Maltas bussar

Img_0187-4Den som besökt Malta före 2011 minns säkert de gamla charmiga men inte alltid så pålitliga bussarna. År 2011 tog Arriva över men samarbetet med det brittiska bolaget fungerade dåligt. Sen januari 2015 är det istället Autobuses Urbanos de León´s som sköter kollektivtrafiken på ön och så här ser bussarna ut idag.  Aug 2005-PSP2Letade länge för att finna en bild på hur bussarna såg ut förr och fann faktiskt bara den här från 2005 ! Förundras lite över min klädsel men det är en annan historia då det är bussarna som ska vara i fokus här 😉L1070926Till skillnad mot den tio år gamla bilden ovan är den här dagsfärsk. Sverige har hittat hit eller har Malta upptäckt Sverige ! De utfällbara skyltarna är tänkta att sitta på om bussen skulle vara försenad.

Eftersom det syns några skyltar i inlägget är det här ett givet bidrag till Skyltsöndag där Beate som vanligt håller i trådarna.

 

10 thoughts on “Maltas bussar

 1. Så himla smarta skyltar som även fungerar som stolar! Och det är ju extra kul att det är svens reklam. Förr drack jag ofta cider, men nu tycker jag det är för sött.
  Och du är ju minst lika snygg som speglingen i bussfönstet i första bilden! Läckert!!

  Like

 2. Alltså Anita – jag bara ÄLSKAr detta inlägg – i dubbelt bemärkelse som du förstår 🙂

  Vi var ju där före 2011 och jag verkligen minns dessa gamla godingar, men kan inte påstå att jag någonsin såg en sådan sexig och snygg kvinna ståendes framför dom 😉

  Å Arriva “härjar” ju här i Stockholm också. Å de har fått lika mycket kritik som i Malta. Tyvärr är bolget kvar – ingenting att hurra för med andra ord.

  Å denna cider har jag då aldrig sett, vilket kan bero på att jag inte dricker cider 😉 Tänk att du får introducera den för mig från Malta – helt otroligt egentligen om man tänker efter. Tänk att sitta och älska, stå upp när bussen kommer och dricka 😉

  Kan väl säga som så att detta bidrag till Skyltsöndag är oslagbart. Så är det bara 🙂

  1 000 tack för att du skyltar och länkar 🙂

  Like

 3. Jag kommer ihåg de gamla charmiga bussarna från mitt Maltabesök 1994. Som turist kunde man kosta på sig att tycka att de var charmiga, men den som var beroende av pålitliga transporter fann förstås föga charm i det gamla transportsystemet..

  Like

 4. Först av allt i min kommentar, du är jättesnygg !! 🙂
  Charmigt att se de gamla bussarna och hur de såg ut för inte så länge sedan.
  Så snyggt du har fotat den moderna bussen med all dess speglingar i framrutan av bussen. Läckert !
  Dess bänkar att sitta på ser ju riktigt inbjudande ut med fin reklam på dem.
  Ha det gott !
  Kram

  Like

 5. Vilken fin spegling i första fönstret! Cider som stol är nog vad jag kan tänka mig. Är för sött annars.

  svar: nog tycker man att Malta skulle kunna odla sina egna bönor! Klimatet har ni. Jag går också på såna nitar här. Frukt och grönsaker som går att odla här kommer fjärran ifrån. Och inte får odlarna så mycket av den vinsten.

  Like

 6. Å så snygg du är Anita!!
  Vi har ju åkt buss på Malta när vi var där första gången…förra året i april…minns faktiskt inte hur bussen såg ut, men det var ingen superny buss, men heller inte någon gammal..
  Har ni fortfarande så varmt och skönt i vattnet? Underbart! Här är det dags för långbyxor och strumpor på…just nu på kvällen är det +12 grader bara…brrr!!!

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s