The True Reality

“There are some four million different kind of animals and plants in the world.
Four million different solutions to the problems of staying alive” – Sir David Attenborough –
Let us develop respect for all living thing. Let us try to replace violence and intolerance with understanding and compassion. And love” – Jane Goodall –Ever since we arrived on this planet as a species, we’ve cut them down, dug them up, burnt them and poisoned them. Today we’re doing so on a greater scale than ever.
– Sir David Attenborough –

If we [humans] disappeared overnight, the world would probably be better off.
– Sir David Attenborough –Most of these photographs are archive images from my travels on Borneo while some are taken here in Malta.

21 replies to “The True Reality

 1. David Attenborough är min stora idol. Tänk att han är 93 år gammal och fortfarande “aktiv”. Han höll väl ett brandtal på UN Climate Change Summit i december ifjol. Å om någon som har varit med så länge och gjort naturprogram som bara han kan göra säger det du visar, så pratar han av erfarenhet och vet vad han pratar om.
  Han är en av de största i mina ögon.

  Du kunde inte ha valt bättre bilder för att understryka dina Attenboroughs citat.

  PS. Har du koll på Greta Thunberg och hennes framträdanden den senaste tiden? DS.

  1. Tack så mycket coh visst är David Attenborough en helt fantastisk person som delat med sig av så mycket när det gäller djur och natur.
   Visst har jag koll på Greta, hon kommer att komma långt, också en imponerande personlighet.

 2. Ja, du Anita … det är verkligen både skrämmande och alldeles otroligt hur vi människor beter oss! Sir David Attenborough har helt rätt – jorden vore en mycket bättre plats utan oss …
  Det här är tankar som jag allt oftare får i min hjärna … varför är människan så girig …
  Jättefina bilder – den som hugger tag i mitt hjärta mest är den lilla kopplade apan – vem ger oss den rätten att beröva någon sin frihet bara för att roa …

 3. Håller också med. Anki har redan sagt allt. Om vi lägger till maten som vi förgiftar för både oss och allt annat levande plus all genmanipulation och plast- och annat skräp, kan vi bara konstatera att vi sågar kraftigt på den gren vi sitter på.
  Underbara bilder. Mitt hjärta blöder också för apan och många, många andra djur som lider så fruktansvärt p.g.a. människan.

 4. Instämmer med övriga. Har nyss fått reda på att den medicin som jag har tagit i många år dras in, man har funnit att den innehåller cancerframkallande ämnen. I linje med allt det andra alltså. Skickligt fotograferad bildserie: ormen, ödlan, apan med blicken… vacker serie, ledsamt budskap.

 5. Fina bilder, men det är en skrämmande värld vi lever i, där vi själva är det största rovdjuret. Vart är vi på väg? Det är en skrämmande fråga att ställa… kanske för att det är svårt att se en lösning på våra problem…

 6. Fina bilder, Anita – och älskade Sir Attenborough vars röst för alltid är förknippad med fantastiska naturprogram. Jag har aldrig gått i demonstrationståg, men nu gör jag det. Hur ska jag inte göra det? Det gäller oss alla, vår planet och vår framtid. Det krävdes ett barn för att säga sanningen tillräckligt högt.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star