Beströdd (151/365)

Att fotografera med macro är verkligen både spännande och roligt. Att komma riktigt nära……och upptäcka att en liten fjäril är beströdd med så många fina och små detaljer som man annars inte ser. Så fjunigt mjuk ser den sig nyfiket omkring med sina stora ögon, sina långa känselspröt och en lite butter uppsyn.

Comments

27 responses to “Beströdd (151/365)”

 1. evacarolasvensson Avatar

  Så vacker närbild, härligt ljus som omger den.

 2. Jag Avatar

  Vissa fjärilar som sitter med ihopslagna vingar kan verkligen se målmedvetna ut, som om de väntade på en bra vindpust att surfa vidare på. Det är som du skriver jätteroligt att med kameran upptäcka detaljer på dessa väna men småtuffa varelser. Jättefina bilder!

  1. maltanita Avatar

   Tack ! Ja, visst är det fantastiskt. Har aldrig tänkt tanken tidigare att jag skulle fotografera insekter. Fast det var förstås innan jag upptäckte kameran 😉

 3. skrifvarstugan Avatar

  Wow….så otroligt fint du har lyckats få bilder på fjärilen ! Härliga färger och ljus. Absolut, så kul med macro och alla detaljer som framträder så sådana bilder. Här ser man verkligen hur de ser ut i ansiktet. Läckert !

  Har du fotat med stativ eller kunde du hålla kameran så stilla så att det blev så här skarpt och fint ?
  Själv funderar jag om om det skulle vara värt att ha ett stativ vid macro men hur kul är det att släpa med det när man är ute……..jag har ett 90 mm Tamron. tycker att det är lite svårt att hålla still och få den riktigt bra skärpan på mina bilder. Hur upplever du det ?

  1. maltanita Avatar

   Tack Marie för din så positiva kommentar. Har också 90 mm Tamron och nej, jag fotar inte med stativ utan försöker stödja mig mot något fast upplever ofta att det är svårt att hålla riktigt still. Ett stativ är kanske jobbigt att släpa runt på men de flesta macrobilder jag tar kommer från vår terrass. Ett stativ skulle inte fungera eftersom t.ex som den här fjärilen ständigt rörde sig mellan blommorna och hur snabb kan man vara med att flytta och ställa in stativet innan fjärilen plötsligt sitter på en annan blomma. Fast ärligt skrivet så har jag aldrig testat stativ. Kanske vore bra att ha ändå 🙂

 4. Christrog Avatar

  Fan, jag måste skaffa ett macroobjektiv. Vilka fina bilder!

  1. maltanita Avatar

   Tack snälla du för fin kommentar. Klart du ska ha ett macroobjektiv om du har möjlighet 🙂

 5. leila Avatar

  Hej. Vilka fina närbilder. Där har du lyckats bra. Ja du, macro är roligt att pyssla med 🙂 Vad är det för slags fjäril?

  1. maltanita Avatar

   Tack, tror det är en Amiralfjäril 🙂

   1. Anneli - A'la Foto Avatar

    Leila: Det är en Tistelfjäril! :O)

 6. bpz3 Avatar

  Här har du överträffat dig själv igen! Vilka bilder! Å visst överraskas man ofta när man zoomat in något eller tagit en makro. Kamerans “öga” är betydligt skarpare än det mänskliga om man säger så.

 7. Tony D Avatar

  Snyggt jobbat!

 8. thyrakristina Avatar

  Snyggt!

 9. Steve Avatar

  Vilka bilder! Du visar mig mycket som jag aldrig sett förr.

  1. maltanita Avatar

   Med glädje, tack Steve !

 10. blommannacka Avatar
  blommannacka

  Macro världen är så härligt 😊 Men jag kommer inte underfund med den riktigt… fjärilar är rätt svårt att få till eftersom de flaxar runt så snabbt… du har lyckats galant 😊

  1. maltanita Avatar

   Tack Åke 🙂

 11. Kristallina Avatar

  Visst är det fascinerande att kunna se en fjärils öga eller dessa fantastiska mönster på vingarna. Macro är spännande. Underbara superskarpa bilder!

  1. maltanita Avatar

   Tusen tack Kristallina för din så fina kommentar. Ja, macro är verkligen spännande 🙂

 12. Anneli - A'la Foto Avatar

  Vilka underbara bilder på den vackra Tistelfjärilen! Det är en av mina favoritfjärilar som jag letat efter i flera år! Jag såg den en gång förra året men då hade jag så klart inte kameran med mig! Den är helt klart ovanlig här! Var har du fotograferat den? I Sverige eller på Malta?
  Jag är så glad att du satt skärpan på ögat! Det tycker jag är jätteviktigt! Jag kan få en jättefin fjärilsbild men är inte ögat skarpt kan jag inte använda den! 🙂

  1. maltanita Avatar

   Tack Anneli. Bilden är tagen ute på vår terrass här på Malta.

 13. mariawijk Avatar

  Verkligt vackra makrobilder på den söta fjärilen. Kan bara instämma i att makro är jätteroligt och man blir alltid överraskad av små detaljer som man annars missar.

 14. Susanne Avatar

  Toppenfina bilder. Love it! Jag håller med, macro är ju toppen kul. Fast insekter är svåra, de rör ju sig…

 15. Lealetar Avatar

  Jag håller med, macro är jäätteroligt! Så fina bilder av fjärilen!

 16. claesbilder Avatar

  Jag bara håller med. Jättefin bild 🙂 Har skaffat ett macroobjektiv i år, men ännu inte försökt fotografera några fjärilar. Undrar mest hur man får dem att sitta stilla tillräckligt länge 🙂

  1. maltanita Avatar

   Ja, inte är det ofta de sitter stilla men ibland har man tur. Tror du kommer få mycket glädje av ditt macroobjektiv även utan fjärilar som mest fladdrar 😉

 17. canonullis Avatar

  Så vackert du fångat denna fina fjäril. Macro-objektiv står högt på min önskelista. Vi får väl se när jag fyller år i juli… 😉

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d