Gallery

Spring Flowers

Just a few scenes from last weekend. All from Ta Qali National Park here in Malta, except the last one.Some trees are blooming now……while most are still bare.

This flower is a bit special, I’ve shown it before but have no idea what it’s called..This yellow one is very common in spring, often seen blooming all over the meadows like a carpet of flowers.Another small and colorful flower and that’s all for today. Now I’ll go for a walk with Fanny… …and today we will walk along this path.

43 thoughts on “Spring Flowers

 1. Avundsjukan är den enda sanna sjukan. Nu är jag avundsjuk på dig, som inte har en enda snöflinga, någonstans, bara blommor, och blad.
  Svante

  Liked by 1 person

 2. Vilken färgkavalkad – igen! Helt underbara vårblommor som skiljer sig en del från sorterna vi har här om man säger så. Minns blomman du skrev att du hade visat förut. Då googlade jag den för att ta reda på vilken “ras” det var. Hade ingen lycka. Tycker du är lite som jag här. Jag fotar blommorna utan ha den blekaste vad det är jag fotar. Helt okej! Vi är estetiker båda två:-)

  PS. Helt rätt gjort med kommentaren och texten! Mejla nästa gång i stället! DS.

  Liked by 1 person

  1. Anki kunde blommans namn, hon är fenomenal när det gäller växter. Förhoppningsvis är du och jag fenomenala på annat 😁😁 …vad det nu kan vara 😁😁 😉

   Like

  1. Känns nästan som om våren tog över innan vintern ens hade börjat här på ön 😃 Nej, körsbärsträd har vi inte här men Mandelträden blommar för fullt. Vet inte vad för blommor det är i trädet jag fotograferade.

   Like

 3. Men Åh…. Jag längtar ju efter våren och ännu mer gör jag det nu. Vi har pratat här på jobbet inatt om hur less dom flesta av oss är på denna långa vargavinter. Det känns verkligen som att det räcker nu. Termometern visar -16, känns som -25!!! Alltså… Nu är det inte kul längre. Får njuta av dina ljuva bilder så länge 🙂

  Like

 4. Underbara vårblommor … underbara foton! Den blå du undrade över är gurkört … googla på den får du se. Odlas som prydnad här i Sverige … och blommorna går att äta 🙂

  Liked by 1 person

  1. Tack!! Du är helt fantastiskt, Gurkört låter ju bekant men blomman kändes helt främmande som om jag aldrig sett den förr. Det växer mängder av dem här nu och jag tycker de är vackra. Intressant att de går att äta, undrar hur de smakar, ska kanske testa nästa gång vi är i Ta Qali parken 😁

   Liked by 1 person

 5. LOVELY!!! Everything here is just waking up as well! We are like children in the yard, my man and I, calling to one another excitedly when we spot some new flower or plant that’s just reappearing. It’s so fun, isn’t it?!!! And I could be wrong, but the blue flower looks like borage to me. Sending huge hugs and have a beautiful walk!!! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Very fun and absolutely WONDERFUL!!! It’s like when nature awakes to life, we do the same!! 🌸🌸And you’re right, the blue flower is a Borage, called Gurkört in Swedish. I didn’t know but learned from you and other amazing friends in this fantastic world of bloggers. Thanks for the hugs, sending them back but keep them in my heart! 🤗

   Liked by 1 person

   1. I’m not sure if Your other friends told You this, but borage has amazing healing properties and is edible! It tastes mildly like cucumber! I grow it sometimes and the entire plant (leaves and flowers) are edible. It’s interesting! And best of all…bees LOVE it!!! 🙂 I keep Your hugs in my heart as well! That’s the sweetest thing I’ve heard all day! Thank You!!! 🙂

    Liked by 1 person

 6. Ajabaja, Anita, jag har skrivit till dig tidigare att blomman hette gurkört och tipsade om att frysa in dem i iskuber, haha!
  Den kallas också hjulkrona. Jättefina vårväxtbilder, man kanske skulle fara iväg och möta våren någonstans…

  Liked by 1 person

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s