Beströdd (151/365)

Att fotografera med macro är verkligen både spännande och roligt. Att komma riktigt nära……och upptäcka att en liten fjäril är beströdd med så många fina och små detaljer som man annars inte ser. Så fjunigt mjuk ser den sig nyfiket omkring med sina stora ögon, sina långa känselspröt och en lite butter uppsyn.

27 thoughts on “Beströdd (151/365)

 1. Vissa fjärilar som sitter med ihopslagna vingar kan verkligen se målmedvetna ut, som om de väntade på en bra vindpust att surfa vidare på. Det är som du skriver jätteroligt att med kameran upptäcka detaljer på dessa väna men småtuffa varelser. Jättefina bilder!

  Liked by 1 person

 2. Wow….så otroligt fint du har lyckats få bilder på fjärilen ! Härliga färger och ljus. Absolut, så kul med macro och alla detaljer som framträder så sådana bilder. Här ser man verkligen hur de ser ut i ansiktet. Läckert !

  Har du fotat med stativ eller kunde du hålla kameran så stilla så att det blev så här skarpt och fint ?
  Själv funderar jag om om det skulle vara värt att ha ett stativ vid macro men hur kul är det att släpa med det när man är ute……..jag har ett 90 mm Tamron. tycker att det är lite svårt att hålla still och få den riktigt bra skärpan på mina bilder. Hur upplever du det ?

  Liked by 1 person

  1. Tack Marie för din så positiva kommentar. Har också 90 mm Tamron och nej, jag fotar inte med stativ utan försöker stödja mig mot något fast upplever ofta att det är svårt att hålla riktigt still. Ett stativ är kanske jobbigt att släpa runt på men de flesta macrobilder jag tar kommer från vår terrass. Ett stativ skulle inte fungera eftersom t.ex som den här fjärilen ständigt rörde sig mellan blommorna och hur snabb kan man vara med att flytta och ställa in stativet innan fjärilen plötsligt sitter på en annan blomma. Fast ärligt skrivet så har jag aldrig testat stativ. Kanske vore bra att ha ändå 🙂

   Like

 3. Här har du överträffat dig själv igen! Vilka bilder! Å visst överraskas man ofta när man zoomat in något eller tagit en makro. Kamerans “öga” är betydligt skarpare än det mänskliga om man säger så.

  Liked by 1 person

 4. Macro världen är så härligt 😊 Men jag kommer inte underfund med den riktigt… fjärilar är rätt svårt att få till eftersom de flaxar runt så snabbt… du har lyckats galant 😊

  Liked by 1 person

 5. Vilka underbara bilder på den vackra Tistelfjärilen! Det är en av mina favoritfjärilar som jag letat efter i flera år! Jag såg den en gång förra året men då hade jag så klart inte kameran med mig! Den är helt klart ovanlig här! Var har du fotograferat den? I Sverige eller på Malta?
  Jag är så glad att du satt skärpan på ögat! Det tycker jag är jätteviktigt! Jag kan få en jättefin fjärilsbild men är inte ögat skarpt kan jag inte använda den! 🙂

  Liked by 1 person

 6. Verkligt vackra makrobilder på den söta fjärilen. Kan bara instämma i att makro är jätteroligt och man blir alltid överraskad av små detaljer som man annars missar.

  Liked by 1 person

 7. Jag bara håller med. Jättefin bild 🙂 Har skaffat ett macroobjektiv i år, men ännu inte försökt fotografera några fjärilar. Undrar mest hur man får dem att sitta stilla tillräckligt länge 🙂

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s