Same blue sky…

Back in Malta, back to my longed-for Fanny and back to the fantastic world of bloggers. I’ve been in Andalusia, Spain, a lovely place. Same blue sky here as there but in other ways, so totally different.White houses everywhere and many narrow alleys to find in the small town of Frigiliana.A menu in both Spanish and English is perfect if you can’t speak Spanish and I don’t, yet.I love the atmosphere……and I love the colors!!

Comments

42 responses to “Same blue sky…”

 1. annettejuhlin Avatar

  Oj! Här händer det stora saker. Vad spännande med flytt! Jag blev nyfiken och kollade upp platsen ni funderar på (har bestämt er för, kanske?) och den ligger lika långt öster om Málaga som våra vänner bor västerut från den staden. Väldigt vackra bilder du tagit med härliga färger. Det ser verkligen lockade ut. Ser fram emot att få veta mer om era planer. Kram från ett iskallt Sverige.

  1. Anita Avatar

   Tusen tack för både besök och kommentar Annette!! 💗 Vi har så gott som bestämt oss för Almunecar. “Byn” är lagom stor, inte så turistig och ligger dessutom i Costa Tropical som lär ha det bästa klimatet utmed kusten. Ser verkligen fram emot att lämna Malta och börja om på nytt.
   Hoppas våren kommer på riktigt snart därhemma i Sverige, april brukar ju vara lite hit och dit när det gäller vädret. Önskar dig en riktigt fin helg, trots kylan.

   1. annettejuhlin Avatar

    Vilket äventyr, så kul! Och jag vill jättegärna att du hör av dig när du kommer till Sverige, det vore så roligt att ses igen! Jag är säker på att vi är flera som vill ses då, jag träffade Mia och Anni nyss, och jag är helt säker på att de också vill träffas, hoppas på Beate också.

    1. Anita Avatar

     Skulle verkligen vara roligt om vi kunde ses igen! Mia och Beate känns det som att det var väldigt längesen jag träffade och Anni har jag aldrig träffat. Har bara tre dagar men kanske går det att pussla ihop.

     1. annettejuhlin Avatar

      Ja det gör vi! Hoppas!

 2. Jag Avatar

  Så spännande med flytten! Mina föräldrar hade hus i Spanien i många år och vi var ofta där på somrarna. Almuñécar känns bekant, kanske passerade vi där när vi åkte till/från Alhambra. Det mesta känns bekant utom de färggranna målningarna. Jättepigga och fina bilder!

  1. Anita Avatar

   Tack Jag!! Ja, det känns verkligen spännande att vi bestämt oss för att lämna Malta efter nitton år. Har egentligen aldrig tidigare tänkt på Spanien som ett alternativ men efter vårt korta besök så känns det helt rätt. Plus för Fanny som bara behöver flyga en kort sträcka och hon kommer att trivas i värmen och miljön. Det är ganska precis 20 år sen jag var i Spanien och besökte bl.a Alhambra. Minns att jag föll för den lilla staden Nerja där vi nu hyrde en lägenhet, men som sagt, det blir troligtvis Almuñécar som har vissa fördelar.

 3. Manja Mexi Movie Avatar

  Ohh! You are moving from Malta to Spain? These photos look amazing! 😮 Truly a similar feel than your photos from Malta. Greetings to Fanny from my bestia. 🙂

  1. Anita Avatar

   Thank you so much for your lovely comment Manja. Yes, we are moving and it feels very exciting, but we have to arrange a lot before we can leave, hopefully by August.
   Warm hugs from me and Fanny to you and your beautiful Bestia 🐾🐾🐕 💖

 4. bpz3 Avatar

  Så ni har bestämt er! Stort GRATTIS till ert beslut. Era år i Malta har ju varit fantastiska – bortsett från en av era grannar, hundförbud och terrassombyggnad. Men dags att byta land alltså. Har faktiskt aldrig varit i trakterna av Malaga, men följer en svensk bloggare om bor i Andalusien.
  Almuñécar är ju inte långt ifrån Nerja, där det finns någon slags svensk koloni som jag har förstått det.

  Tycker ni är både modiga och inte så lite äventyrliga att flytta till ett annat land efter så många år på Malta. Har ni vuxit ifrån den “lilla” ön eller…

  Öskar dig och din man all lycka i världen i Spanien. När går flytten?

  1. Anita Avatar

   Tack snälla Beate!!! Ja, vi har nog vuxit ur Malta fast jag har faktiskt inte tänkt tanken på Spanien tidigare. Var där för ganska så precis 20 år sen och älskade den lilla staden Nerja. Det var också där vi bodde nu när vi åkte utmed kusten för att utforska området. Upptäckte Almuñécar som har sina fördelar mot Nerja.
   När flytten blir av vet jag inte, kan ta månader, kan också gå snabbt vilket vi hoppas på. Känns väldigt spännande och förväntningarna är stora. Enda nackdelen är språket, kan ju inte spanska!!!
   Kommer förresten till Stockholm i slutet av maj, kanske kan vi ses. Kram från Malta!!!

