Juldag i Kuching

img_5824-1Trött, ganska så svettig, osminkad förstås och med håret i knut men väldigt glad efter en dags arbete i lägenheten.
Vi började med att lyfta bort säckar med sand / cement, de vägde “bara” femtio kilo styck men vi behövde fria arbetsytor.
Därefter målade jag med grundfärg på cementväggarna och sen listerna i taket medan maken snickrade och blanda spackel.

img_5805-xIdag väntar en ny arbetsdag, jag ska fortsätta med att måla i taket medan min käre make fortsätter att planera, spackla och fixa med annat.


Publicerat

i

Etiketter:

Comments

23 responses to “Juldag i Kuching”

 1. mallan Avatar

  Heja, heja, bra jobbat! Kan ju bara säga att du var då den tjusigaste byggjobbare jag sett! Du skulle se mig när jag donar i dylikt eller är i trädgården, jag ser mer ut som en baglady!

  1. maltanita Avatar

   Haha.. tack Malin, tjusig är då det minsta jag känner mig 😉

 2. Lantlivsbilder Avatar

  Här skulle man inte våga sig på att göra några större arbeten Jul, och Nyårshelgerna. Det får räcka med att köra tvättmaskinen, den står ju o källaren, så ingen ser att den går. Hade jag däremot haft en Snöskoter hade jag kunnat leka för fullt ute.
  Svante

  1. maltanita Avatar

   Är det grannarna du tänker på så är det samma här som där. Inget slamrande annat än mellan 09.00-17.00 Må-Fr. Att måla, lyfta säckar och annat är det ingen som störs av, även om det är Julhelg.

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Här är det mer så, att som icke barnfödd i byn, gäller andra regler. Är man barnfödd i byn kan man ha hundar i hundgård, och låta dem skälla hela natten, köra snöskoter utan ljuddämpare osv. Det skulle aldrig accepteras om en inflyttad gjorde så.
    Svante

    1. maltanita Avatar

     Vilka konstiga regler, varför göra sådana orättvisa skillnader. Är det möjligen så av tradition för inte kan det vara en fastställd lag och regler som dessa måste naturligvis gå att ändra. Att låta en hund skälla hela nätterna tyder på att att något är fel och den som kör snöskoter utan ljuddämpare är helt enkelt dum i huvudet 😕

     1. Lantlivsbilder Avatar

      Det är de, som blir kvar när de, som inte är korkade har flyttat till tätorten, som fastställer reglerna. Gissningsvis för att skrämma nyinflyttade, och för att försöka visa att man är något.
      Svante

 3. annicaaktiv Avatar

  Vilket jobb 🙂 Kommer ni att bo kvar där sen.

  1. maltanita Avatar

   Ja, det är mycket jobb och ibland undrar jag faktiskt över vad vi egentligen gett oss in på 😕 I slutet av januari åker vi hem till Malta, det är tänkt att vi ska bo här under “vintrarna”.

 4. asanordvall Avatar

  Ni ser ut att ha mycket jobb 😉 Blir kul att se när det är klart, hoppas på fler bilder 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tycker också att det ska bli kul att se när det hela är klart, just nu känns långt dit 😕 Tack för din kommentar Åsa.

 5. Steve Avatar

  En annorlunda Juldag vågar jag väl påstå. Starkt jobbat. Tänk så nöjda ni kommer att vara när ni är klara. Det är ändå ren extra tillfredsställelse när man själv gjort jobbet. God fortsättning!

 6. bpz3 Avatar

  Det finns ju inte så många kvinnliga byggjobbare, men den på bilden är absolut den snyggaste jag någonsin träffat på. Å då har jag faktiskt jobbat i branschen om man säger så;-) Dessutom gillar jag den läckra färgen på skottkärran:-))))

  Tycker ni är otroligt duktiga och “handy”! Ni vet vad som ska göras och gör det! Det kommer att kännas såååååå skönt efteråt när allt är klart. Då kan ni känna er riktigt stolta när ni går runt i lägenheten och kollar ert “verk”.

  Är riktigt impad och stolt över dig/er!!!

  God Fortsättning (med byggprojektet) och en varm kram från ett soligt Stockholm.

 7. Geddfish Avatar

  Det är rena motionspasset gånger flera x 😀 Ni är flitiga som myror och hoppas ni blir färdiga i tid (ja, det blir ni säkert) och detta verkar vara ett glädjefyllt jobb :D.
  Annandag jul kramar <3

 8. Kerstin Avatar

  Vilket slit och släp men det kommer säkert att bli väldigt fint när ni är färdiga.

 9. Anki Avatar

  Ni är verkligen duktiga, maken och du! Måste säga att jag är mäkta imponerad!
  God fortsättning önskar jag er!

 10. Kristallina Avatar

  Bra jobbat! Ni är flitiga 😀 Hoppas det gick bra idag också. Det är så fruktansvärt jobbigt att måla i taket (enligt mig).

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallina, kan bara hålla med, att måla tack är fruktansvärt jobbigt.

 11. annettejuhlin Avatar

  Så roligt att se bilder på dig 🙂 Du ser så fräsch och glad ut, men jag gissar att ni emellanåt blir frustrerade och uppgivna över arbetskraften som inte sköter sin del av avtalet. Man ser i alla fall potentialen, och ofta är det väl som mest kaotiskt alldeles innan allt är klart. En sak jag brukar tänka på är att det är tur att man inte vet hur mycket arbete som man har framför sig när man ger sig in i olika projekt, då skulle man bli helt handlingsförlamad och inte våga göra något alls. Efteråt kommer ni att kunna berätta om den här perioden som en rolig anekdot. Hoppas att ni orkar hålla humöret uppe! Kram och god fortsättning!

  1. maltanita Avatar

   Tack för dina rader Annette, ja, humöret är nog det sista vi tappar och det kommer bara bli roliga minnen även om det är vissa motgångar ibland. Vi har ju själva valt att ge oss in det hela medvetna om att det kunde bli ett vågspel 😀

 12. enlundabosbetraktelser Avatar

  Spännande! Kul att se förvandlingen i lägenheten.

 13. Mias Mix Avatar

  Så himla roligt att se hur ni jobbar och hur det blir! Och håller självklart med de andra om att du är den snyggaste byggaren jag sett!
  Nu har jag äntligen mailat dig!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: