Pose (88/365)

Helt rätt pose för ögonblicket ! Här syns tydligt den så speciella näsan som gett namn åt denna särpräglade apa som bara finns på Borneo. Näsapan, Proboscis monkey, sägs ha sin stora näsa för att attrahera sin partner men har även läst att den är till för att skrämma bort fiender. Oavsett, en enastående, om än besynnerlig varelse.

27 replies to “Pose (88/365)

  1. Tack Helena. Ja, det är verkligen fantastiskt och en stor portion tur då de är så skygga. Mötte andra vandrare som inte sett några djur alls. Gissa om de blev gröna av avundsjuka när jag berättade om mitt möte 😉

   Liked by 1 person

 1. Hahaha! Igår googlade jag apan och skrev att den var så ful att jag var tacksam för att bara se ryggtavlan. Idag får jag en profilbild på Proboscin och läser att näsan är ett “verktyg” för att skrämma bort fiender. Jag förstår;-)

  Skämt åsido – fantastiskt att komma så nära denna sällsynta varelse. En enastående bild – som alltid här hos dig.

  Liked by 1 person

 2. Näsapan var jag så fascinerad av när jag var barn. Vi hade en bok hemma med bilder av alla vilda djur och just näsapan var den som jag alltid ville titta på. Varför vet jag inte. Har inte tänkt på det förrän nu. Din bild får mig att minnas den underbara boken.
  Ellington

  Liked by 1 person

 3. Men WOW!! Vilken bild och vilket möte! Jag vet inte om jag riktigt sett eller hört talas om dom innan jag såg ett naturprogram på TV´n om just dessa coola apor. Fascinerande individer.

  Liked by 1 person

 4. Vilken fullträff på temat, och vilken härligt fundersam blick hos näsapan du fångat 🙂 Jag tänkte på dig häromdagen, när jag läste om utvecklingen vad gäller palmolja i Sverige. Tyvärr är det inte för att värna om orangutanger, människorna i områdena som skövlas eller naturen i sig som är anledningen, men nu skall i alla fall alla svenska livsmedelskedjor gå igenom sina sortiment för att inte ta in produkter med palmolja. Skälet är att man upptäckt att palmolja kan vara cancerframkallande. Hoppas att fler länder tar efter och att det får en praktisk effekt.

  Liked by 1 person

 5. Den lär växa till sig med åren. Men jag förstår mig inte på kvinnorna i hans stam som attraheras av en sådan kran. Ja, alltså när den har växt färdigt. 😉

  /Skvitt

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star