Dolda budskap (102/365)

Ett konstverk i brons av Bruno Catalano som finns i Gardens by the Bay i Singapore. Förstår inte riktigt innebörden, hur konstnären tänkt men tycker ändå om den, fast den känns lite sorglig. Vet bara att det är typiskt Catalano, att skapa så vissa delar av människokroppen saknas. Men budskapet i hans konst är för mig väl dolt.

15 thoughts on “Dolda budskap (102/365)

 1. Nu har jag googlat Bruno Catalano, som jag aldrig hört talas om förut. Han är verkligen en minst sagt annorlunda skulptör. Men jag måste säga att jag gillar hans verk som genomgående saknar olika kroppsdelar-/sektioner. Skulle vara intressant att veta hur han tänkt. Tjejen på din skulptur ger ju ett väldigt beslutsamt intryck trots en avsliten arm och avsaknad av underkropp. Håller med dig att skupturen är sorglig, och den påminner mig om krigs- och bomboffer…

  Liked by 1 person

 2. Vackert konstverk som får betraktaren att fundera vidare….Gillar hans konstverk men hans skapelser andas en viss sorg tycker jag.
  En fin tolkning på temat Anita.
  Nu är jag tillbaka i bloggvärrlden, har varit i Danmark en tid. Det var en härlig vistelse.
  Hoppas du har det bra. KRAM OCH GLAD PÅSK !

  Liked by 1 person

 3. Jag har sett liknande skulpturer på på bild förr, förmodligen samma konstnär. Jag tycker att de är fantastiska och de tilltalar mig mycket. Jag skulle gärna vilja se figuren du tagit bild på i sin helhet. 🙂

  Liked by 1 person

 4. Svar: Hahaha! Din man verkar ha samma humor som min. För när jag nämnde att jag inte hade hittat sågra påskkärringar alls så sa han: – Well look in the mirror. Oooops;-)

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s