Gallery

Same blue sky…

Back in Malta, back to my longed-for Fanny and back to the fantastic world of bloggers. I’ve been in Andalusia, Spain, a lovely place. Same blue sky here as there but in other ways, so totally different.White houses everywhere and many narrow alleys to find in the small town of Frigiliana.A menu in both Spanish and English is perfect if you can’t speak Spanish and I don’t, yet.I love the atmosphere……and I love the colors!!

42 thoughts on “Same blue sky…

 1. Oj! Här händer det stora saker. Vad spännande med flytt! Jag blev nyfiken och kollade upp platsen ni funderar på (har bestämt er för, kanske?) och den ligger lika långt öster om Málaga som våra vänner bor västerut från den staden. Väldigt vackra bilder du tagit med härliga färger. Det ser verkligen lockade ut. Ser fram emot att få veta mer om era planer. Kram från ett iskallt Sverige.

  Like

  1. Tusen tack för både besök och kommentar Annette!! 💗 Vi har så gott som bestämt oss för Almunecar. “Byn” är lagom stor, inte så turistig och ligger dessutom i Costa Tropical som lär ha det bästa klimatet utmed kusten. Ser verkligen fram emot att lämna Malta och börja om på nytt.
   Hoppas våren kommer på riktigt snart därhemma i Sverige, april brukar ju vara lite hit och dit när det gäller vädret. Önskar dig en riktigt fin helg, trots kylan.

   Liked by 1 person

   1. Vilket äventyr, så kul! Och jag vill jättegärna att du hör av dig när du kommer till Sverige, det vore så roligt att ses igen! Jag är säker på att vi är flera som vill ses då, jag träffade Mia och Anni nyss, och jag är helt säker på att de också vill träffas, hoppas på Beate också.

    Liked by 1 person

    1. Skulle verkligen vara roligt om vi kunde ses igen! Mia och Beate känns det som att det var väldigt längesen jag träffade och Anni har jag aldrig träffat. Har bara tre dagar men kanske går det att pussla ihop.

     Liked by 1 person

 2. Så spännande med flytten! Mina föräldrar hade hus i Spanien i många år och vi var ofta där på somrarna. Almuñécar känns bekant, kanske passerade vi där när vi åkte till/från Alhambra. Det mesta känns bekant utom de färggranna målningarna. Jättepigga och fina bilder!

  Like

  1. Tack Jag!! Ja, det känns verkligen spännande att vi bestämt oss för att lämna Malta efter nitton år. Har egentligen aldrig tidigare tänkt på Spanien som ett alternativ men efter vårt korta besök så känns det helt rätt. Plus för Fanny som bara behöver flyga en kort sträcka och hon kommer att trivas i värmen och miljön. Det är ganska precis 20 år sen jag var i Spanien och besökte bl.a Alhambra. Minns att jag föll för den lilla staden Nerja där vi nu hyrde en lägenhet, men som sagt, det blir troligtvis Almuñécar som har vissa fördelar.

   Like

  1. Thank you so much for your lovely comment Manja. Yes, we are moving and it feels very exciting, but we have to arrange a lot before we can leave, hopefully by August.
   Warm hugs from me and Fanny to you and your beautiful Bestia 🐾🐾🐕 💖

   Liked by 1 person

 3. Så ni har bestämt er! Stort GRATTIS till ert beslut. Era år i Malta har ju varit fantastiska – bortsett från en av era grannar, hundförbud och terrassombyggnad. Men dags att byta land alltså. Har faktiskt aldrig varit i trakterna av Malaga, men följer en svensk bloggare om bor i Andalusien.
  Almuñécar är ju inte långt ifrån Nerja, där det finns någon slags svensk koloni som jag har förstått det.

  Tycker ni är både modiga och inte så lite äventyrliga att flytta till ett annat land efter så många år på Malta. Har ni vuxit ifrån den “lilla” ön eller…

  Öskar dig och din man all lycka i världen i Spanien. När går flytten?

