Swallowtail – The Queen’s Butterfly

I’m happy that this year’s first butterfly that I managed to capture was this special species,”The Queen’s Butterfly”. The dry blade of grass may be seen as a disturbing detail, but I decided to leave it instead of wasting time editing.

I was lucky to capture another one of these rare beauties. I read that the Swallowtail is Malta’s only endemic butterfly and its scientific name is Papilio machaon melitensis where melitensis shows that it is a Maltese species.

This species of butterfly, the Red Admiral is on the wing all year round and is relatively common here on the island. Regardless of being rare or common, it’s the same joy every time I manage to get a butterfly in front of the lens.

It doesn’t take much to feel joy in our everyday life.
Positive thinking!

22 replies to “Swallowtail – The Queen’s Butterfly

 1. Fjärilar är vackra och fina bilder har du fått. Trots -8 grader i natt såg jag en nässelfjäril idag.
  Kram Anki o Minton

 2. Bra att du struntade i att redigera bort bakgrunden i första bilden. Jag menar det är ju fjärilens “naturliga” hem, så…
  Så duktig du är att du vet vad den vackra fjärilen heter, imponerande!!! Å “The Queen’s butterfly” är så mycket vackrare än “The Red Amiral”, för den är väl rätt vanlig även här – tror jag…

  1. Nu var det ju inte bakgrunden som jag funderade på att redigera bort utan det där torra strået som syns i nederkant på fjärilen. Bra att jag inte tog bort den, du såg den ju inte 😉 Tack för din kommentar Beaete!

  1. Thank you Mr Ohh.. here in Malta they insist on flying around me and my camera but usually refuse to sit still. Sooner or later, they are where you are 🦋

 3. Men Wow så vackra bilder på ljuvliga skönheter! Det är något skirt och vackert med fjärilar och varje gång man ser dom så blir man glad och varm i hjärtat. Ser fram emot vackra möten i vår och sommar. Tack för fina bilder!!

 4. Den otroligt vackra makaonfjärilen drömmer jag om att få syn på och att fota. Läser att den blir allt sällsyntare hos oss när värdväxterna minskar. Njuter av dina underbara närbilder på dem! Visst blir man, när man har fotat, irriterad på det där strået som ville vara med på bild, men åtminstone jag kan inte på ett snyggt sätt redigera bort det. Valet blir då att strunta i att det finns där och att inte visa bilden. Du gjorde rätt. Amiralen är en av mina favoritfjärilar, en flyttfjäril. Det är väl fantastiskt att dessa sköra varelser kan flyga så långt!? Mycket fina fjärilsbilder!

Leave a Reply

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star