Skyltsöndag

Img_2269-PSP  I våras syntes plötsligt en ny skylt utmed våra vägar här på ön. Har aldrig sett en igelkott och sitter man bakom ratten har man fullt upp med att väja för alla gropar och hål utmed de ofta slitna vägarna. Men skylten är bevis på hänsyn och omtanke vilket vore önskvärt när det gäller så mycket mer.

Beate håller som vanligt i trådarna och förvaltar Skyltsöndag.

 

7 replies to “Skyltsöndag

 1. Vilken söt skylt! Å vilken personlig och trevlig text. Den skylten reagerar man ju på när man sitter bakom ratten och sänker gärna farten. Det är nå’t visst med igelkottar. Minns två “incidenter” från min barndom. För det första hade vi en “egen” igelkott i trädgården som återkom flera gånger under sommaren och lät sig matas av min mamma och mig.

  Den andra “incidenten” kunde ha slutat illa. Satt just i bilen och körde på en landsväg då jag i sista sekund såg en igelkott korsa gatan. Ja inte kunde jag “squasha” den utan ställde mig på bromsen. Bilen snurrade runt och hamnade precis mellan två träd vid vägkanten. Ingen skada skett och jag ångrade inte en sekund att jag skonat kotten.

  Stort tack för att du skyltar och länkar 🙂

  Like

 2. Åh så hänsynsfullt att sätta ut en sådan här skylt. Hoppas att detta kan rädda några igelkottsliv åtminstone. De är så fantastiska, dessa urtidsdjur.

  Kanske inte vore så dumt här i Sverige också. Det kanske finns på några få ställen men jag har då aldrig sett någon sådan skylt.

  Man ska ju värna om djuren också på alla möjliga sätt när det går.

  Önskar dig Anita en riktigt fin ny vecka ! Simma lugnt 😉
  Kram

  Like

 3. Vilken charmig skylt! Har haft en igelkott på innergården hos mig nu i sommar, vågar mig dock inte för nära, de kan fräsa riktigt rejält de där 😉

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star