Pose (88/365)

Helt rätt pose för ögonblicket ! Här syns tydligt den så speciella näsan som gett namn åt denna särpräglade apa som bara finns på Borneo. Näsapan, Proboscis monkey, sägs ha sin stora näsa för att attrahera sin partner men har även läst att den är till för att skrämma bort fiender. Oavsett, en enastående, om än besynnerlig varelse.

Comments

27 responses to “Pose (88/365)”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Hoppas de inte har lätt för att bli förkylda. De måste bli väldigt snoriga, med en sådan näsa.
  Svante

 2. evacarolasvensson Avatar

  Vilken fin bild på apan, kanonskärpa!

  1. maltanita Avatar

   Tack Eva, är själv glad över att jag lyckades få en bild då den hela tiden envisades med att gömma sig bakom en buske 🙂

 3. Helena Avatar

  Vilken fantastisk skärpa och så fint med profilen. Otroligt fascinerande det måste vara att uppleva dem så nära inpå. 😊

  1. maltanita Avatar

   Tack Helena. Ja, det är verkligen fantastiskt och en stor portion tur då de är så skygga. Mötte andra vandrare som inte sett några djur alls. Gissa om de blev gröna av avundsjuka när jag berättade om mitt möte 😉

 4. bpz3 Avatar

  Hahaha! Igår googlade jag apan och skrev att den var så ful att jag var tacksam för att bara se ryggtavlan. Idag får jag en profilbild på Proboscin och läser att näsan är ett “verktyg” för att skrämma bort fiender. Jag förstår;-)

  Skämt åsido – fantastiskt att komma så nära denna sällsynta varelse. En enastående bild – som alltid här hos dig.

  1. maltanita Avatar

   Tack Beate, roligt att du trots allt gillar bilden och att du faktiskt inte kände till den här apan.

 5. Steve Avatar

  Så värdig och elegant.

  1. maltanita Avatar

   Eller hur, elegant på sitt eget personliga vis 🙂

 6. Arletta Ellington Avatar

  Näsapan var jag så fascinerad av när jag var barn. Vi hade en bok hemma med bilder av alla vilda djur och just näsapan var den som jag alltid ville titta på. Varför vet jag inte. Har inte tänkt på det förrän nu. Din bild får mig att minnas den underbara boken.
  Ellington

  1. maltanita Avatar

   Roligt att min bild väcker minnen. Tack för dina rader Arletta 🙂

 7. Kerstin Avatar

  Å vilken fin bild. Perfekt skärpa och jag log stort när jag fick se skönheten posera :=)

  1. maltanita Avatar

   🙂 Ler stort åt din fina kommentar.

 8. Kristallina Avatar

  Där kom den ändå! Den perfekta profilbilden 😀 och du får uppleva allt “i real life”. Fantastiskt foto!

  1. maltanita Avatar

   Tack Kristallin, det var helt fantastiskt att komma den så nära, att den inte gick iväg utan satt kvar där inne bland buskarna och smaskade på bladen en bra stund 🙂

 9. enlundabosbetraktelser Avatar

  Festligt djur. Så unikt och säreget. Vacker och fin bild. Verkligen ett minne för livet att se dem live

  1. maltanita Avatar

   Absolut. Har ju sett ett flertal uppe bland trädtopparna men aldrig en och dessutom så nära.

 10. mariawijk Avatar

  Fint foto på en speciell filur. Spännande att få se på riktigt.

 11. thyrakristina Avatar

  Läcker pose! Jag gillar verkligen denna bild! Snyggt fångat!

 12. Violen på Brandholmen Avatar

  Häftig näsa! Jag tror mer att den skrämmer än attraherar. Bilden är toppenbra!

 13. Susanne Avatar

  Men WOW!! Vilken bild och vilket möte! Jag vet inte om jag riktigt sett eller hört talas om dom innan jag såg ett naturprogram på TV´n om just dessa coola apor. Fascinerande individer.

 14. annettejuhlin Avatar

  Vilken fullträff på temat, och vilken härligt fundersam blick hos näsapan du fångat 🙂 Jag tänkte på dig häromdagen, när jag läste om utvecklingen vad gäller palmolja i Sverige. Tyvärr är det inte för att värna om orangutanger, människorna i områdena som skövlas eller naturen i sig som är anledningen, men nu skall i alla fall alla svenska livsmedelskedjor gå igenom sina sortiment för att inte ta in produkter med palmolja. Skälet är att man upptäckt att palmolja kan vara cancerframkallande. Hoppas att fler länder tar efter och att det får en praktisk effekt.

 15. Anki Avatar
  Anki

  Vilken kanonbild till temat! Han poserar verkligen för dig – perfekt skärpa och fina färger!

 16. canonullis Avatar

  Helt underbar bild och dessutom klockren till temat. Härligt med denna bild, där profilen verkligen visar anledningen på apans namn. Dessutom kanonskärpa – grattis! 😀

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla 🙂

 17. Eaqhan Avatar

  Den lär växa till sig med åren. Men jag förstår mig inte på kvinnorna i hans stam som attraheras av en sådan kran. Ja, alltså när den har växt färdigt. 😉

  /Skvitt

 18. annicaaktiv Avatar

  Häftigt foto! 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d