Nytta och Nöje

img_5499Från november till februari är det regnperiod i Sarawak men det märks det inte mycket av. Det kommer en och annan kraftig skur som oftast snabbt drar förbi. Vi omges ju faktiskt av världens största sammanhängande regnskog, av Darwin en gång kallad Jordens växthus.

I floden lever gigantiska sötvattensräkor och gott om fisk som säljs på markanden eller färdig att äta på restaurang. För att ta sig över till andra sidan åker man i liten båt för en krona. Inom gångavstånd har man börjat bygga en bro men först ska man bli färdig med en flytande moské.

På andra sidan floden bor mest muslimer och att lyssna till böneutropen flera gånger per dag plus tidig morgon före gryning är faktiskt inte störande alls. Man vänjer sig lätt vid det mesta och får ta seden dit man kommer. På Malta har vi ju kyrkklockor som dånar titt som tätt.

Positivt och lite negativt som hänt idag är att vi kan bo kvar i lägenheten in i januari vilket vi nog måste då man hittat en läcka i ena badrummet som fördröjer renoveringen. Idag har vi köpt målarfärg och imorgon är sista arbetsdagen för jobbarna som sen är lediga till nästa tisdag. Vi kommer att måla själva under mellandagarna för att skynda på det hela lite och för att förena nytta med nöje.
😀


Publicerat

i

Comments

14 responses to “Nytta och Nöje”

 1. Jag Avatar

  Det ser underbart ut på din vackra landskapsbild. Det verkar vara gott om färger på byggnaderna där. Ja, självklart får man ta seden dit man kommer, konstigt vore det om man började klaga som gäst i ett land. Jag kan tro att man vänjer sig vid böneutropen. Tur i oturen att man hittade läckan nu och inte sen när det var klart och att ni kan bo kvar där ni bor. Måla är roligt och man ser snabbt resultat.

  1. maltanita Avatar

   Tack för dina rader Jag, ja, det är en mångfald av färger och böneutropen känns istället för störande ganska så rogivande, fast jag fattar förstås inte vad som sägs. Visst är det roligt att måla och samtidigt ta del av hur det hela växer fram. Fast nu är det taken som ska målas först vilket inte är riktigt lika kul, tror jag överlåter det åt min man så kan jag börja städa i skåp och lådor 😀

 2. Steve Avatar

  Den fantastiska bilden sätter fart på fantasin.
  En läcka i badrummet är aldrig kul, men kanske ändå bra att den hittades nu och inte sen när allt är klart.
  Målarjobb i mellandagarna behöver inte vara fel. När man målar så ser man ju alltid påtagligt resultat. Ha de gott!

 3. Kristallina Avatar

  Härlig landskapsbild. Gillar uppbyggnaden, flod – hus – berg – himmel. Vackert!
  Kan försäkra dig att du inte bara vänjer dig vid böneutropen utan att du kommer att sjunga med efter ett tag. Det hände mig i Egypten. Moskén låg bara lite längre bort på samma gata.
  Tur att läckan upptäcktes så tidigt och det kan vara roligt att måla och ser resultatet varje kväll. Ha det riktig gott!

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallina, som jag skrev till Jag, tycker att böneutropen är ganska rogivande plus att de påminner mig om just Egypten där jag varit ganska mycket och rest runt 😀

 4. bpz3 Avatar

  Bilden är helt fantastisk med berget i bakgrunden, grönskan och de fina färgglada småhus. Tycker precis som du – man anpassar sig. Å jag minns inte bara kyrkklockorna från Malta utan alla fyrverkerier som under dagtid skedde under hela juni månaden. Inget som störde oss heller.
  Det måste kännas tryggt att kunna bo kvar i den hyrda lägenheten. Vattenläcka – inte roligt, men vilken tur att den upptäcktes nu och inte när allt är klart. Å målning (av väggar alltså) älskar jag. Man ser ju omedelbart resultatet av sitt arbete. Förarbetet gillar jag dock mindre om man säger så 😉 Dessutom är ju mellandagar perfekt för lite fysiskt arbete efter alla matorgier. Jag menar att frossa i gigantiska räkor och färsk fisk kräver ju också sin fysisk motion efteråt 😉 Firas det överhuvudtaget jul i Malaysia? Hur gammalt är huset där ni köpt lägenheten?

 5. annicaaktiv Avatar

  Vackert foto på vacker natur! Tack för att du delar dina fina berättelser 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack själv Annica, för att du kikar in hos mig 🙂

 6. Violen på Brandholmen Avatar

  Vackert foto som andas lugn och ro!
  Ha det bra långt där borta i Malaysia och GOD JUL!

 7. Anki A Avatar

  Vacker vy … och alltid trevligt att läsa om era vardagsbestyr.

 8. Anki Avatar

  Bara jag igen … tack för alla kommentarer på mina 365 foton… Vet inte om du upptäckt min “vanliga” blogg – välkommen att titta in vid tillfälle 🙂

  1. maltanita Avatar

   Det ska jag självklart göra 😀

 9. Marie i skrifvarstugan Avatar

  Tack Anita för din hälsning på min blogg ! Det glädjer mig att läsa om ditt nya liv långt bort. så vackra bilder som vanligt !
  Kan bara snudda vid min krasslighet att det är det som jag berättat om tidigare för dig som har gett sig till känna igen. Har haft det sedan tidiga hösten. Svårt att sitta, gå/stå och ligga. Svåra smärtor.

  Tack för alla fina bilder du haft på din blogg och tack för dina fina kommentarer hos mig under året som gått !

  Önskar dig nu en RIKTIG GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !

  Kram från Marie

 10. Marianne Avatar

  Tråkigt med vattenläckan, alltid något som ska krångla. Men ni fixar det mesta tror jag 😊 Härlig bild.

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: