Utmed Sarawak River

img_5486-0-oUtmed Sarawak River finns på båda sidor av floden gångvägar med mer eller mindre folkliv. Musikanter av olika slag samsas med små enkla lokala matstånd och andra som säljer krimskrams.

I Sarawak samsas fler än ett tjugotal olika etniska grupper tillsammans med kristna och muslimer. Trots olika religon, språk, kultur och sed lever de i harmoni med varandra, något som befolkningen av förklarliga skäl är stolta över. Vilken folkstam den här mannen representerar vet jag inte men kanske jag så småningom lär, av klädsel, utsmyckning och instrument.

Bilden här ovan är inte bra alls trots att jag jobbat en hel del med den i redigeringsprogrammet. Vill ha den skarpare med klarare färger och en mer naturlig framtoning. Tycker det ligger som en tunn dimma över hela bilden som jag inte kan få bort. I somras köpte jag ett års gratis tillgång till Moderskeppets alla kurser men har inte ens haft tid att ta del av en enda kurs. Köpte samtidigt redigeringsprogrammet Lightroom där jag heller inte ens lärt mig grunderna. Kommer därför under nästa år att lägga mer tid åt att lära mig mer om fotografering och redigering plus att jag kommer att byta wordpress tema vilket är lite tidsödande. Kommer fortsätta som vanligt och lägga in bilder lite då och nu plus kika in hos er andra men fotoutmaningen 365 Foton 2017 hoppar jag över detta år.
😀

 


Publicerat

i

Comments

13 responses to “Utmed Sarawak River”

 1. bpz3 Avatar

  Som vanligt förstår jag inte varför du inte är nöjd med bilden… Det är så otroligt intressant att se och läsa mera om Malaysia och Kuching, ett land/stad som jag inte vet någonting alls om. Så jag åker snålskjuts helt enkelt 😉

  Killen ser “exotiskt” ut på något sätt, eller rättare sagt hans instrument och klädsel gör det. Ja, egentligen han också med tanke på alla tatueringar som verkar gå hand i hand med instrumentet på något sätt.

  Du och Annette har ju funnit varandra efter 365 photos, vilket jag tycker är så himla roligt! Att ni båda bestämt er för att inte delta i utmaningen igen för att bli “tekniskt bättre fotografer” är ambitiöst. Både du och hon bloggar ju i stort sett dagligen så som icke “fotonörd” kommer lilla jag ju också i fortsättningen kunna njuta av era bilder, speciellt dina. Dessutom skrev jag ju förut att jag saknat dina finurliga texter under året som gått. Så för mig är det liksom en Win-win situation 🙂

 2. Lantlivsbilder Avatar

  Jag kan inte heller hitta något fel i bilden. Däremot undrar jag om du skakat idag, då det varit stor jordbävning Papua New Guinea.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Konstigt, ingen ser tydligen vad jag ser, bilden är ju alldeles dimmig och oskarp. Nåja, tack för din kommentar Svante och skakat har jag inte gjort men blir lite skakis när jag tänker på de stackarna som drabbas av jordbävning.

 3. Kristallina Avatar

  Det var en stilig ung man. Fantastiskt att många etniska grupper lever tillsammans i harmoni. Man får hoppet tillbaka.

  1. maltanita Avatar

   Visst är det fantastiskt, tack för din kommentar Kristallina 🙂

 4. Anki A Avatar

  Härligt att så många olika människor med olika religioner och av olika etnisk bakgrund kan leva tillsammans – önskar det kunde vara så på fler platser på vår jord.
  Jag kan för övrigt inte se något som helst fel med den här bilden. Spännande kille med spännande instrument 🙂

 5. Lena Avatar

  Vilket häftigt instrument, hur lät det? Angående “dimman” så förstår jag vad du menar och jag skulle tippa på att det har med vitbalansen (kelvin) att göra. Den behöver en varmare ton, nu vet ju inte jag hur det funkar i Lightroom, men då det går att reglera direkt i kameran borde det ju gå även i redigeringsprogrammen. Nu är jag inte så bra på siffror om det är högre eller lägre som ska till för att få en varmare/gulare ton men testa det om du har möjlighet får du se om det hjälper. I övrigt är det en väldigt fin bild.

  1. maltanita Avatar

   Liiite svårt att beskriva hur det lät och dessutom var jag nog mer upptagen av att försöka ta en bra bild än att lyssna 🙂 Kanske har du rätt när det gäller vitbalansen men efter så mycket som jag jobbat för att få bilden som jag vill så låter jag den nog vara. Tack för din kommentar Lena.

   1. Lena Avatar

    Ha ha! Nej, att beskriva musik med ord är ju inte helt lätt. Och bilden ÄR bra som den är Anita!

 6. Steve Avatar

  Dimmig och oskarp? Något som går även mig förbi, men så är jag heller ingen skolad fotograf.
  Det är till att ha höga krav på sig själv. Kraven ökar väl dessutom ju mera du lär dig.
  Jag gläds varje gång olika folkgrupper lyckas leva i harmoni.

 7. Jag Avatar

  Ibland så skapar ju faktiskt solen ett svagt dis som syns i vissa bilder. Annars så kan det bero på överexponering p.g.a. den ljusa bakgrunden. Men det är ett härligt och häftig motiv, en glad och stolt ung man som du har förevigat.

  1. maltanita Avatar

   Tack Jag, ja, motivet var det iallafall inget fel på 😀

   1. Jag Avatar

    Nej. Och inte något större fel på fotot heller. Men jag förstår din irritation, det är du som vet hur du ville ha fotot.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: