In search of Autumn

When the prickly pear cactus fruit are ready to eat, it’s autumn. This delicious fruit has a sweet, melon-like aroma and grows wild throughout Malta and Gozo. Tasty and said to be healthy but with a prickly skin. This giant flower, like the other images in this post were chosen for their colors, to give a sense of autumn. First of October and yet few signs of autumn while the temperature slowly drops, today we have 28 degrees. Did you know that Malta enjoy around 3,000 hours of sunshine per year, one of the highest rates in Europe!

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.”
Albert Camus

37 replies to “In search of Autumn

 1. The giant flower looks like something I’ve seen growing in the glasshouse at Dunedin Botanic Garden. They look like big floppy handkerchiefs! Will have to check the leaves next time I’m there and see if the leaves are like those in your photo! – Liz from NZ

  1. It would be fun if the leaves are the same. This one was taken in a Garden shop here in Malta but I forgot to ask what is was. Thank you Liz for your comment!

    1. Thank you both and thanks for the link! I’m so glad that you tried to find out what kind of flower it was. Much appreciated 💕

 2. Kaktusfrukter har jag sett i affärerna för några dagar sedan. Den där jätteblomman är otroligt vacker. Här finns inte de fina höstfärgerna än men den som väntar på något gott…. Ljuvliga bilder!

  1. Undrar om kaktusfrukten smakar lika här som där och om de är dyra. Här är det ju bara att plocka men alla taggar har gjort att jag ibland köpt hos grönsakshandlaren istället. Utan taggar 😉 Tack för fin kommentar Kristallina!

 3. Härligt färggranna frukter och blommor och vackra klara foton där den nedersta faktiskt andas lit höst. Jag blev nyfiken på den stora lila blomman, Såg de hjärtformade bladen och tänkte att det måste vara en släkting till piprankan som växer vid min tappa. Och mycket riktigt, det är en pipranka, förmodligen en Aristolochia grandiflora. Piprankor hos oss får små försynta pipor så det var lite svårt att tro att de skulle vara släkt. Roligt!

 4. Oj vilken färgexplosion du bjuder oss på. Fantastiskt vackert! Spännande med kaktusfrukten men hur gör man med alla taggarna? Läste här ovan att dom finns att köpa i butikerna… Låter spännande. Ska försöka komma ihåg att kika när jag är och handlar nästa gång. Njut av vacker höst och trevlig helg önskar jag dig 🙂

  1. Kaktusfrukten växer ju vilt här så det är bara att plocka men då måste man ha handskar för att undgå alla små taggar. Brukar köpa istället för att slippa taggarna, de kostar inte mycket och är goda men inte särskilt söta. Kul om du hittar dem i någon butik så du får testa själv. Trevlig helg.. igen 😉

 5. these photos are absolutely astonishing. I am a amateur photographer and blogger. you’re photos inspire me to keep taking pictures even during the fall!

  1. Thank you so much for your kind comment Jordy. I’m also an amateur when it comes to photography, but I’m happy if my pictures can give you some inspiration.
   I couldn’t find your site via snapvadershortysphotography.wordpress.com

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star