Future

This week, Frank invites us to share one or more photos that makes us think about the future.Yesterday, we were hiking for three hours in the Majjistral National Park where nature is stunning. The sea, the huge rocks in different shapes, all wild flowers and the swirling footpaths gives a feeling of being truly in the middle of nature. That we totally went lost is another story…Nature is both delicate and strong. As long as we let nature take care of itself, it will also survive…

One of many threats to the future of our nature is plastic. In the deep oceans, as well as on land.What every generation teaches to the next……will be the result of our future. And I strongly believe in the future.Photo Challenge by Frank / Dutch Goes the Photo’s / Theme: Future

21 replies to “Future

 1. Framtiden är viktig. Vad vi har med oss bakåt, är minnen, men vi lever här och nu. Titta på barnet! Titta på husdjuret!
  Kram, Gerd <3

  1. Vi lever här och nu, så sant. Vad som väntar runt hörnet är ett oskrivet bland som vi dock kan påverka, så länge vilja och förståelse finns. Tack för besök och kommentar finaste Gerd 💖

 2. Beautiful. And yes…I believe in the future as well. I believe we can learn. I really do. What a lovely hike!!! Ahhhh. Thank You and Cheers!!! 💖😊🐬

 3. Skymtar Fanny i andra bilden. Hon var aningen före er och väntar tålmodigt på er att hinna ikapp;-) Att gå vilse där har jag full förståelse för, speciellt då jag har ett obefintligt lokalsinne. Tur att min man alltid har en kompass med sig. Han förstår sig på den också, vilket jag inte gör;-)
  Sedan var det det där med att skräpa ner i naturen. Förstår inte hur folk är funtat faktiskt. Jag menar om man orkar bära med sig till exempel fulla petflaskor, så borde man väl orka bära tillbaka tomma sådana. Alternativt stoppa skräpet i en papperskorg. Sorgligt! En dyster framtid på den fronten!
  Men som tur är avslutar du med världens bästa leende. Den tjejen är helt klart ett framtidshopp. Hon ska ju betala våra pensioner sedan;-)
  Tack för ett toppen inlägg!

  1. Fanny var den som hade mest energi efter våra tre timmars kämpande i värmen. En kompass hade hjälpt föga då de smala slingriga stigarna plötsligt bara tog slut och det som återstod var ett snårigt, vasst och stenigt landskap med höga stup ner mot havet. Hahaa… det var en fantastisk upplevelse, lite svår att få ihop ett inlägg om men ett härligt minne 😁

 4. En fantastisk bild på det äldre paret. Länken mellan generationerna, med barnet som ler, så vackert. Skräpet kan jag knappt titta på, det är plågsamt att se allt som tinar fram just nu. Bilden med axen kompenserar, naturens skönhet fångad så skickligt av dig. Fint inlägg.

   1. Hur är det med skräp i naturen och på stränderna hos er? Jag var ju på Malta som ung och då var det ett stort problem, skärp överallt. Men några eldsjälar jobbade för att folk skulle bli medvetna, hade kampanjer o.dyl. Kan tro att det är annorlunda nu, även om det skärpas ner lite här och där? Hos oss är det när snön tinar som det är som värst, innan kommunen har städat upp.

    1. Det har blivit betydligt bättre sen vi flyttade hit men önskvärt vore att det var bättre ändå. De senaste åren har man iallafall infört regler för återvinning och det fungerar bra, så länge man följer reglerna. Här ställer vi ut våra sopor på gatan mellan vissa tider, hushållssopor 4 ggr i veckan och papper/plast/konservburkar etc. 2 ggr i veckan. I naturen kan man hitta rester från pick nic och annat men det är faktiskt inte så mycket. Det skräp som ligger på klipporna har oftasts spolats upp med vågorna, liksom allmän nedskräpning på gator och torg, där tycker jag renhållningen gör ett bra jobb.

 5. Underbara bilder Anita! En härlig vy med klipporna och havet i bakgrunden … och Fanny som går där …:) Så fina bilder allihop. men visst är det otroligt hur mycket skräp det finns – och det verkar inte vara stor skillnad hos dig eller här hemma.
  Trots allt så känner jag en nyfiken framtidstro…

  1. Tack Anki! Skräp är ett gissel och plast är ett hot. Idag hamnar allt som går här hemma till återvinning. Förhoppningsvis för jag vet ju faktiskt inte riktigt vad de gör med våra säckar som vi ställer ut på gatan enligt angivna tider 😕

 6. Så underbart illustrerad vad du hade att säga om framtiden. Fantastiska bilder allihopa! Du har så rätt med “What every generation teaches to the next”

 7. Alltid lika spännande att se vad framtiden har i sitt sköte. Tyvärr går nedskräpning i människans fotspår.
  Ljuvliga generationsbilder och så härliga promenadvägar Fanny har.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star