 5. devendra bhardwaj Avatar

  you have a great collection of great images, Thanks for sharing these.
  With Regard
  Devendra

  1. Anita Avatar

   Thank you very much for your kind comment Devendra!!

 6. Blogs-R-Us Avatar

  Malta is amazing. These photos do depict the culture and geography of the region in a summarized fashion. Will visit one day…!!

  1. Anita Avatar

   Thank you Ranjit for your kind comment. Yes, Malta is well worth visiting, and so are Spain from where these images were taken. 😊

   1. Blogs-R-Us Avatar

    Spain it is… 🙂

   2. Blogs-R-Us Avatar

    Anita, I have added two new posts on Science of Photography. Take a look and tell me if you like it. I will be adding more post to that series.

    1. Anita Avatar

     I think it’s great and looking forward to following your series.

     1. Blogs-R-Us Avatar

      Thanks. A pressure on me now 🙂

      1. Anita Avatar

       😁

 7. Anki Avatar

  WOW! Så spännande – vilka tuffingar ni är! Det ska bli spännande att se hur ni kommer att bo 🙂
  Härliga bilder – ser färgglatt ut!

  1. Anita Avatar

   Känns väldigt spännande och något jag verkligen ser fram emot. Har inte haft en tanke på Spanien som ett alternativ tidigare men nu känns det självklart, Fanny kan ju följa med 😀 Tack för din kommentar Anki!!

 8. walkaboutsweden Avatar

  Tack för härlig färgterapi från Spanien!

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar Barbro!

 9. Steve Avatar

  Känns bra förstås att ha bestämt nästa anhalt. Fantastiska bilder du tagit, dom lockar onekligen. Almuñécar kollade jag förstås upp och ser att det inte ligger så långt från Nerja som D och jag besökte 2005. En av våra två utlandsresor efter min stroke. Lycka till med de fortsatta flyttplanerna.
  PS Fanny gör sig bra på bild, som alltid.

  1. Anita Avatar

   Tack så jättemycket Steve. Det var 20 år sen jag besökte Spanien och den fina lilla staden Nerja. Tyckte mycket om den och det var också där vi bodde nu. Almuñécar är också en mysig liten stad med vissa fördelar mot Nerja så förmodligen blir det där vi kommer att bo. Framtiden får utvisa..

 10. Minton Avatar

  Så underbara färger och den blå himlen. Hoppas Fanny gillar att flytta och trivs i nya landet.

  1. Anita Avatar

   Tror Fanny kommer stormtrivas!! Lade märke till att var och varannan människa verkar ha hund i Spanien. Det är ett gott tecken på att det finns parker och stränder där hon kan springa fritt. Hon fyller 2 i juli, stora damen och innan dess tror jag inte vi hinner med en flytt.
   Kram och hoppas på en skön helg för dig och Minton!

 11. Kristallina Avatar

  Så spännande att ni ska flytta. Man säger väl: allt har sin tid. Nytt hem, nytt land, nytt språk. Kul att lära sig ett nytt språk och det går bäst och ganska fort när man bor i det landet. Fråga mig, jag vet 😀
  Du har rätt, så annorlunda med de vita husen men färg finns ändå. Älskar den där väggen och regnbågstrappan.
  Lycka till med försäljningen av era lägenheter!

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina!

 12. bpz3 Avatar

  Ville kommentera din “Flower of the day”, men hittar ingen kommentarsknapp. Kolla! Blomman är vacker och formen av blommorna påminner en aning om dom på vår Twister (japp, blomman heter så), fast de är bara röda.

  1. Anita Avatar

   Oj, tack för att du uppmärksammade mig och tack för dina rader. Vet inte heller vad det är för blomma och inte heller vad Twister är, är usel på blommor och bin 😉

 13. Klimakteriehäxan Avatar

  Så himla vackert.

  1. Anita Avatar

   Tack för både besök och kommentar Ajna!

 14. bpz3 Avatar

  Då kommenterar jag “Dagens färg” här igen, men hoppas såklart att du hittar felet. Såg bilden och – typiskt jag – så såg jag den “moderna” dosan/lådan först. Skrattade en aning och tyckte “finn ett fel” var en lämplig uppgift här. Snacka om kulturkrock i den bilden, som annars är en höjdare, som vanligt alltså:-)

 15. annicaaktiv Avatar

  Härligt inlägg med både färger och motiv! 🙂

  1. Anita Avatar

   Tack Annica!

 16. prattenberg Avatar

  Beautiful colours! Thank you for sharing this to us!

  1. Anita Avatar

   Thank you kindly for your comment Prattenberg!

 17. Ms. Liz Avatar

  Finally I have caught up on this colourful post Anita, how bright and beautiful!

  1. Anita Avatar

   Thank you so much Liz for your kind comment.

 18. JoAnn Avatar

  Wow, so beautiful!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d