Hälsosamt (64/365)

Den starkt röda färgen är inte bara en fröjd för ögat, chilipeppar sägs även vara hälsosamt. Hett mot fett då den ökar fettförbränningen, lindrar smärta eftersom den ökar kroppens produktion av endorfiner, antioxidanterna kan ge skydd mot vissa sjukdomar och listan kan säkert göras längre, men det är god som krydda också.

23 replies to “Hälsosamt (64/365)

 1. Gillar färgen, men den är i starkaste laget, som krydda i min smak. Alvedon är inte så kryddstark, men hjälper mot lättare smärtor. Vikten vår jag hålla nere med snöskottning, och promenader.
  Svante

 2. Vilken hög av nyttigheter och toppat med ännu en, citroner 🙂 (eller nåt annat gult), Jag älskar verkligen cilipeppar och har det i maten var och varannan dag, hur gott som helst i maten. Ser att de lagt upp chilin så fint i vänster av bilden. Ser inbjudande ut att köpa. Kan tänka mig att chili är en vardagskrydda nere hos er.
  Önskar dig en fin helg Anita !
  Hoppas ni kommer ut på en trevlig tur i helgen !
  Kram från Marie

 3. Här ser jag ett bevis på att det inte är bara magen som ska äta utan även ögonen:-)
  Vi äter faktiskt otroligt mycket chili och det ofta. Visste inte att chili är så hälsosamma. Tack för infon! Då vet jag att vi i många år kombinerat nytta med nöje:-)

 4. Å så färgglatt och fint. Snyggt med den gulorangea frukten på toppen. Gott med chili både i mat och till vissa efterrätter.

 5. Chili är en personlig favorit. Vacker att titta på är den oxå vilket din bild visar.
  D bjöd mig häromdagen på en het smördegspirog där hettan kom från rikligt med chili.

 6. Hej på dig! Verkligen länge sedan jag var här inne nu. Hoppas allt är bra med dig och mannen. Uppfattar det som att ni är i Kuching igen. Härligt! Har suttit länge och kollat alla fina bilder. Chili använder jag gärna och ofta. Krokodil är inget djur man vill vara för nära. Stod ca 2 m ifrån en på Costa Rica men enligt guiden var just de ganska ofarliga. Ja tänk vad lättlurad man är.
  Ta hand om dig! Kram

 7. Så snyggt med den enorma kryddstarka högen med lite gult på toppen. Någon har tänkt till och du såg det.

 8. Snyggt med alla chilifrukterna i en stor hög och sedan dom gula frukterna som bryter av på toppen 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star