Trees on Tuesdays

One of the few old trees still left in Malta. Too many trees are cut down to build wider roads.

Tree trunks and a bit of imagination can create different kinds of figures.The best friend on earth of man is the tree. When we use the tree respectfully and economically, we have one of the greatest resources on the earth.”
― Frank Lloyd Wright

Susan’s Photo Challenge Trees on Tuesdays

18 replies to “Trees on Tuesdays

 1. Efter skogsbränderna är det nästan lika tunt med träd kring Kårböle. Många promenadvägar jag hade förut är fortfarande svarta efter branden, och saknar träd.
  Svante

 2. Stackars träd. Det gör lite ont att se det. Här “tuktades” ett träd till döds. Nu ramlar barken av.
  Fast det blir jättefina bilder som ger en känsla. Tror det är sant vad Frank Lloyd Wright säger.

 3. Första bilden med “50 shades of green” är helt underbar. Även här skövlas gamla träd, tyvärr. Men här får de ge vika för byggnader. Och citatet – att behandla träd med respekt och på ett ekonomiskt sätt… Ibland undrar jag om människan gör det nuförtiden.
  Helt underbara bilder som vanligt!

  1. Nej, människan behandlar inte träd med den minsta respekt. Tänker på alla träd som skövlas i regnskogarna runt om i världen, våra vilda djurs hem förvandlas till oljepalmsodlingar. Extremt storskaliga odlingar av soja förstör unika naturområden när skog och savanner omvandlas till jordbruksmark. Den hemska sanningen. 🙁

  1. Tack Anki! Dessvärre så skövlas det överallt och jag tänker ofta på regnskogen på Borneo, våra vilda djur har snart ingenstans att bo.

 4. Träd är ett måste. Och helst en variation. i vårt land är vi rika på det sättet. Men jag märkte när jag besökte Norrland att jag hade vant mig vid hööööga träd omkring mig och skulle nog ha svårt att åter bo där uppe där träden är så låga. Eller på en ö med inga träd. Sorgligt att de maltesiska träden har huggits ner och det gäller ju tyvärr många andra platser på jorden. I din fina trädserie fastnar jag för silhuettbilden med det höga trädet, så vackert med blått, vitt och svart.

  1. Ja, träd är ett måste liksom så mycket annat som vi människor sakta men säkert håller på att förinta. Tack för din kommentar Jag!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star