  Like

  1. Tack snälla Beate!!! Ja, vi har nog vuxit ur Malta fast jag har faktiskt inte tänkt tanken på Spanien tidigare. Var där för ganska så precis 20 år sen och älskade den lilla staden Nerja. Det var också där vi bodde nu när vi åkte utmed kusten för att utforska området. Upptäckte Almuñécar som har sina fördelar mot Nerja.
   När flytten blir av vet jag inte, kan ta månader, kan också gå snabbt vilket vi hoppas på. Känns väldigt spännande och förväntningarna är stora. Enda nackdelen är språket, kan ju inte spanska!!!
   Kommer förresten till Stockholm i slutet av maj, kanske kan vi ses. Kram från Malta!!!

   Like

  1. Thank you Ranjit for your kind comment. Yes, Malta is well worth visiting, and so are Spain from where these images were taken. 😊

   Like

 4. WOW! Så spännande – vilka tuffingar ni är! Det ska bli spännande att se hur ni kommer att bo 🙂
  Härliga bilder – ser färgglatt ut!

  Like

  1. Känns väldigt spännande och något jag verkligen ser fram emot. Har inte haft en tanke på Spanien som ett alternativ tidigare men nu känns det självklart, Fanny kan ju följa med 😀 Tack för din kommentar Anki!!

   Liked by 1 person

 5. Känns bra förstås att ha bestämt nästa anhalt. Fantastiska bilder du tagit, dom lockar onekligen. Almuñécar kollade jag förstås upp och ser att det inte ligger så långt från Nerja som D och jag besökte 2005. En av våra två utlandsresor efter min stroke. Lycka till med de fortsatta flyttplanerna.
  PS Fanny gör sig bra på bild, som alltid.

  Like

  1. Tack så jättemycket Steve. Det var 20 år sen jag besökte Spanien och den fina lilla staden Nerja. Tyckte mycket om den och det var också där vi bodde nu. Almuñécar är också en mysig liten stad med vissa fördelar mot Nerja så förmodligen blir det där vi kommer att bo. Framtiden får utvisa..

   Like

  1. Tror Fanny kommer stormtrivas!! Lade märke till att var och varannan människa verkar ha hund i Spanien. Det är ett gott tecken på att det finns parker och stränder där hon kan springa fritt. Hon fyller 2 i juli, stora damen och innan dess tror jag inte vi hinner med en flytt.
   Kram och hoppas på en skön helg för dig och Minton!

   Liked by 1 person

 6. Så spännande att ni ska flytta. Man säger väl: allt har sin tid. Nytt hem, nytt land, nytt språk. Kul att lära sig ett nytt språk och det går bäst och ganska fort när man bor i det landet. Fråga mig, jag vet 😀
  Du har rätt, så annorlunda med de vita husen men färg finns ändå. Älskar den där väggen och regnbågstrappan.
  Lycka till med försäljningen av era lägenheter!

  Liked by 1 person

 7. Ville kommentera din “Flower of the day”, men hittar ingen kommentarsknapp. Kolla! Blomman är vacker och formen av blommorna påminner en aning om dom på vår Twister (japp, blomman heter så), fast de är bara röda.

  Liked by 1 person

  1. Oj, tack för att du uppmärksammade mig och tack för dina rader. Vet inte heller vad det är för blomma och inte heller vad Twister är, är usel på blommor och bin 😉

   Like

 8. Då kommenterar jag “Dagens färg” här igen, men hoppas såklart att du hittar felet. Såg bilden och – typiskt jag – så såg jag den “moderna” dosan/lådan först. Skrattade en aning och tyckte “finn ett fel” var en lämplig uppgift här. Snacka om kulturkrock i den bilden, som annars är en höjdare, som vanligt alltså:-)

  Like

Thanks for stopping by. Your feedback is valuable

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s