Kort och blandat

Som så ofta några blombilder och en insekt. Klicka för att förstora, till varje bild finns en kort text.Fann den här bilden i arkivet från Sandhamn i Stockholms skärgård. Vilken idyll! Sverige när det är som bäst!Med huvudstaden Valletta i bakgrunden, en idyll i sig med värmen och medelhavet så tätt inpå. Mer än så blev det inte idag. Har badat, det är fortfarande 30+ på dagarna och livet går sin gilla gång här på Malta..Avslutningsvis, Lek i tvättstugan. Nej, jag har inte sysselsättningsproblem eller brist på motiv, det är värmen.. 😉

40 replies to “Kort och blandat

 1. Färgglatt, otroligt fint och definitivt blandat. Helt i min smak som du förstår:-) 30 grader – stort GRATTIS. Får jag bjuda på 16 grader med sol – om du vill svalka dig alltså;-)
  Gillar din lek i tvättstugan. Tvätten tvättas ju av sig själv så lite rolig sysselsättning under tiden är helt okej:-)

 2. En ljuvlig blandad kompott, tycker jag! Gillar alltihopa. Bra fångade ögonblick och lek. Tvättstugekranen har en suveränt fin spegelbild
  Kram, Gerd <3

 3. Älskar dina bilder de är ofta så färgglada och skarpa 🤗. En f.d elev funderar på att leva ett liv någonstans på Malta, vilket jag rekomenderade väldigt mycket att göra. 😍

 4. Längesen jag tittade in här hos dig. Kul att se de färgstarka bilderna, här har det varit brist på sommar och hösten börjar göra sitt intåg så det här var rena vitamininjektionen. 🙂 Hur gick det med Instagram? Det var inte din grej?

  1. Tack för besök och kommentar Kerstin! Nä, instagram var inget för mig men nu har jag iallafall testat vad det är som lockar så många bort från bloggeriet 🙂

 5. Härliga färgglada bilder, och nog blir jag lite avis på +30 grader! Minsann så ska sonen ner till Malta igen nästa vecka, men bara för några dagar….en sorts kick-off med nya jobbet, som ju också har ett kontor på Malta! Hoppas bara att han inte blir sugen på att stanna…jag gillar att ha honom hemma igen efter tre år på Malta!….men jag åker gärna dit igen ♥ Kram!!

  1. Ja, det är verkligen härligt här nu i värmen och jag badar nästan varje eftermiddag. 😎 Tror inte sonen kommer stanna men åren på Malta kommer nog alltid finnas kvar i minnet som en fin upplevelse och erfarenhet. Kul om du kom hit igen men är inte sonen här blir det nog lätt att välja andra nya resmål. Kram!!!!!

 6. Vackra blombilder! Snygg båtbiljetter med staden bakom, pampigt. Vilket charmigt hus, där kan man ju bo utan att det skulle göra ont 😉 hi hi. Men vilken kul bild med kranen, fick mig ett smaijl 😃 du har lyckats dessutom att få ett blänk i den på kanten som ger tvättstugan lite glamour , snyggt lekt!

 7. Sju bilder är väl inte så kort, men du kanske menar kort som i bilder. Solguld är ett nytt namn för mig, men den ljusrosa är fortfarande en Nerium Oleander. Nerium säger nog de flesta, men mamma sa Oleander. Fina bilder allihop, men bilden med båten och Valetta i bakgrunden gillar jag mycket. Husidyllen är nästan som den som jag bor i på torpet, men på rena landet. Och din lek med kranen: det är kul med speglingar!

  1. Det blev lite mer än jag tänkt när jag skrev rubriken som man kanske normalt bruka skriva när inlägget är klart 😉 Solguld var nytt för mig också tills jag döpte blomman i igår. Som du säkert redan vet så är jag inte så så bra på växter och namn 😍 Tack för din kommentar “Jag” och Oleander tycker jag är ett fint namn.

 8. Jättehärlig bild från tvättstugan! Vackra blommor i fantastiska färger.
  Här i Uppsala var jag ut en sväng på cykel i morse. Sol och vindstilla och så skönt. Efter en mil mulnade det igen och började blåsa motvind….. 15 grader och inte alls skönt. Dörren fick åka igen till stugan…Inte skoj.

  1. Tack så jättemycket Carina. Låter jättehärligt med en cykeltur fast mindre kul med så snabba kast i vädret. 😍

 9. Härliga bilder igen. Vilken fin blandning. Valetta bilden och kranens spegling blev ändå mina favoriter. Hoppas du hittar fler kreativa motiv i värmen.

 10. Svar: Hahaha! Du har inga konstiga synpunkter på mat alls. För vet du vad – jag plockar ALLTID bort all panering tillika med flottigt från maten. Älskar calamares/bläckfisk men klarar inte av den feta paneringen. Så nu vet du;-) Men rå rödlök gillar jag skarpt.
  Å vad gäller kyparen så borde jag har förklarat bättre. Han bryggde två koppar vart kaffe åt oss, och sedan stack han för att köpa mjölk. Men för en gångs skull tyckte vi båda att kaffet var alldeles för starkt för att dricka upp helt. Å att vänta på att han skulle komma tillbaka från affären – ja, då hade kaffet ju blivit iskallt. Tack Anita, det borde jag ha förklarat bättre i inlägget, men jag vill ju inte skriva spaltmeter heller.

  Tusen tack för dina ärliga synpunkter. De uppskattas alltid. Varm kram till dig:-)

 11. Ser att du också fotograferat blommor – visst är det spännande. Jag tycker om när man går in i blomman liksom nära på gränsen till macro då sätts min fantasi igång som bilden du lagt i toppen på sidan 🙂

  1. Tack för besök och kommentar Dan! Vet inte riktigt var gränsen går men att gå väldigt nära känns macro och det är både spännande och väldigt roligt.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star