Dolda budskap (102/365)

Ett konstverk i brons av Bruno Catalano som finns i Gardens by the Bay i Singapore. Förstår inte riktigt innebörden, hur konstnären tänkt men tycker ändå om den, fast den känns lite sorglig. Vet bara att det är typiskt Catalano, att skapa så vissa delar av människokroppen saknas. Men budskapet i hans konst är för mig väl dolt.

Comments

15 responses to “Dolda budskap (102/365)”

 1. Dina Avatar

  Interessant!

 2. bpz3 Avatar

  Nu har jag googlat Bruno Catalano, som jag aldrig hört talas om förut. Han är verkligen en minst sagt annorlunda skulptör. Men jag måste säga att jag gillar hans verk som genomgående saknar olika kroppsdelar-/sektioner. Skulle vara intressant att veta hur han tänkt. Tjejen på din skulptur ger ju ett väldigt beslutsamt intryck trots en avsliten arm och avsaknad av underkropp. Håller med dig att skupturen är sorglig, och den påminner mig om krigs- och bomboffer…

 3. evacarolasvensson Avatar

  Håller med dig, väldigt vackra och välgjorda men lite sorgsna. Spännande skapat med bara delar av kroppen på detta sätt.

 4. Kristallina Avatar

  En perfekt bild till temat. Nej, jag förstår inte heller. De är fascinerande och man tänker efter en bra stund.

 5. thyrakristina Avatar

  Spännande skulptur och spännande bild!

 6. Susanne Avatar

  Oj de var annorlunda och spännande!

 7. Steve Avatar

  Bruno Catalano, det var en ny bekantskap. Han får verkligen människorna att smälta in i / bli en del av omgivningen. Så läckert, och tänkvärt dessutom.

 8. Arletta Ellington Avatar

  Jag tycker mycket om denna bild. Det är väl fint att skulpturen är så öppen för tolkning. Det är nog just det som gör att jag tycker så mycket om den.
  Ellington

 9. skrifvarstugan Avatar

  Vackert konstverk som får betraktaren att fundera vidare….Gillar hans konstverk men hans skapelser andas en viss sorg tycker jag.
  En fin tolkning på temat Anita.
  Nu är jag tillbaka i bloggvärrlden, har varit i Danmark en tid. Det var en härlig vistelse.
  Hoppas du har det bra. KRAM OCH GLAD PÅSK !

 10. claesbilder Avatar

  Det var en ny bekantskap för mig. Kollade honom lite på nätet. Märkliga skulpturer, men fascinerande. Och den här passar ju väldigt bra till temat.

 11. mallan Avatar

  Jag har sett liknande skulpturer på på bild förr, förmodligen samma konstnär. Jag tycker att de är fantastiska och de tilltalar mig mycket. Jag skulle gärna vilja se figuren du tagit bild på i sin helhet. 🙂

  1. maltanita Avatar

   Det skulle jag också men det var hopplöst svårt att fotografera då det var så mycket folk i vägen. Tack för din kommentar Malin 🙂

 12. Kerstin Avatar

  Men vilken bra lösning till det knepiga temat. Fin skulptur och jag kan hålla med dig om att den känns sorglig men mycket vacker.

 13. bpz3 Avatar

  Svar: Hahaha! Din man verkar ha samma humor som min. För när jag nämnde att jag inte hade hittat sågra påskkärringar alls så sa han: – Well look in the mirror. Oooops;-)

  1. maltanita Avatar

   😀

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d