In a World of Colors

In this weeks photo challenge, Frank like us to share some insights into “Our World”.
How we see it or something that can catch your eyes or someone else’s eyes.The colors of these traditional fishing boats are usually painted in bright colors while the bow has a pair of eyes. These Luzzus have existed since ancient times and is often considered as a symbol of Malta.I can’t imagine living in a world without being surrounded by colors.

Imagine if Our World only could be seen in different shades of grey. Colors are part of our lives and we need to add more bright and vivid colors into Our World. These boats represent few colors but colors are everywhere. Look around, it will make our existence more joyous, fulfilled and full of positive adventures. Let’s paint Our World in a variety of colors. Tuesday Photo Challenge – Our World

Comments

27 responses to “In a World of Colors”

 1. Lantlivsbilder Avatar

  Sådär nu har strömmen kommit åter ett tag, hoppas den får stanna tills imorgon, utan avbrott. Då ska de stänga av för reparation av ledningar, och när den kommer åter efter den reparationen ska nya routern installeras.
  Svante

 2. Susanne Avatar

  Färger, älskade färger. Så härligt för vårt välbefinnande. Men som dottern med sambo säger, som alltid går klädda i svart och olika nyanser av grått… – svart är också en färg 😉 Det är intressant att tänka lite djupare kring färger och dess betydelse.
  Underbara härliga bilder som vanligt!! Just dina färger skulle jag behöva idag när jag vakat av efter 2 nätter, när himlen är tungt mörkgrå och stormen viner kring husknuten. Just idag njuter jag extra mycket av dina fina glada bilder!! 🙂 Tack för att du visar oss det fina!

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för din fina kommentar Susanne!!

 3. Kristallina Avatar

  Vi behöver verkligen färger för att må bra och jag älskar dina bilder med maltafärger. Smart att visa samma bilder i svartvitt. Härliga, glada bilder!

  1. Anita Avatar

   Tack Kristallina!!

 4. exploringcolour Avatar

  The colourful boats with their colourful reflections are amazing Anita!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly Liz!!

 5. defyingexists Avatar

  Beautiful colors

  1. Anita Avatar

   Thank You!🌼🌼

 6. PEPIX Avatar

  Yes the world is much more beautiful with colours! Wonderful pictures!

  1. Anita Avatar

   Thank you Pepix! Yes, colors are essential in our daily lives. 🌸 🌸

 7. Manja Mexi Movie Avatar

  These are beautiful, and I mean the ones in colour. 🙂 But it’s great that you show us what the world would be like without them. I sometimes think that all those photographers who only shoot in black and white and deem colour photography as somehow less worthy must be proper masochists. I know I’d love Malta for its colours alone. And then there is the architecture! And the climate! And on and on. A great post!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Manja for your comment. Highly appreciated to read about your thoughts.🌼🌼 Welcome to Malta 😀

 8. Steve Avatar

  Jag blir glad varje gång jag ser dessa underbara maltesiska båtar. Luzzu, där fick jag lära mig nåt nytt igen.

  1. Anita Avatar

   Att kunna förmedla lite glädje känns väldigt gllädjefyllt. Luzzu har jag nämnt tidigare men inte lätt att minnas. Tack för dina rader Steve!

 9. claesbilder Avatar

  De är så läckra de där båtarna. Gillar ditt val av utsnitt som lyfter fram båtarnas linjer. Föredrar färgbilderna, men tycker att den översta även är väldigt bra i svartvitt.

  1. Anita Avatar

   Tack Claes. Tycker det är svårt att få till svartvita bilder men den du nämner medger jag att jag var ganska nöjd med. 😊 De övriga bara flyter ihop i en massa nyanser av grått. De som behärskar s/v kan verkligen skapa effektfulla bilder och det överlåter jag till dem 😀

 10. Jag Avatar

  De här båtarna ska helt klart ses i färg, det är en del av deras karaktär. Jag älskar de färggranna speglingarna i flera av bilderna, vattnet suddar ut konturer och skapar om. Jätteglada och fina bilder! Men ibland är sv/vita bilder det som bäst tar fram uttrycket man är ute efter. Världen vill jag inte ha i svartvitt dock.

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar Du! Håller med om att i vissa fall gör sig en bild bättre i svartvitt, en konst jag inte själv behärskar.

 11. evacarolasvensson Avatar

  Så läckra dessa båtar även i svart/vitt. Men jag föredrar nog färg bilderna ändå.

  1. Anita Avatar

   Jag är inte bra på att skapa effektfulla bilder i svartvitt men det var lite kul att jämföra. Tack för din kommentar Eva!

 12. bpz3 Avatar

  Det finns nog inget annat land i världen som har sådana färgglada båtar med ögon, speciellt inte så fint underhållna och målade med kärlek – med bara en vanlig pensel som redskap.
  Å du har så rätt med det du säger om färg. Jag älskar färg och skulle aldrig se svart och grått som färger. Det bevisar du med dina svart-vita bilder. Svart och grått associeras ju ofta med “äldre” personer. Om man tittar sig omkring så stämmer det nog. Men på senare år har jag märkt att antalet kvinnor och även män vågar mera färgglada kläder. Så nu är jag inte ensam längre;-)

 13. […] post in Anita’s Images shares the colors of her world, which are beautiful indeed, as we look at the port of […]

 14. Hammad Rais Avatar

  Such an amazing set of eye soothing colors these are. Very nice captures 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you for your kind comment Hammad!

 15. annicaaktiv Avatar

  Så vackert i både färg och svartvitt! 🙂

  1. Anita Avatar

   Med risk för upprepning, tack snälla 😀

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d