Dolda budskap (102/365)

Ett konstverk i brons av Bruno Catalano som finns i Gardens by the Bay i Singapore. Förstår inte riktigt innebörden, hur konstnären tänkt men tycker ändå om den, fast den känns lite sorglig. Vet bara att det är typiskt Catalano, att skapa så vissa delar av människokroppen saknas. Men budskapet i hans konst är för mig väl dolt.

15 replies to “Dolda budskap (102/365)

 1. Nu har jag googlat Bruno Catalano, som jag aldrig hört talas om förut. Han är verkligen en minst sagt annorlunda skulptör. Men jag måste säga att jag gillar hans verk som genomgående saknar olika kroppsdelar-/sektioner. Skulle vara intressant att veta hur han tänkt. Tjejen på din skulptur ger ju ett väldigt beslutsamt intryck trots en avsliten arm och avsaknad av underkropp. Håller med dig att skupturen är sorglig, och den påminner mig om krigs- och bomboffer…

 2. Bruno Catalano, det var en ny bekantskap. Han får verkligen människorna att smälta in i / bli en del av omgivningen. Så läckert, och tänkvärt dessutom.

 3. Jag tycker mycket om denna bild. Det är väl fint att skulpturen är så öppen för tolkning. Det är nog just det som gör att jag tycker så mycket om den.
  Ellington

 4. Vackert konstverk som får betraktaren att fundera vidare….Gillar hans konstverk men hans skapelser andas en viss sorg tycker jag.
  En fin tolkning på temat Anita.
  Nu är jag tillbaka i bloggvärrlden, har varit i Danmark en tid. Det var en härlig vistelse.
  Hoppas du har det bra. KRAM OCH GLAD PÅSK !

 5. Det var en ny bekantskap för mig. Kollade honom lite på nätet. Märkliga skulpturer, men fascinerande. Och den här passar ju väldigt bra till temat.

 6. Jag har sett liknande skulpturer på på bild förr, förmodligen samma konstnär. Jag tycker att de är fantastiska och de tilltalar mig mycket. Jag skulle gärna vilja se figuren du tagit bild på i sin helhet. 🙂

  1. Det skulle jag också men det var hopplöst svårt att fotografera då det var så mycket folk i vägen. Tack för din kommentar Malin 🙂

 7. Men vilken bra lösning till det knepiga temat. Fin skulptur och jag kan hålla med dig om att den känns sorglig men mycket vacker.

 8. Svar: Hahaha! Din man verkar ha samma humor som min. För när jag nämnde att jag inte hade hittat sågra påskkärringar alls så sa han: – Well look in the mirror. Oooops;-)

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star