Tuesday mix from Malta

Äntligen hemma!Äntligen är min efterlängtade fyrfota familjemedlem hemma. Fanny busar, biter i allt, är smart, kvick, rolig och väldigt kelig. Hon älskar att slappa i solen ute på vår terrass, just nu ligger hon i min famn medan jag skriver med ena handen på datorn. Hon tar upp all min tid men jag känner mig väldigt, väldigt lycklig och… …äntligen hemma!

Fanny är en fyra månader gammal Basenji valp som vi köpt från en uppfödare i Tibro, Sverige. Under den fyra timmar långa bilresan till Stockholm låg hon stilla i min famn. Två dagar senare var hon instängd i en trång väska i sex timmar utan att gnälla det minsta då vi flög från Arlanda till Malta. Hon är bara så helt underbar.


Publicerat

i

,

Comments

58 responses to “Tuesday mix from Malta”

 1. Leya Avatar

  Sååå ljuvlig, Anita!

  1. Anita Avatar

   Visst är hon! Men också väldigt busig och hon biter i precis allt som hon inte får bita i. Spelar ingen roll om jag avleder henne med annat som hon får bita i. Det är det “jobbigaste” men jag vet att det går över.

   1. Leya Avatar

    Man glömmer hur det var…men när du berättar minns jag ju. Fötterna var jobbigast tycker jag…de där små sylarna satt överallt. sen var det skönt om man hade någon lekkamrat som kunde ta lite smällar…

    1. Anita Avatar

     Tycker nog att kläderna är värst, när hon drar, biter och sliter. Då är det bara att ta på sig det som man aldrig skulle ha på sig om man gick ut, de där gamla kläderna som man ändå så läänge tänkt kasta 😉 Ja, en lekkamrat hade nog varit bra.

     1. Leya Avatar

      Haha, jo, säck och aska ett tag framöver😉

 2. Kristallina Avatar

  Så fantastiskt underbart! Blir så glad (och lite tårögd) att allt gick så bra. Önskar er all lycka i världen med henne!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Kristallina! Hon är verkligen underbar men väldigt busig och bitig. Tror du vet, en valp är en valp och även om det inte bara är fördelar så överväger det nackdelarna och bitigheten går över. Men den är onekligen lite jobbig.

 3. whippetwisdom Avatar

  I think I understand from the photographs that Fanny is home at last – she looks so sweet! Welcome home Fanny and we wish you all an amazing time together 🤗💖🐕 xxx

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Xenia. Yes, you are right, finally at home. She`s very sweet but as a 4 months old puppy, you know, she need´s lot of attention Thank you very much Xenia. Yes, you’re right, at last at home. She is very cute but as a 4 month old puppy, you know, she needs a lot of attention and bites in just everything 😉 But I really love her.

   1. whippetwisdom Avatar

    Great news Anita and this is the perfect time to teach her what she can play with and what she can leave. We have always adopted slightly older dogs from the shelters that were already passed the puppy stage and we had to teach them very different things, especially one dog who had lived on the streets. It is well worth putting all the work and effort in now and then you can enjoy the benefits of this early learning and training for the rest of your days together :o) xxx

    1. Anita Avatar

     Thank you so much Xenia! Yes, I´ll do my best to learn her as much as possible now when she´s so young. The most difficult right now is that she chews on absolutely everything that she should not chew on. I try to give her other things but still, it`s seems to be more fun to chew on me, my shoes, furniture or my clothes 😉 That`s life and I really enjoy her so much ♥♥♥

 4. bpz3 Avatar

  En kärleksförklaring till Fanny:-) Förstår dig att du just nu är den lyckligaste personen i hela världen. Som jag sa förut så har du kämpat tillräckligt länge för att få uppleva denna lycka. Nu äntligen!!! Å äntligen får vi bloggläsare se vettiga bilder på henne. Kolla bara hennes blick på bilden du lagt upp! Tror hon vill säga dig något;-)
  Stort GRATTIS till dig och Fanny som inte kunde ha kommit till ett bättre hem.

  PS. Klart hon älskar solen. Det var hon ju inte bortskämd med här om man säger så;-) DS.

  1. Anita Avatar

   Visst är jag lycklig fast inte när hon bråkar och biter i allt som hon inte får bita i. Men jag var visste ju att det skulle bli så och att det går över. Tack för Grattis Beate och visst älskar hon sol och värme, det är där hon har sitt ursprung.

