Why Malta – This is my Malta part 2

Yesterday we went to Saint Agatha’s Tower in Mellieħa, also known as the Red Tower, located half an hour’s drive from home. Not because of the tower itself but for the surroundings, the nature and the view.Fanny really enjoys to explore new areas and there’s a lot left for her to discover on this island.On  Saturday when we visited a park close to Floriana nearby Valletta. Fanny is kept on a lead all the time while I try to teach her to walk without pulling all the time, not as easy as it sounds. A stone is a stone, but some stones can even smile. Or did we meet a magical being 😉

Click on an image in the gallery to enlarge. To each image there is a short text.

Comments

39 responses to “Why Malta – This is my Malta part 2”

 1. annicaaktiv Avatar

  Oj så vackra naturbilder Anita, färger, blommor och roliga stenar! Samt att Fanny verkar vara en glad och modig tjej, du kommer att få så många härliga upplevelser med denna hund 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica!! Fanny är en liten ljuspunkt i tillvaron, trots att hon höll mig vaken hela långa natten. Det har hon inte gjort tidigare utan somnar vanligtvis sött i sin säng nedanför min. Nu var hon istället ett yrväder och ett tag trodde jag hon hade fått loppor!! 😕

   1. annicaaktiv Avatar

    Haha…det är som att få en bebis igen 🙂

 2. mallan Avatar

  Otroligt härlig natur med variation.

  1. Anita Avatar

   Tack Malin!

 3. whippetwisdom Avatar

  The flowers and scenery are beautiful Anita and Fanny looks so bright and curious! She seems a very spirited young dog who will enjoy the mental stimulation of the great outdoors ☺💖 xxx

  1. Anita Avatar

   So true! Fanny is adorable and I`m so happy. Yesterday she turned 4 months old 🙂

 4. blazeofobscurity Avatar

  Really lovely images, that speak to a place I’ve never been. Yet you make me feel like I have!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for visiting and your kind comment. Much appreciated.

 5. Leya Avatar

  Härliga bilder! Så mycket blommor ni har och så fint väder alltid. Fanny verkar uppmärksam och nyfiken – det är gott! Det där med att gå i koppel utan att dra…det är inte lätt alltid. Vår förra hund gick inte att lära detta – vi skyllde alltid på att det var för att han för det mesta gick lös…

  1. Anita Avatar

   Önskar att jag kunde låta Fanny springa lös men var ?? En Basenji släpper man inte i första taget.

   1. Leya Avatar

    Svårt – Totti sprang lös så länge vi hade Mille – för då följde han honom. Nu går det inte, för han jagar kaniner, harar, rådjur, fåglar – allt. Ingen jaktinstinkt tror jag, för den ska ju vara bortavlad. Det är rörelsen som triggar honom – att springa efter något/någon som springer. Synd är det. Har ni, som vi, vissa inhägnade områden där hundar kan leka och rastas? Det är enda stället vi släpper honom på.

    1. Anita Avatar

     Har inte hunnit undersöka om det finns sådana platser fast jag haft det i åtanke långt innan vi hämtade hem Fanny. Finns iallafall inte inom gångavstånd. Igår fyllde hon fyra månader, vet inte vad som hände. Hon kunde inte sova på hela natten vilket hon brukar i sin lilla säng nedanför min. Hon var helt sanslös, sprang fram och tillbaka här hemma som ett yrväder timme efter timme samtidigt som hon mellan varven hela tiden skulle klia sig med tassarna över hela kroppen, trodde hon fått löss. Idag är hon helt slut och vill bara sova. Jag hoppas innerligt att hon mår bättre imorgon annars får vi ta henne till veterinären. Hon tar verkligen stor plats i mitt liv just nu, med all rätt. Hon betyder väldigt, väldigt mycket…

     1. Leya Avatar

      Oj, lilla vännen – det syns alltså inget som syns? Det kan också vara något hon ätit . Förhoppningsvis är hon bättre i morgon. Totti hälsar🐶

 6. Kristallina Avatar

  Fortsätt bara så där. Ingen vill bo i Sverige längre, ha…ha…
  Härliga, vackra bilder! Så mycket grönt, vackra växter och blommor och en glad, liten hund.
  Inte lätt att tygla sig när man är liten, nyfiken, full av energi och glädje och allt är spännande. Det är så tråkigt som helst att gå civiliserat. Förstår vilket barn som helst. 🙂
  Den där stenen är nog…. ett troll, tror jag.

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina för din härliga kommentar. ..och visst är det ett troll, stenen, liksom Fanny kan vara ibland, ett väldigt speciellt litet busigt troll 😉

 7. Pete Hillman Avatar

  And how beautiful it is, too!

  1. Anita Avatar

   Thank you Pete, for your kind comment.

