Dogs!!

Dogs! I know that some of you aren’t interested at all, like me when it comes to sport. But this weekend when we let Fanny run freely without leash for the first time she was exceedingly happy, and so was I!!

I have read so much about letting Basenjis run freely. They completely ignore you and take the opportunity to search for their own adventures. That´s not true, she ran away but not too far without being aware of where we were.There were also exciting meetings with other dogs in Ta Qali National Park.

Suzy was friendly, just trying to scare you with her ugly smile while another dog just laughed. At home  after a fantastic weekend!  She´s now seven months old and I love her so much…

Comments

27 responses to “Dogs!!”

 1. Leya Avatar

  She really looks happy! If there is the opportunity – both dogs and humans love it. To see the four legged friend be happy brings happy smiles to the owner!

  1. Anita Avatar

   So true!!! 🐕 💖

 2. bpz3 Avatar

  Alltså här är jag otroligt positivt förvånad. Att Fanny gillar att skutta/löpa runt utan koppel är ju naturligt som du skriver. Men ofta är det ju så att mindre hundar skäller som galningar när de träffar på större hundar. De vill ju markera revir. Men Fanny verkar inte alls vara på det sättet, utan det ser ut som om hon uppskattar mötet med sina betydligt “större” kusiner. Hur kul som helst. Har du fått tips om att låta henne springa fri på hundkursen eller kom du på det alldeles själs?

  PS. Jag gillade ditt inlägg skarpt trots att jag inte är en hundälskare. Detta beror helt enkelt på att du inte är en “vanlig” bloggare som presenterar sin hund på “vanligt” vis, utan du gör det på ett annorlunda och för mig intressant sätt:-) Kram, du är bäst. Å det har jag ju sagt 1 000 gånger förut;-) DS.

  1. Anita Avatar

   Fanny kan inte skälla, tror Basenji är den enda ras som inte kan det, även om hon inte för den skull är knäpptyst. Eftersom det ursprungligen är en jakthund så behöver de springa fritt, tror alla hundar mår bra av det. Men man måste ha kontroll och kallar man på henne så ska hon komma, oavsett om det finns annat som lockar. Där har jag inte lyckats så bra, ännu. Tusen tack för din långa kommentar Beate!!!!

 3. Manja Mexi Movie Avatar

  Happiness without a leash. <3 Beautiful!

  1. Anita Avatar

   Thank you Manja! 🐕 💖

 4. forresting365 Avatar

  THIS WAS WONDERFUL! And Fanny is an artist!!! Not surprising at all, with the house she’s being raised in! How fun! Cheers!!!! 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you Katy 🐕 💖

 5. Lantlivsbilder Avatar

  Jag gissar att både du, och Fanny lyckas hitta polare ute. Så var det när jag bodde i Stockholm också, men på landet är det annorlunda, där står de flesta hundar i hundgårdar, och kommer bara ut på jakten. Sedan finns det väldigt många, som är hundrädda på landsbygden.
  Svante

  1. Anita Avatar

   Det stämmer, när man har hund så blir det naturligt att prata när man möter andra hundägare. Hundrädda finns det nog både här och där. Tack för din kommentar Svante.

 6. Anki Avatar
  Anki

  Så härliga bilder! Så klart att ni njöt båda två av att hon fick springa lös 🙂 Kul med hundkompisar också!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!

 7. Replicant Core Avatar

  Härliga bilder på vovvar.

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket RC!

 8. ogamotoga Avatar
  ogamotoga

  Så fin hon är och lycklig. 😍

  1. Anita Avatar

   Liksom din Junior 🐕💖🐕

  2. Anita Avatar

   😍 🐕

 9. Minton Avatar

  Lyckliga hundar som leker är underbart. Minton har några kompisar som han älskar och det är stora hundar. Hans favorit är en Irländsk Setter och när dom möts i byn sänker hon huvudet och han ställer sej på bakbenen lägger tassarna runt hennes hals sen pussas dom.
  Fanny är så söt den rasen brukar vara väldigt trevlig.

 10. walkaboutsweden Avatar

  Jag tycker att du är en väldigt insiktsfull hund-och bloggägare. Uppskattas verkligen.
  Många tänker inte på att bloggar (och andra sociala medier-konton) blir väldigt enformiga när man hela tiden publicerar bilder på ett och samma motiv.
  Det gäller allt. Bara bilder på sitt hem, bara mode, bara barn, bara djur o.s.v.
  Jag har ingenting emot något av nämnda motiv, men jag uppskattar balans i flödet. Annars tröttnar jag.
  Tack Anita!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Barbro för den kommentaren. Precis vad jag behövde nu när jag sitter här och funderar över syftet med min blogg. Nu fick jag iallafall lite inspiration tillbaka! Det är ju så att det går upp och det går ner men stiltje lär det aldrig bli. Tack!!

 11. Jag Avatar

  Glada bilder på Fanny i frihet, härligt!

  1. Anita Avatar

   Tack Jag!

 12. mallan Avatar

  Jättefin Fanny! Härliga, fartfyllda bilder på en lycklig hund.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack Mallan!!!

 13. Susanne Avatar

  Så fin hon är. Härliga och glada bilder på Fanny.

  1. Anita Avatar

   Tack Susanne!! Hon är helt underbar 🐕💖🐕

 14. lilahmargaretha Avatar

  Härligt med hundar!❤

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d bloggers like this: