Plagiat (82/365)

Medan vi väntade på båten som skulle ta oss till Bako Nationalpark satt den här mannen och tecknade vad han såg. Själv använde jag som vanligt kameran för att på mitt sätt försöka efterlikna verkligheten, som jag såg den. Då vi båda, var och en på sitt sätt, skapar en imitation av vad vi ser, har vi då konstruerat ett plagiat ?

14 replies to “Plagiat (82/365)

 1. Ujuj….verkar farligt att sitta där och teckna i godan ro. För han ser ju inte orolig ut för att bli uppäten precis 🙂
  Härliga färger och tolkning.

 2. Det var en klurig fråga. Tror att han har nu ett plagiat av ditt foto och tvärtom. 😀
  Det ser mysigt ut där han sitter och tecknar (om man inte tänker på krokodiler). Himla fin bild som man kan titta länge på.

 3. Vilken fin akvarell mannen gör (tur att man kan förstora upp dina bilder för att kolla:-) ). En toppen komposition av bilden från din sida – som alltid.
  Å vilken finurlig tolkning av plagiat!

 4. Svår fråga … plagiat på naturen … på det man ser. Har aldrig tidigare tänkt på det på det viset, men så är det kanske. Smart tolkning och snyggt fotat med perfekt fokus på mannen och fina färger.

 5. En toppenbild av en koncentrerad konstnär. Med din finurliga tolkning skulle då alla avmålningar av föremål och natur vara plagiat, men det är ju inte förrän målningen är avmålad som det kallas så. Men naturen är ju den största konstnären, så… Fint att karln är omgiven av grönska både bak och fram.

 6. Nja kanske inte plagiat i min tanke. Det är ju era egna högst personliga konstverk. Men förstår hur du tänker. Och det ser så rogivande ut där han sitter och målar i gräset. Han har nog inte den minsta tanke på krokodilerna 🙂
  Tusen tack för dina rader hos mig! Det går sakta framåt.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star