 8. bpz3 Avatar

  WOW! Å jag kan konstatera att Fanny böjas i tid. Hon kommer att älska Malta lika mycket som du:-) Å det är helt klart att hon kommer att se ett ansikte i sista bilden:-)))

  1. Anita Avatar

   Självklart 😀

 9. forresting365 Avatar

  Gorgeous! I think from the first time You mentioned Malta I understood why You lived there. SOOOO beautiful! Wow. Just lovely. And Fanny’s smile and tail are completely impossibly cute. Good Lord! I can’t stop smiling! I live on an island as well! SO different….but I’m on St. Simons Island in GA, USA. Your water is much prettier as ours is very marshy and swampy and a bit murkish at times due to the mixing of fresh and saltwater. It’s gorgeous as well though. Huge oak trees, billions of flowers, white beaches and that crazy, moooooody Spanish moss hanging everywhere and blowing in the breeze! Lucky Island dwellers are we!!! Cheers and Thanks for gifting yet another smile!!! 🙂

  1. Anita Avatar

   I had to search on Google maps to find you!! Only the North Atlantic Ocean between here and there!! It sounds like a beautiful place and islands are always special. Wish there were big oaks and spanish moss over here too but we all know that we can`t get everything but have to be satisfied with what we actually have. Cheers!!! 😀

   1. forresting365 Avatar

    Well, You’ve got the mind-blowing water where You are!!! My sister-island girl. 🙂

    1. Anita Avatar

     🌹 😀

 10. Replicant Core Avatar

  En mycket vacker bildserie.

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket RC!

 11. Anki Avatar
  Anki

  Underbara bilder från din vackra ö! Önskar jag kunde åka dit och se det med egna ögon. Min syster och hennes sambo var där för ungefär en månad sedan och berättade att det var såå fint och att de säkert kommer att åka tillbaka 🙂 Fanny är verkligen helt underbar och hon börjar se alltmer vuxen ut i kroppen.
  Stenen är helt klart ett ansikte – ett stentroll med världens bredaste leende 🙂
  Vill bara berätta att jag är så glad att jag genom din blogg hittade Pete Hillmans blogg! Vi har samma intresse av naturen – bl.a. svampar, insekter och annat smått … Han är verkligen trevlig och kommenterar då och då bilderna på min svampblogg 🙂
  Ha det gott!

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket Anki för din långa kommentar. Visst är bloggvärlden fantastisk, är verkligen glad över att du hittade Pete Hillmans blogg. Ni har ju samma intresse för naturen och ni tar båda helt fantastiska bilder!

 12. annettejuhlin Avatar

  Så fina bilder! Jag måste snart rycka upp mig och ut och fotografera jag också. Jag har i och för sig en plan på hur jag skall kunna fota matbilder så att de blir bättre. Får se om jag hittar litet rekvisita i våra uthus i dag, eller om det blir ett besök på brädgården. Jag gillar särskilt bilden på Fanny på klippan med havet bakom. Hon ser så härligt stolt och kavat ut på bilden 🙂 Och jag håller med Anki, hon utvecklas snabbt rent fysiskt, hon ser redan muskulös ut.

 13. Steve Avatar

  Underbara bilder som med all önskvärd tydlighet förmedlar din kärlek till din ö.
  Fanny utstrålar en så frisk och härlig nyfikenhet. Hon håller visst oxå på att bli kär i ön.

  1. Anita Avatar

   Ja, Fanny börjar vänja sig vid Malta fast just idag mår hon inte sådär jättebra efter en sömnlös och jobbig natt.

 14. Jag Avatar

  Superfina bilder på Fanny, särskilt den första där hon står på klippan och ler förnöjt. Jättefin bildserie som utstrålar glädje.

 15. Geddfish Avatar

  Vilka underbart vackra och fina bilder från naturen! Och klart, Fanny heter Fanny och inte Funny, som jag skrev tidigare (samma uttal). En mycket vaken hund.
  Jag såg självklart den skrattande skelettstenen, har väldigt lätt att se uttryck i naturen.
  Ha det fint, kram <3

  1. Anita Avatar

   Har kallat henne Funny Fanny i min fantasi i flera år så lite rätt var det som du skrev 🙂 Skrattande skelettstenen har busat till det ordentligt och gjort att Fanny haft en sömnlös natt här hemma. Hon mår inte så bra men förhoppningsvis är allt som vanligt imorgon igen. Kram tillbaka fina Gerd och tack för dina besök och alltid så uppskattade kommentarer. ❤❤

 16. Susjos Avatar

  Så härliga bilder från underbara Malta! Åh, du har fått hem din efterlängtade hund, så fin hon är din Fanny!!! Hoppas hon snart mår bättre!
  Godnattkramar

 17. evacarolasvensson Avatar

  Så fin Fannys bild med klippan. Dramatisk men harmonisk. Kul flinande sten 😉 hi hi

 18. Calysta Hannah Avatar

  So beautiful and inspiring. I’m going to Malta next year 😊

  1. Anita Avatar

   Then you are more than welcome Calysta! And thank you for your kind comment. 😊

 19. Healthy Lifestyle Avatar

  Wow so beautiful it is.😍😍

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: