Upptäcker (65/365)

När man går på marknad i främmande land upptäcker man inte bara nya kryddor och grönsaker.
Lika ofta upptäcker man den lokala befolkningens genuina vänlighet, bara med ett leénde.

Här är vi på marknaden i Kuching och köper Paku Ikan / Sarawak Jungle fern.
En ätbar växt från regnskogen som vi hade hört talas om som du kan läsa om här.

Oftast när vi går på marknaden upptäcker vi nya grönsaker och kryddor. Ibland blir det bakslag men ofta även positiva och spännande smakupplevelser. Vi kokade dem i lätt saltat vatten som vi hört att man enklast kunde göra, men det blev lite som att tugga på ett smaklöst nystan. Ingen höjdare alltså men nu vet vi, de ska
wokas och kryddas för att alls kunna ätas och vi upptäcker och lär bara mer och mer.
😀

15 replies to “Upptäcker (65/365)

  1. Det är bara den hårda vägen man lär sig! Precis som vi så testar ni ockå nya och okända grönsaker. Tycker det är spännande att upptäcka nya smaker även om den malaysiska ormbunken inte var en höjdare. Då vet ni det. Följde länken och ormbunken påminde mig faktiskt om små rabarberskott till utseendet alltså, inte till färgen;-)

    Bilden med försäljaren med det fina leendet är kanooooon:-)

  2. Spännande, lite som att börja om med matlagning på nytt! Himmel vad man gjort många fel genom åren (händer fortfarande men inte lika ofta). 🙂

  3. Så spännande. Kul att få botanisera bland alla råvarorna. Oftast när man är på resa kan man ju inte tillaga mat så ett bo som ni gör och få möjlighet att upptäcka en helt ny värld av mat låter som rena lyxen.

  4. Har nu googlat och fann att även hos oss finns en ätbar ormbunke, strutbräken, som man skördar som unga skott. Man lär sig.

  5. Han ser lite lurig ut, den gode mannen. Jag tror att han tänker att det skulle vara roligt att se hur denna damen ska laga till det här. Härligt att du visar dessa fina torgbilderna. De ger verkligen atmosfär.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star