superbra sätt att hålla kontakten mellan träffarna.

  Vad gäller Alvaret så finns det bara på några väldigt få platser i världen; på Gotland, Öland och ett ställe i Västergötland samt tre platser i USA. Unikt är att det är medelhavs- och fjällväxter på samma plats. Men nog kan jag tänka mig att det liknar Malta, i alla fall vid första anblicken, ovan gräsrotsnivå om man så säger.

  Önskar dig en skön helg, snart ska jag iväg och jobba igen.

 10. Monica o Jacob Avatar
  Monica o Jacob

  Hoppas du hittar på något trevligt på din egentid 😉
  Face Book har gjort att jag hittat gamla arbetskamrater och folk jag gått i skolan med ett ganska bra sätt att hålla kontakt även om många inte gillar det BP tex HIHI
  Ha en riktigt skön söndag, vi har varit i minneslunden i Sundbyberg med en blomma på 2års dagen av svärmors bortgång.

 11. Steve Avatar

  Du kan då verkligen få till det.
  Under en period, rätt så snart efter min stroke, så var jag insnöad på citat och läste då oxå många böcker av Paulo Coelho, en man som står för många citat som sprids runt världen. Det var väl ett sätt för mig att bearbeta min totalt förändrade livssituation. Då hade jag behov av att få mig till livs enkel klokskap som ingav extra hopp. 2012 läste jag min senaste (Brida), kanske sista, bok av Coelho. Kommen en tredjedel in i boken lade jag den ifrån mig och har sedan inte öppnat den.
  Den där tragikomiska bilden med damen med sina vänner i datorn stämmer rätt bra på mig. Utan internet och min blogg så skulle min tillvaro vara ytterst begränsad. Därför är jag oxå extra känslig för datorhaverier. Men, jag kan ju alltid åka ut till växthuset och sätta mig och bara vara.

  1. Anita / Malta Avatar

   Tack snälla Steve för att du tog dig tid att skriva dessa värdefulla rader trots ditt förhoppningsvis tillfälliga datakrångel 😕
   På tal om damen framför datorn. Skulle nog inte klara av någon längre stund utan internet och bloggen. Mina kontakter med människor utanför min egen ganska slutna värld är otroligt värdefull. Orsakerna bakom det liv jag lever är annorlunda än hos dig men som tur väl är har vi våra guldkorn i tillvaron 🙂

 12. Gärdsmygen Avatar

  Det var mycket tänkvärt här. Verkligen! Kul att du är igång igen Anita. Själv har jag verkligen semester från bloggen och datorn.

 13. Mias Mix Avatar

  Så väldigt fina bilder och kloka ord!! Jag gillar citat. Har en omgång med köpta “peppningskort” och en omgång med egna som jag gjort själv. Har ett framme i taget och läser texten ett par gånger varje dag. Får mig att tänka till lite.
  Har turen att ha flera fina vänner som jag ofta och gärna umgås med, men tycker ändå om denna fantastiska cybervärld där jag fått ännu fler vänner 🙂

 14. kiki freese Avatar

  Mmmmm massa fina ord. Jag gillar den sista, för jag upptäcker det om och om igen att det är sant. Woodys osäkerhet är ju också en sanning man erfarit.
  /Kiki

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: