Dolda budskap (102/365)

Ett konstverk i brons av Bruno Catalano som finns i Gardens by the Bay i Singapore. Förstår inte riktigt innebörden, hur konstnären tänkt men tycker ändå om den, fast den känns lite sorglig. Vet bara att det är typiskt Catalano, att skapa så vissa delar av människokroppen saknas. Men budskapet i hans konst är för mig väl dolt.

15 replies to “Dolda budskap (102/365)

 1. Nu har jag googlat Bruno Catalano, som jag aldrig hört talas om förut. Han är verkligen en minst sagt annorlunda skulptör. Men jag måste säga att jag gillar hans verk som genomgående saknar olika kroppsdelar-/sektioner. Skulle vara intressant att veta hur han tänkt. Tjejen på din skulptur ger ju ett väldigt beslutsamt intryck trots en avsliten arm och avsaknad av underkropp. Håller med dig att skupturen är sorglig, och den påminner mig om krigs- och bomboffer…

  Liked by 1 person

 2. Vackert konstverk som får betraktaren att fundera vidare….Gillar hans konstverk men hans skapelser andas en viss sorg tycker jag.
  En fin tolkning på temat Anita.
  Nu är jag tillbaka i bloggvärrlden, har varit i Danmark en tid. Det var en härlig vistelse.
  Hoppas du har det bra. KRAM OCH GLAD PÅSK !

  Liked by 1 person

 3. Jag har sett liknande skulpturer på på bild förr, förmodligen samma konstnär. Jag tycker att de är fantastiska och de tilltalar mig mycket. Jag skulle gärna vilja se figuren du tagit bild på i sin helhet. 🙂

  Liked by 1 person

 4. Svar: Hahaha! Din man verkar ha samma humor som min. För när jag nämnde att jag inte hade hittat sågra påskkärringar alls så sa han: – Well look in the mirror. Oooops;-)

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star