The Tower

Għajn Tuffieħa Tower, designed by architect Vincenzo Maculaniwas, is a small watchtower built in 1637.The tower was built on the site of a medieval watch post and was originally armed with a ½-pounder gun. Its garrison consisted of a captain and three men, who were paid by the Università of Mdina…read moreThe view from here is amazing.

Għajn Tuffieħa Bay, Malta – November 2019

Comments

15 responses to “The Tower”

 1. Minton Avatar

  Så vackert

 2. bpz3 Avatar

  Otroligt fina bilder! Och så fick jag mig ett gott skratt såklart! Du trotsade fotoförbudet! Du börjar bli som jag;-) Sådana skyltar ber ju bara om att ta ett kort för att föreviga den vackra vyn.

 3. Kristallina Avatar

  Det var ett riktigt bra råd! Ta dig en minut och sedan kan du foto, prata, o.s.v. Tornet är vacker och inte alls så liten som jag först trodde. Vackert!
  Till dina svartvita bilder (förra inlägg) ville jag bara säga att de gamla fordon ser bra ut i svartvitt. Det understryker att de är gamla.

  1. Anita Avatar

   Tack så mycket Kristallina.

 4. sussiejoh65 Avatar

  Vackra utsikt, och vi behöver nog alla ta dom där minuterna lite oftare, bara titta och beundra för en stund 🙂 Fina bilder! …och gårdagens bilder tycker jag gjorde sig väldigt bra i svartvitt, och precis som Kristallina skriver så framhävs det gamla i bilderna, jättefina, och tack så mycket för ditt bidrag till utmaningen 😀

  1. Anita Avatar

   Tack för din kommentar Sussie.

 5. Anki Avatar

  Kloka ord där … men omöjligt att låta bli att fota! Jättefina bilder … såå vackert – och vilken dramatisk himmel!

 6. Anki Avatar

  Såg att du inte vill ha kommentarer på de svartvita bilderna, men jag vill bara säga att jag tycker de gör sig bra i svartvitt!
  Önskar dig en fin fredag!

  1. Anita Avatar

   Tack Anki! Vill självklart få kommentarer på mina inlägg men av någon okänd orsak GÅR det inte att kommentera inlägget Black & White. 🥺Liiite frustrerande men på övriga inlägg funkar det iallafall som det ska.

   1. Anki Avatar

    Aha … såå konstigt!

 7. Freja Avatar

  Det verkar vara en arbetsplats för mig. Sitta i ett torn och titta ut över havet, rogivande för själen. Så länge det inte kommer någon inkräktare bara…

 8. .prattenberg Avatar

  I visited similar watch towers in Mallorca already. Very impressive! Thanks for showing to us!

  1. Anita Avatar

   Thanks for your comment Prattenberg!

 9. Jag Avatar

  Himlen medverkade till tornets mäktiga intryck. Vacker serie!

  1. Anita Avatar

   Tack!

Tack för din kommentar

WordPress.com.

Translate »
%d