 5. forresting365 Avatar

  OH MY GOODNESSSSS! Beautiful, beautiful BEAUTIFUL and YAY! 🙂

  1. Anita Avatar

   Thanks!!! She`s beautiful, sweet and sometimes also a real broiler 😉 That`s life when you have an almost 4 months puppy at home.

   1. forresting365 Avatar

    “real broiler”….I’ve never heard that term before. It’s great! I’d type a laughing face if I knew how! 🙂 Cheers!

    1. Anita Avatar

     Haha.. I’ve never heard that term before either but sometimes when I can’t find the word or expression I want in English I have to invent a new one, even though it’s not always or never correct. That’s my way of practice 🙂

     1. forresting365 Avatar

      I really like it! It makes sense and is very correct! It’s already been added to my vocabulary! Wonderful practice and I’d say Your imagination is VERY alive and well! 🙂 Cheers!

 6. Steve Avatar

  Så härligt att Fanny nu äntligen kommit hem. Att hon redan känner att hon kommit rätt går inte att ta miste på. Hennes kloka och förnöjsamma blick säger allt. Ni kommer att få en underbar tillvaro tillsammans. All lycka!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Steve! Hon kommer säkert att bli en riktigt fin vovve när det busiga lugnat ner sig och bitigheten avtar. Lite jobbigt när hon biter i mina kläder, händer och ben. Men hon har sina stunder då hon bara vill leka och kela och fördelarna överväger nackdelarna 🙂 😀

 7. Susanne Avatar

  Blir alldeles varm om hjärtat då jag läser ditt inlägg, så roligt att äntligen få hem Fanny. Hon är ju så fin, vilken klok och snäll blick hon har!

  1. Anita Avatar

   Tack Susanne. Visst är hon fin, både klok och snäll fast ibland är hon inte klok alls 😉

 8. Anki Avatar
  Anki

  Ååhh Anita … äntligen! Hon är bara så underbart söt!
  Så härligt att se att resan gick bra … men efter vad jag läst om basenji så är det en tuff ras 🙂 Ljuvliga bilder – jag är såå glad för din skull!
  Ni kommer säkert att trivas tillsammans.
  Lycka till!

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket Anki! Ja, det är en tuff ras vi valt. Kommer säkert att bli en fin hund när hon slutar att busa så mycket. Ser fram emot när vi ska börja lära istället för att bara leka. Har börjat lite smått men att lära henne sluta bita i allt är dessvärre inte det lättaste. Att avleda och istället locka med sånt som hon får bita i funkar inget vidare. Men hon är rolig på många sätt och vi stormtrivs tillsammans 🙂

 9. Lantlivsbilder Avatar

  Sista bilden får mig att tänka att vovve tänker, ”Nu är Matte där med den där läskiga saken igen”.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Har inga läskiga saker, bara roliga leksaker och tuggben. Tror du hon biter i tuggbenen eller annat kul hon får bita i. Nej, hon biter i allt, precis allt annat som hon inte får bita i. Mig, möbler, mina kläder osv…… Så den “läskiga” saken kanske var det tråkiga tuggbenet 😉

   1. Lantlivsbilder Avatar

    Läskiga saken är kameran matte viftar med. Håller hon på att få riktiga tänder, då brukar vovvarna bita i allt. Du får bjuda in grannarna så hon får fler att bita.
    Svante

    1. Anita Avatar

     Du har då alltid rätt när det kommer till kritan 😉 Den enda granne jag vill bjuda in att bli biten är den enda grannen som röstade nej till att vi skulle få ha en hund, fast han bor ju i England.

 10. evacarolasvensson Avatar

  Så härligt, äntligen! Så fin hon är gillar närbilden mycket.

  1. Anita Avatar

   Tack Eva!

 11. walkaboutsweden Avatar

  Känner din glädje.

  1. Anita Avatar

   Härligt!! 😀

 12. mariawijk Avatar

  Men åh så söt! Vilken glädjespridare!

  1. Anita Avatar

   Söt, snäll och med väldigt vassa tänder 😉 Tack för besök och kommentar Maria!

 13. annicaaktiv Avatar

  Åh så söt å vacker liten tjej!
  Alla dina bilder i inlägget är så klara, färgrika och vackra motiv 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica!

 14. Jag Avatar

  Oh, lilla busiga gumman. Där vilar hon och tittar upp med pannan i veck och ser nästan lite skeptisk ut. Vad månde bliva? Så fina bilder av både henne och blommorna.

