Dogs!!

Dogs! I know that some of you aren’t interested at all, like me when it comes to sport. But this weekend when we let Fanny run freely without leash for the first time she was exceedingly happy, and so was I!!

I have read so much about letting Basenjis run freely. They completely ignore you and take the opportunity to search for their own adventures. That´s not true, she ran away but not too far without being aware of where we were.There were also exciting meetings with other dogs in Ta Qali National Park.

Suzy was friendly, just trying to scare you with her ugly smile while another dog just laughed. At home  after a fantastic weekend!  She´s now seven months old and I love her so much…

27 replies to “Dogs!!

 1. Alltså här är jag otroligt positivt förvånad. Att Fanny gillar att skutta/löpa runt utan koppel är ju naturligt som du skriver. Men ofta är det ju så att mindre hundar skäller som galningar när de träffar på större hundar. De vill ju markera revir. Men Fanny verkar inte alls vara på det sättet, utan det ser ut som om hon uppskattar mötet med sina betydligt “större” kusiner. Hur kul som helst. Har du fått tips om att låta henne springa fri på hundkursen eller kom du på det alldeles själs?

  PS. Jag gillade ditt inlägg skarpt trots att jag inte är en hundälskare. Detta beror helt enkelt på att du inte är en “vanlig” bloggare som presenterar sin hund på “vanligt” vis, utan du gör det på ett annorlunda och för mig intressant sätt:-) Kram, du är bäst. Å det har jag ju sagt 1 000 gånger förut;-) DS.

  Liked by 1 person

  1. Fanny kan inte skälla, tror Basenji är den enda ras som inte kan det, även om hon inte för den skull är knäpptyst. Eftersom det ursprungligen är en jakthund så behöver de springa fritt, tror alla hundar mår bra av det. Men man måste ha kontroll och kallar man på henne så ska hon komma, oavsett om det finns annat som lockar. Där har jag inte lyckats så bra, ännu. Tusen tack för din långa kommentar Beate!!!!

   Like

 2. Jag gissar att både du, och Fanny lyckas hitta polare ute. Så var det när jag bodde i Stockholm också, men på landet är det annorlunda, där står de flesta hundar i hundgårdar, och kommer bara ut på jakten. Sedan finns det väldigt många, som är hundrädda på landsbygden.
  Svante

  Liked by 1 person

  1. Det stämmer, när man har hund så blir det naturligt att prata när man möter andra hundägare. Hundrädda finns det nog både här och där. Tack för din kommentar Svante.

   Liked by 1 person

 3. Lyckliga hundar som leker är underbart. Minton har några kompisar som han älskar och det är stora hundar. Hans favorit är en Irländsk Setter och när dom möts i byn sänker hon huvudet och han ställer sej på bakbenen lägger tassarna runt hennes hals sen pussas dom.
  Fanny är så söt den rasen brukar vara väldigt trevlig.

  Liked by 1 person

 4. Jag tycker att du är en väldigt insiktsfull hund-och bloggägare. Uppskattas verkligen.
  Många tänker inte på att bloggar (och andra sociala medier-konton) blir väldigt enformiga när man hela tiden publicerar bilder på ett och samma motiv.
  Det gäller allt. Bara bilder på sitt hem, bara mode, bara barn, bara djur o.s.v.
  Jag har ingenting emot något av nämnda motiv, men jag uppskattar balans i flödet. Annars tröttnar jag.
  Tack Anita!

  Liked by 1 person

  1. Tusen tack Barbro för den kommentaren. Precis vad jag behövde nu när jag sitter här och funderar över syftet med min blogg. Nu fick jag iallafall lite inspiration tillbaka! Det är ju så att det går upp och det går ner men stiltje lär det aldrig bli. Tack!!

   Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star