Skyltsöndag

Dags för Skyltsöndag igen och eftersom jag nyligen varit i Spanien kommer de flesta därifrån. Enjoy!

Gatuskyltarna är ofta vackra. På Calle La Granja bodde vi en vecka i den lilla charmiga staden Salobrena.

Vi bodde i den gamla delen där gränderna är som labyrinter och gatorna branta. Bestämde mig för att gå upp till toppen där Castillo De Salobreña ligger. Bilden till höger såg jag på en husvägg och gick dit pilen pekade. Fast jag gick förstås vilse…Till slut nådde jag toppen och jag vet, det här är ingen skylt och inte heller någon ruin men utsikten var fin.Nu förflyttar vi oss till Gamla stan i Almuñécar som också ligger utmed Costa Tropical.
Här har någon dekorerat sin fasad och enligt skylten fått någon slags utmärkelse.Menu del Día är ofta lika svårlästa som här. Speciellt om man inte behärskar spanska.
Ögonen fastnar istället på dekorationen till vänster.Medelhavet med den milslånga stranden har ganska grov sand till skillnad mot Malta där vi mest har klippor. Här och var syns dessa ashtrays, en väldigt bra idé för att hålla stranden ren.Tillbaka i Salobreña men utanför Gamla stan. Här syns fasaden till ett av många hus som jag tror är semesterbostäder. Tycket dekorationen är riktigt snygg och kan nog även ses som en skylt.Tillbaka hemma på Malta där det snart finns fler lyftkranar än träd. Vad pilen fyller för funktion har jag ingen aning om men jag vet iallafall en som har en förkärlek för lyftkranar så den bilden får avsluta veckans skörd.

Vem som vill kan vara med och skylta på söndagar, BP håller i trådarna.

Här är en länk till andra deltagare.

26 replies to “Skyltsöndag

 1. Great photos! I went to use your Google Translate widget but it doesn’t offer English – just everything else! So I had to copy every paragraph into the Translate at Google’s own website.

  1. Thank you Liz!! I’m really impressed that you took the time to try to translate from Swedish. Much appreciated! Strange that my Google widget cannot translate to English, I have to check it but I will mostly write in English on this site. Imagine if everyone spoke the same language. That would make life much easier between people and perhaps create fewer conflicts around the world.

    1. Det var en bra fråga och det stämmer, höstdagjämning även här på Malta idag fast ärligt så visste jag det faktiskt inte. Tack, nu vet jag mer.. 😀
     “Join Heritage Malta for sunrise at Mnajdra on the morning of Sunday, 22 and Monday, 23 September to mark the autumn equinox.”

 2. Du är välkommen … Dina foton och blogg är riktigt vackra .. !! och tack så mycket för att du tog dig tid att besöka min blogg .. hoppas att du gillade den .. ☺️🙏🏻

  .

  You are most welcome.. Your photos and blog is really beautiful..!! and, thank you so much for taking the time to visit my blog.. hope you liked it.. ☺️🙏🏻

 3. Vad kul det är med skyltar… när det finns vackra skyltar! De du har hittat är jättetjusiga, finns många fina skyltar kring medelhavet 🙂

 4. Hej där! Så trevligt att få se de varma vackra skyltarna. Här inatt hade jag 2 grader… grannen precis hade is på sin bilruta. En arbetskamrat hade -4… tala om kontraster till dina varma bilder.

 5. Jag brukar inte kommentera på skyltinläggen, men här har du ju med så mycket annat. Känner så väl igen så mycket att det spanska efter många sommarvistelser i mina föräldrars hus i Spanien. Gatuskyltarna är ofta riktiga konstverk, vilket du visar exempel på. Keramik är de bra på i Spanien! Ett härligt och glatt skyltinlägg med extra plus för lyftkranen!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star