  Talade nyss med bror min, han har fem valpar och fem tikar hemma. Golden retriever. Prima liv.

  1. Anita Avatar

   Busig är bara förnamnet! Jisses!!! Fem valpar! Fast då kan de ju underhålla varandra vilket kanske underlättar. Den här lilla busen kräver all min uppmärksamhet. Golden retriever är riktigt fina hundar men lite för stora för att passa i en lägenhet, om än den är stor.

   1. Jag Avatar

    De är sex veckor gamla och fyra ska få nya ägare. Men då har han sex hundar…

 15. Åke Avatar

  Men stort grattis. Så roligt. Jag har mycket väl förstått din längtan. Som du kämpat. Vilken bild 👍 Och du, vilken blick 👌 Nu har du ytterligare en vän. Så trevligt att resan gick så bra 🤗 Det glädjer verkligen att höra hur Fanny är i din närhet. Ännu en gång till, grattis till din fyrbente vän som äntligen är hemma.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Åke. Hon är ett riktigt yrväder 😀

 16. mallan Avatar

  Åh, Anita så roligt, hon ser helt underbar ut!

  1. Anita Avatar

   Tack Malin för besök och kommentar. Har inte hunnit med att kika in hos dig eller andra på länge och “värre” är det nu när valpen tar mycket av min tid.

   1. mallan Avatar

    Titta gärna in om du vill se lite bilder från Ukraina (Kiev, Tjernobyl och Pripjat). Har varit där under några dagar på studieresa och håller på att titta igenom och förbereda bilderna. Idag har jag publicerat några från Kiev. Fler bilder kommer, kameran gick varm! 🙂

    1. Anita Avatar

     Låter jättespännande!! Klart jag ska kika 🙂

 17. Monica Avatar
  Monica

  Underbart att ni äntligen blivit med hund, en stabil liten tjej verkar det vara KRAM

  1. Anita Avatar

   Tack Monica! Ja, äntligen till slut blev det verklighet.

 18. Replicant Core Avatar

  Vilken härlig och gosig hund och redan väluppfostrad på resorna. Jag förstår att du är lycklig.

  1. Anita Avatar

   Tack RC!! Väluppfostrad är nog att ta i men hon skötte sig bra under resan 🙂

 19. annettejuhlin Avatar

  Vad glad jag blir för din skull, så roligt att du äntligen har henne hos dig ♥ Det är så underbart med doften av en valpnacke och den villkorslösa kärleken man får. Men jobbigt också, tills de blivit något år, med rumsrenhetsträning, tuggbehovet och allt annat de måste lära sig. Jag har alltid varit ett totalt vrak när vi haft valp 😉 Men det är så mycket värt, och de jobbiga sidorna går över och de positiva sidorna överväger under tiden. Det skall bli spännande att se bilder från er vardag tillsammans. Grattiskram! Ps. Glömde själv fotot i valplyckan, det är ju så proffsigt att fånga den blicken. Jag ser fram emot många fångade ögonblick med fina Fanny framöver 🙂

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Annette för din långa och positiva kommentar 🌹 Känns skönt att få bekräftat att det faktiskt ÄR jobbigt att ha en liten valp och precis det du nämner med rumsrenhet och tuggbehovet är det just det som känns svårast nu. Men jag vet att det går över och vi har även roliga och mysiga stunder tillsammans vilket betyder mycket. Är väldigt tacksam över att det här äntligen blev av.

 20. sunmifoto Avatar

  Fantastiskt bra bild på söta Fanny <3
  Det är sån underbar känsla att få hem en lite söt valp.
  Det går rätt så fort att få dom rumsrena, bara man är uppmärksam efter dom har sovit, lekt och ätit.

  1. Anita Avatar

   Tack snälla!! Fanny är helt underbar men det där med att vara rumsren och kissa och bajsa där hon ska har vi ännu inte lyckats riktigt med. Men hon har ju bara varit hos oss en vecka. Tids nog faller bitarna på plats 🙂

   1. sunmifoto Avatar

    En vecka bara, vänta och se efter ca 3 veckor, då tror jag att lilla söta Fanny fixar det. 🐶❤️

    1. Anita Avatar

     Det tror jag också! 🙂

 21. Anneli - A'la Foto Avatar

  ÅH GRATTIS Anita till din nya vän! Hon ser helt ljuvlig ut! Ni kommer få många härliga äventyr tillsammans! <3

  1. Anita Avatar

   Tack Anneli!!

 22. claesbilder Avatar

  Så fin 🙂

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d