Flower of The Day

Yesterday I saw an almond tree that was already blooming, although it was mostly buds.

It’s a lovely flower.It feels like spring though it’s still winter here on the island.“Almond blossom, sent to teach us That the Spring days soon will reach us”
– Edwin Arnold –

Susan’s Flowers on Fridays
Cee’s Photo Challenge.

16 replies to “Flower of The Day

 1. Vilka underbara bilder! Fick inte bara vårkänslor utan nästan sommarkänslor här kan jag säga. Å en blå himmel, inte så ofta vi ser en sådan under november-januari. Men jag ska ändå inte klaga. Åtta grader är ju inte så illa när vi skriver den 3 januari. Men din blomsterprakt är ändå minst två månader borta. Så tusen tack för några vackra aptitretare:-)

 2. Underbara blommor som ger hopp om att våren snart är i antågande. Det är något särskilt med Mandelblom och Mimosa. Vi får väl vänta ett tag till här på våren, brrr….. 🙂
  Önskar dig en TREVLIG HELG !
  Kram

  1. Tack Sussie, jag blev nästan lyrisk när jag såg att mandelträden redan blommar. Vi satt i bilen och maken fick ta en stor omväg för att vi skulle åka tillbaka till trädet igen 😀

  1. Ja, de blommar redan, iallafall på vissa träd. Beror kanske lite på var de står. Tack för din kommentar Kristallina.

 3. Ljuvt vårliga blomsterbilder. Det är något speciellt när träden knoppas och de första skira blommorna slår ut. Så vacker serie på mandelträdsblommorna, verkligen vårkänsla i dem!

  1. Det känns tidigt och jag trodde först att jag såg fel, men de blommar faktiskt redan vilket känns glädjande. Liksom din kommentar som alltid glädjer.

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star