Birds and birds…

When in Kuala Lumpur, Malaysia, don’t miss the birds!

Here are some pictures from KL Bird Park. Hope you enjoy! Pelican, looks proud.Peacock, beautiful color.

I have no idea about the names of most birds, but you may know.One of a kind.

The bird’s bill is a remarkably adaptable and useful instrument. Click on an image to enlarge.Distracted.In my opinion, the most beautiful one with its amazing feather suit.

You will find Kuala Lumpur Bird Park only 10 min drive away from the hustle and bustle in the city centre of KL. Most of the birds in the park are let free in the bird sanctuary which closely resembles their natural habitat. This free-flight concept allows the birds to breed naturally in this unique environment.

I’m not in Malaysia right now but will go there within a couple of weeks.Then we travel to Sweden to pick up our little puppy at the end of October.

84 replies to “Birds and birds…

  1. Thanks you so much for your kind words! I really long for the end of October when we’re going to pick up our little puppy in Sweden 🙂

  1. Hahaa.. klart det är en pussgurka 😂😂 Om du visste vad jag längtar efter henne. Tack snälla för din kommentar Kristallina!

 1. Härligt exotiska fåglar som är så granna fast på olika sätt.
  Tack fina Anita för dina inlägg hos mig. Det gör mig glad att läsa att du äntligen får din efterlängtade lilla vovve. Det är en otrolig mäktig känsla när man går och väntar på sin fyrbenta vän. Den känslan är verkligen härlig. Så söt den verkar vara. Det är något slags lyckorus man befinner sig i 🙂 Är det en Basenji ?
  Som svar lite på din kommentar hos mig vad gäller det där med att man mår bra av att vistas utomhus i naturen, så tömmer man bort lite av det lite tyngre tänket om man nu har sådant. Det blir inte så mycket fokus på det när det finns så mycket annat att njuta av när man är ute. Det gjorde du rätt i som tog en ensam promenad och handduken med dig.
  Jag har inte publicerat din kommentar, vet inte om du vill ?
  Idag har vi haft varmt väder och jag har gått i bara blusen. Skönt och precis lagom temp.

  Ha det riktigt gott ! Kram från Marie

  1. Tusen tack Marie för din långa fina kommentar! Ja, dete är en Basenji och jag längtar så till slutet av oktober. Vet att en valp kräver en hel del men man får också så oerhört mycket tillbaka. Ja, du vet ju och som tur väl är så har min man haft både valpar och vuxna hundar tidigare så det kommer säkert att gå jättebra.
   Min senaste kommentar hos dig kan du göra som du vill med. Skrev ju till dig men om någon annan läser spelar inte mig någon roll alls. Tvärtom, vi har ju alla ofta olika tankar om både det ena och det andra. Tack snälla för ditt besök och kommentar Marie, blev jätteglad 🙂 Ha en fortsatt fin tisdagskväll. Kram!!

 2. Vilka exotiska fåglar! Å de flesta otroligt vackra! Bra att det finns en bird park där fåglarna får leva i sin naturliga miljö och “bevaras” om man säger så.

  Kul med ett besök i Malaysia om två veckor. Smart att ni passar på innan “barnet” kommer. Sedan lär det ju kanske dröja ett tag innan ni kan ta med Fanny. Å på bilden är hon ju sååååå söt. Tycker namnet Fanny passar perfekt när jag tittar på henne på fotot alltså!

  1. Det lutar mer och mer åt Fanny 🙂 Inte helt rätt tid att åka från Malta men som du skriver, vi lär inte kunna resa på ett bra tag efter oktobar.

 3. Härliga bilder på läckra fåglar, inte precis det man ser här i Sverige. Fina färger och snygg skärpa och ljus. Valpen är bedårande, förstår att den är efterlängtad!

 4. Fina bilder som vanligt. Hoppas jag springer på dig vid kattparken, åker ner 9/9 till 16/9 för att njuta av värmen både i luften och i vattnet

  1. Tack Torgny! Vad roligt att du kommer hit. Hör gärna av dig när du är här 🙂 Åker till Malaysia den 14:e september.

 5. Så coola fågel bilder, verkligen annorlunda sorter än man är van vid. Vilket spännande ställe att fota dessa på, den där fågelparken. Där hade jag trivas! Förstår att du längtar massor nu till oktober…så himla roligt med en vovve i huset.

  1. Tack Susanne! Det konstiga med bilderna är att det var flera år sen jag tog dem och låg helt i glömska tills jag började kika i mitt minnesarkiv. De är från 2013 🙂

 6. Så härliga fågelbilder! Spännande att få gå där i parken 🙂
  Förstår att du längtar efter att få hämta din valp – men tiden går fort och snart är det dags!

 7. I’ve got one Peacock, sadly one died recently. I was so sad to see the one died. I prayed he would just be sleeping but I was told that peacock was asleep. I guess that makes me a softy. So be it. Maybe I am. But I do not kill dogs or torture cats. I hate haters who hurt animals.

 8. Beautiful photos Anita! The birds that you photographed in KL, are similar to the ones that live near me in Ubud (Bali); they are herons (or, some call them egrets). Either way, you must also see them in flight; they cross the skies in formation, leaving early in the morning from roosting high in the trees, to the rice fields. Then, when the sun is starting to set they fly back to their trees. It’s a spectacular sight. And, since I don’t wear a watch, they help me tell time!

 9. Tänk vad många olika sorters fåglar det finns! Pelikanerna är speciella, men alla är så fint porträtterade av dig. Den sista bilden med fågeln med rosa fjädrar gillar jag mest. Och så lilla valpen!

  1. Tack “Jag”! Tycker också om de två sista bäst 🙂
   Fattar ingenting, över en natt ha jag plötsligt fått mer än hundra nya följare! Jätteroligt men hur kom det sig kan man undra 😕

      1. Haha.. det är ju tidigt på morgonen! Ja, morgonen sträcker sig väl till klockan är 12.00 🙂 Då brukar vi börja jobba här hemma..

      2. Idag klev jag upp extra tidigt, sexåriga barnbarnet skulle till skolan, nytt för oss när vi har dem övernattande, lite ovanligt att behöva väcka henne.

     1. I can wait for a lovely, intelligent and beautiful girl like you forva long time like an eager lap dog by the fireside.Un baccione. Arrivederci!

 10. Så fina fåglar (och valp)! Jag tycker den bilden där fågeln går runt bland frukt var så fin. Det var så läckert att fruktens färg reflekterades på fågelns mage!

 11. Nu har jag svaret på din undran över följare: Du finns på Discover/Upptäck i Läsaren, Ben Huberman skriver om din blogg med din bild av de färggranna balkongerna. Det öppnar naturligtvis för fler som hittar till din fina blogg. Grattis!

  1. Men vad roligt!! Tusen tack snälla “Jag” för att du löste gåtan för jag fattade faktiskt ingenting. Nu måste jag naturligtvis gå in och titta, hur man nu hittar i Läsaren men det löser sig säkert. Himla kul, känns nästan lite hedrande och sååå roligt med så många nya besökare. Måste nog tacka Ben Huberman 🙂

  2. Me again, hur lyckades du finna Discover/Upptäck i Läsaren och Ben Huberman? Har letat men utan resultat. Är som du förstår nyfiken 😉

   1. I alla fall hos mig har jag Läsaren i listen högst upp till vänster. När man klickar på Läsaren får man upp:
    Webbplatser som du följer
    Upptäck
    Sök
    Mina gilla-markeringar

    Klickar jag på Upptäck så är Anita’s images det fjärde inlägget uppifrån. Hoppas att du hittar det!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star