In a World of Colors

In this weeks photo challenge, Frank like us to share some insights into “Our World”.
How we see it or something that can catch your eyes or someone else’s eyes.The colors of these traditional fishing boats are usually painted in bright colors while the bow has a pair of eyes. These Luzzus have existed since ancient times and is often considered as a symbol of Malta.I can’t imagine living in a world without being surrounded by colors.

Imagine if Our World only could be seen in different shades of grey. Colors are part of our lives and we need to add more bright and vivid colors into Our World. These boats represent few colors but colors are everywhere. Look around, it will make our existence more joyous, fulfilled and full of positive adventures. Let’s paint Our World in a variety of colors. Tuesday Photo Challenge – Our World

27 replies to “In a World of Colors

 1. Sådär nu har strömmen kommit åter ett tag, hoppas den får stanna tills imorgon, utan avbrott. Då ska de stänga av för reparation av ledningar, och när den kommer åter efter den reparationen ska nya routern installeras.
  Svante

  Like

 2. Färger, älskade färger. Så härligt för vårt välbefinnande. Men som dottern med sambo säger, som alltid går klädda i svart och olika nyanser av grått… – svart är också en färg 😉 Det är intressant att tänka lite djupare kring färger och dess betydelse.
  Underbara härliga bilder som vanligt!! Just dina färger skulle jag behöva idag när jag vakat av efter 2 nätter, när himlen är tungt mörkgrå och stormen viner kring husknuten. Just idag njuter jag extra mycket av dina fina glada bilder!! 🙂 Tack för att du visar oss det fina!

  Liked by 1 person

 3. These are beautiful, and I mean the ones in colour. 🙂 But it’s great that you show us what the world would be like without them. I sometimes think that all those photographers who only shoot in black and white and deem colour photography as somehow less worthy must be proper masochists. I know I’d love Malta for its colours alone. And then there is the architecture! And the climate! And on and on. A great post!

  Liked by 1 person

  1. Tack Claes. Tycker det är svårt att få till svartvita bilder men den du nämner medger jag att jag var ganska nöjd med. 😊 De övriga bara flyter ihop i en massa nyanser av grått. De som behärskar s/v kan verkligen skapa effektfulla bilder och det överlåter jag till dem 😀

   Liked by 1 person

 4. De här båtarna ska helt klart ses i färg, det är en del av deras karaktär. Jag älskar de färggranna speglingarna i flera av bilderna, vattnet suddar ut konturer och skapar om. Jätteglada och fina bilder! Men ibland är sv/vita bilder det som bäst tar fram uttrycket man är ute efter. Världen vill jag inte ha i svartvitt dock.

  Like

 5. Det finns nog inget annat land i världen som har sådana färgglada båtar med ögon, speciellt inte så fint underhållna och målade med kärlek – med bara en vanlig pensel som redskap.
  Å du har så rätt med det du säger om färg. Jag älskar färg och skulle aldrig se svart och grått som färger. Det bevisar du med dina svart-vita bilder. Svart och grått associeras ju ofta med “äldre” personer. Om man tittar sig omkring så stämmer det nog. Men på senare år har jag märkt att antalet kvinnor och även män vågar mera färgglada kläder. Så nu är jag inte ensam längre;-)

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star