Skyltsöndag

Söndag och dags att skylta igen. Fortsätter med mina bilder från Spanien med inslag från Malta. Spanien. Ingen direkt skylt men en något udda lokal för skyltning av lite speciella festkläder.

Lite blandat från Spanien och Valletta på Malta.Den här tycker jag om, rar på något vis, Spanien så klart.Att namnge sitt hus är vanligt här på Malta. När vi hade hus i San Ġiljan döpte vi det till Larnita, en kombi av våra namn, Lars och Anita. De som köpte huset år 2005 lät skylten sitta kvar och den sitter där än idag.Avslutar med en liten påminnelse om hur viktiga våra insekter faktiskt är.

Alla kan vara med och skylta på söndagar, BP håller i trådarna.
Länk till övriga deltagare.

 

Comments

8 responses to “Skyltsöndag”

 1. BP Avatar

  Så glad jag blir att du är med igen! Som vanligt är det typiska “Anita-skyltar”, vilket gör mig extra glad. Tänker speciellt på “skyltdockorna”. Verkligen en udda miljö. Det ser ju ut som finkläderna står vid ett hus som har utsetts för beskjutning. Kontrasten mellan finkläderna och hålen i väggen är slående.
  De nötta skyltarna hos juveleraren är också jättefina, liksom den följande moderna “kontrasten” med en skylt för gravida och funktionshindrade.
  Det verkar vara vanligt på Malta och i Spanien att namnge sina hus och hänga upp dessa fina handmålade kakelskyltar. Så himla fint tycker jag.
  Ja, vad ska jag säga:-) En toppen skyltkavalkad som jag tackar så mycket för. Ja, jag tackar också för länken:-) Hoppas du vill vara med fler gånger.

  1. Anita Avatar

   Tack för din långa härliga kommentar. Måste medge och vill att du ska veta att jag verkligen uppskattar att du kommenterar så gott som alla mina inlägg, år efter år, trots att jag själv är usel på att göra detsamma vilket gäller både dig och övriga som använder sig av blogspot. En dålig ursäkt men wordpress är så mycket lättare. Kan ju inte bara sitta här och ta emot fantastiska kommentarer utan att ge tillbaka. Note to self: Skärpning!! 🙂
   Lite roligt att du som sällan missar ett inlägg inte såg förra söndagens som avslutades med en lyftkran tillägnad just dig. Hahaa.. eller så såg du det men skrev inget, helt rätt 😉 Nu ska jag ta och kika på dina skyltar!
   Kram från Sunny Malta!

 2. bpz3 Avatar

  Glömde ju rubrikskylten: Frihet är en konst att leva. Så rätt som det är sagt. Skulpturen gillar jag skarpt:-)

  1. Anita Avatar

   Kan du spanska också!!! Tack, undrade just vad det stod.

 3. Blogs-R-Us Avatar

  Hmmm….!! Maybe it’s Sunday 🙂

  1. Anita Avatar

   Haha.. yes like last Sunday. 🤣😁 Thanks for your visit Ranjit!!

 4. Anki Avatar

  En härlig blandning av gammalt och nytt – snyggt skyltat!
  Gillar den sista extra mycket … så fin och såå viktig!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d