White Beauty

“The ugly Duckling”, (Den fula ankungen) is a fairy tale from 1853 written by H.C. Andersen and it’s about a young duck bird that is teased for its ugliness, but then grows up to a beautiful white swan.  The story is a fable, where animals represent humans. A handsome look or a beautiful face is of great importance to many people. It really doesn’t matter how we look from the outside since real beauty is the light that shines from our soul. This Swan is unaware of its beauty which makes it even more beautiful.

38 replies to “White Beauty

  1. Thank you Pepix!! I´m glad you liked the first one. I planned to post only that picture as “Guess what” but realized it would be too easy to guess.

   1. It’s always easy, when you know what it is. I don’t know if I would have guessed it at first sight 🙂 By the way, I wanted to say “The black background makes a wonderful contrast!” 😉

   1. Knölsvanen du visar, är mer sällskaplig, än Sångsvanen. Det är nog därför Knölsvanen finns i dammar, och sjöar nära bebyggelse.
    Svante

 1. Alltså dina bilder är mera än “beautiful” som vanligt. Å visst är svanar majestätiska, men vacker vet jag inte om dom är. Tycker kanske det på grund av att jag en gång blev attackerad av en väldigt aggressiv svan. Efter det håller jag behörigt avstånd kan jag säga.
  Men som sagt dina foton är som vanligt enastående:-)

  1. Tycker de är väldigt vackra men kanske majestätiska är en bättre beskrivning, det låter värdigt en vacker svan 😉

 2. Swans are so graceful, and I love the pictures! I agree with Pepix, it might seem like an easy guess when you already know what it is; I, for one, am glad you posted all the pictures. 🙂

 3. Snyggt!
  Innan jag hade scrollat ned undrade jag vad den första bilden föreställde. Kul bild!
  Nu har vi 30° i Göteborg. Är det lika varmt i Malta?

  /Skvitt

   1. Nu‽
    Har ni inte haft det varmt länge? Hos oss var det vinter ända till för en månad sen då det plötsligt blev en hel veckas vår och sen sommar! Otroligt vad det slog om snabbt från extremt kallt till extremt varmt! Nu är det fööör varmt, så jag håller mig inomhus.

    Ha en fin helg!
    /Skvitt

    1. Här på Malta har vi haft 15-20 grader hela “vintern” och det är först de senaste dagarna som det blivit varmare. Juni-augusti regnar det i princip aldrig och temperaturen ligger runt 30-35 på dagarna medan kvällarna är ljuvligt ljumma. Håller med om att det slog om från vinter till sommar otroligt snabbt därhemma och jag är lite nyfiken på hur sommaren kommer att fortskrida där uppe i norr. Naturen behöver vatten och jag gissar att du inte är ensam om att hålla dig inomhus. Själv älskar jag värme och havet ligger inom gångavstånd så det är bara att hoppa i och svalka sig i medelhavets klara nu 21 gradiga vatten 😃 ☀️🐬
     Ha en fin helg du också!!!!

     1. Tack för det!
      Du har det bra i Malta, förstår jag.
      Det kom mycket snö i vinter i hela landet, men den senaste torkan (också i hela landet) har nu lett till att vissa kommuner har infört bevattningsförbud och fler blir det säkert.

      Vi får väl se hur resten av sommaren blir. Må gott!
      /Skvitt

 4. Jag bara älskar synen av svanar som dyker efter mat, det blir så komisk effekt, även andra fåglar förstås, men den vita kroppen märks lite extra. Vackert med svanens få färger mot en svart bakgrund. Jättefina närbilder där man ser knölen tydligt!

  1. Tusen tack “Jag”! Ligger väldigt mycket efter med svar på kommentarer och besök hos andra just nu. Lite rörigt här just nu, både i min hjärna och i vår lägenhet.

    1. R som i rivning! Har klippt ner alla våra vackra blommor på terrassen, grävt upp minst 30 säckar jord, trappan från vår lägenhet upp till vårt lilla kontor/atelje´ på taket är borta, på onsdag kommer de och river allt på vårt tak, hålet i vår lägenhet ska täckas… Nej, ingen renovering, snarare demolering 😞

     1. Så otroligt trist! Har sett att du antytt att det ligger en schism bakom, men vet inget mer. Måste vara förfärligt att behöva bli av med den trädgård ni har njutit så av och den plats där du hittat så många fotomotiv. Varm tröstekram.

      1. Tack snälla “Jag”. Det har faktiskt varit jättejobbigt men har hunnit smälta det mesta nu så det känns bättre. Nu har vi flyttat kontoret till matrummet och imorgon kommer de och river allt på vårt tak. Därefter ska vi försöka göra det så fint vi kan däruppe, utan några konstruktioner men med krukor, möbler och annat som inte sitter fast. Sen ska vi sälja.

 5. So true. I love the story of the ugly duckling. It’s an important one. These pictures are so sweet! And the first one is really cool!!! It’s hard to tell what You’re looking at with the first glance….but it’s so peaceful! And then…voila!!! I understood! Thank You, Anita! Huge hugs!!! ❤️😊🐬☀️🌸!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star