Folkmassa (152/365)

Från Nationalisterna valkampanj i söndags som hölls på gatan som ligger parallellt med där vi bor. Gick inte att undgå att höra jubel, musik och höga tal när vi vårstädade på vår terrass. Vid fem gick vi dit och trängdes men bara en kort stund. Får lätt panik i stora folkmassor men en entusiasm på hög nivå gick inte att ta miste på.Lägger in en bild till för att man lättare ska få en uppfattning om hur mycket folk och hur trångt det faktiskt var. Fick inte någon riktig stil på den här bilden, kan vara färgbalans eller annat men låt gå, den får vara med ändå. 🙂

Eget tema 7: Folkmassa

Misstänker att det inte skrivs så mycket bland nyheterna där hemma om den turbulens som just nu pågår på lilla Malta där den sittande regeringen har trasslat in sig i en härva av korruption, lögner och ekonomiska brott. Tänker inte fördjupa mig i det men nyval har utlysts och på lördag går befolkningen till valurnorna.

21 replies to “Folkmassa (152/365)

 1. Jag tycker du har dokumenterat valkampanjen i bilderna på ett alldeles utmärkt sätt. Man ser att det är stor uppslutning kring valet och många engagerade människor. Intressant att du delade detta.
  Jag följer med väldigt noggrannhet i nyhetsrapporterna men detta har jag förstås inte sett något om här hemma. Kan ju ha missat det men Malta tror jag det är rätt tyst om här. Så det här var verkligen ett intressant inlägg.
  Då får vi se hur det går i valet, spännande…….

  1. Tack Marie. Ja, det känns spännande fast det lutar åt att nuvarande Joseph Muscat, Partit Laburista, får sitta kvar. Helt otroligt och jag hoppas det inte blir så.

   1. Ibland undrar man verkligen hur dom tänker……hoppas att det ändå blir till det bättre för alla och inte bara för de styrande. Intressant det där med politik och hur den håller på att ändras i Europa.

 2. Oj det var mycket folk, jag tycker som Marie du har fångat den snyggt. Man känner genom bilderna att det är trångt. Nyheterna om Malta har gått mig förbi, hoppas att valutgången blir som i hoppas på…

 3. Ett mycket intressant inlägg från ditt Malta! Du kunde inte ha dokumenterat anslutningen till valkampanjen bättre! Har inte heller hört nå’t om turbulensen och nyvalet på lördag, inte ens BBC rapporterade något. Senast Malta togs upp där då gällde det ett ministermöte för några månader sedan och innan dess nämndes fjolårets problem med migranterna.

  Så tack för informationen! Vem tror du vinner valet på lördag?

  1. Som jag skrev till Marie lutar det åt Joseph Muscat, Partit Laburista. Alltså den nuvarande regeringen fast det känns nästan konstigt efter allt som hänt. Men nya vallöften väger tungt. Hoppas på Nationalisterna, Simon Busutill fast är inte tillräckligt insatt i politiken. Vet bara att det gått bra för Malta under Muscat´s tid som premiärminister. Tills det kom fram det som inte skulle få komma fram… Tack för din kommentar Beate 🙂

 4. Me again: Nu har jag googlat och jag tar tillbaks det jag skrev om BBC. Där togs det visst upp att den sittande presidenten utlyste nyval. Det måste jag ha missat, då vi var i Benidorm då.

 5. Har inte hört ett ljud om det så det var intressant. Men det ser jobbigt ut med alla människor. Tycker båda bilderna skildrar folkmassan bra!

 6. Första bilden är väldigt intressant. Har verkligen tittat på varenda människa med ett stort leende på läpparna. Alla dessa olika ansiktsuttryck är för härliga.

  1. Tack Kristallina. Tyckte bäst om den bilden just för alla olika ansiktsuttryck och att ingen tittar in i kameran. Tror jag kunde skippat den undre som är både rörig och inte bra fotografiskt men gjort är gjort och kanske att det visar hur trångt det var 🙂

 7. Vilken folkmängd – ser verkligen trångt ut. Har också missat denna valrörelse. Skulle nog hållit mig undan, gillar inte när det inte går att röra sig som man vill 🙂

 8. Spännande när människor är engagerade och det rör på sig i politiken. Tack för denna nyheten.
  Ellington

 9. Nej jag kände inte heller till detta, intressanta nyheter! Bilderna skildrar verkligen engagemanget och trängseln! Den undre bilden är intressant för den visar mer rörelse, den är “stökigare” med flaggorna och händer uppsträckta i luften. Så det var rätt att ta med den också tycker jag!

 10. Härliga och bra bilder till temat. Jag föredrar nog den nedre, som känns mest livfull med alla flaggorna. I den översta är det främst mannen i mitten med lätt tonade glasögon och en bestämd min, som fångar mitt intresse.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star