The Tower

Għajn Tuffieħa Tower, designed by architect Vincenzo Maculaniwas, is a small watchtower built in 1637.The tower was built on the site of a medieval watch post and was originally armed with a ½-pounder gun. Its garrison consisted of a captain and three men, who were paid by the Università of Mdina…read moreThe view from here is amazing.

Għajn Tuffieħa Bay, Malta – November 2019

15 replies to “The Tower

 1. Otroligt fina bilder! Och så fick jag mig ett gott skratt såklart! Du trotsade fotoförbudet! Du börjar bli som jag;-) Sådana skyltar ber ju bara om att ta ett kort för att föreviga den vackra vyn.

 2. Det var ett riktigt bra råd! Ta dig en minut och sedan kan du foto, prata, o.s.v. Tornet är vacker och inte alls så liten som jag först trodde. Vackert!
  Till dina svartvita bilder (förra inlägg) ville jag bara säga att de gamla fordon ser bra ut i svartvitt. Det understryker att de är gamla.

 3. Vackra utsikt, och vi behöver nog alla ta dom där minuterna lite oftare, bara titta och beundra för en stund 🙂 Fina bilder! …och gårdagens bilder tycker jag gjorde sig väldigt bra i svartvitt, och precis som Kristallina skriver så framhävs det gamla i bilderna, jättefina, och tack så mycket för ditt bidrag till utmaningen 😀

 4. Kloka ord där … men omöjligt att låta bli att fota! Jättefina bilder … såå vackert – och vilken dramatisk himmel!

 5. Såg att du inte vill ha kommentarer på de svartvita bilderna, men jag vill bara säga att jag tycker de gör sig bra i svartvitt!
  Önskar dig en fin fredag!

  1. Tack Anki! Vill självklart få kommentarer på mina inlägg men av någon okänd orsak GÅR det inte att kommentera inlägget Black & White. 🥺Liiite frustrerande men på övriga inlägg funkar det iallafall som det ska.

 6. Det verkar vara en arbetsplats för mig. Sitta i ett torn och titta ut över havet, rogivande för själen. Så länge det inte kommer någon inkräktare bara…

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star