På terrassen

Att gå ut en stund på vår uteplats ger ofta en välbehövlig paus i arbetet. Här grönskar det och frodas i rabatterna och himlen är oftast blå. Vårt vardagsrum och platsen för middagar under ljumma sommarkvällar. IMG_0432 Fjärilar, humlor, myror och andra små kryp samsas om utrymmet och här fann jag en liten snyltbagge.
Att det var en snyltbagge hade jag ingen aning om men någon viskade det i mitt öra. L1070613-PSHär sitter någon ofta och gärna under många timmar och kopplar av sin hjärna med knepiga Sudoku.IMG_0447Här är den igen för ingen kan väl tro att jag nöjde mig med att bara fota den en gång.
Den lär återkomma för många bilder blev det på den lilla filuren.IMG_0494Så här ser den ut idag vår rabarber som maken planterade i mitten av augusti och vårdar så ömt.
Att sorten Elmblitz som han valt var den bästa och inte så sur visste Kristallina och maken förstås.

Torsdagstema/ I Like

Cirklarna blir som vanligt stora om du klickar på dem 😉

17 thoughts on “På terrassen

 1. Ett ljuvligt vardagsrum! Vem skulle inte ha lust att tillbringa sin tid där om det nu är för att lösa sudoku eller bara vara!
  Kul att rabarberna frodas och växer till sig! Rätt sort dessutom! Det ser ut att kunna bli rabarberpaj redan i år!
  Ha det bra på din ö! Efter en kylig morgon har vi sommarväder nu på eftermiddagen!

  Like

 2. Det var en grann snyltbagge med en rejäl snabel! Gillar jag småkryp, nej egentligen inte, men jag är inte rädd för dem heller som jag var i min ungdom!

  Like

 3. Ja, vad kan man säga om denna bildserie. Har liksom inga superlativ som räcker till längre här hos dig. Ditt vardagsrum är helt otroligt fantastiskt och upptäckterna där är enastående. Där skulle jag vilja sitta och aldrig ställer mig upp igen. Åsså den där snyltbaggen – undrar vad h*n snyltar på 😉 H*n ser ut som en minielefant med sin beta.

  Rabarbern växer ju i rekordfart. Logiskt,med tanke på vädret på Malta såklart, men ändå.

  Soduko löste jag en gång i tiden (matte var ju alltid mitt sämsta ämne i skolan) dagligen – sittandes på Roslagsbanan. Kom aldrig längre än nivån “lätt”, å det tyckte jag var en bedrift 😉

  PS. Kolla mejlen! DS

  Like

 4. Snyltbaggen tog sig fort från hibiskusen till den orange blomman (vad är det?). Fick den hjälp på vägen tro eller flög den?
  Snart kan du göra rabarberpaj, hördu!

  Like

 5. Så där ska ett vardagasrum vara ! Så skönt det ser ut där. Kan bara ana hur härligt det kan vara om kvällarna att få sitta där.
  Helt underbara bilder rakt igenom. Vilken skärpa, vilka färger, vad fint fotat !
  Önskar dig en TREVLIG HELG som snart nalkas !

  Like

 6. Fantastiska bilder på snyltgästen 🙂 Måste vara så roligt att ha ett macro nu! Och jag gör gärna som din man, löser sudoku. Varje kväll innan jag släcker och alltid på semestern på sandstranden.
  Ha det bra!!

  Like

 7. Ljuvligt att ha en sådan terrass i ert klimat 🙂 den där snyltbaggen var en en riktig snygging, jättefina bilder!
  Sv: Jag är ju inte heller en sådan som är ute tidigt på morgonen, tyvärr… man missar nog många fina fototillfällen p.g.a det, men det är ju så skönt att sova en stund extra istället 🙂
  Fanny, är det den blivande hunden?

  Like

 8. Å, vad fina bilder från er terrass! Roligt med rabarberplantan också! Det fanns en sådan när vi flyttade hit, i näringsfattig jord alldeles vid kanten av ett berg. Jag förstår inte hur den ens kan överleva, men varje år ger den mängder med rabarber. Riktigt roligt att se den komma upp ur marken som röda knoppar på våren och sedan fullkomligt explodera i stänglar 🙂

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s